Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Στους ρυθμούς του ντέρμπι κινούνται στον ΠΑΣ

Φάση από την περσινή αναμέτρηση Παναιτωλικού - ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Βαθιά ανάσα πήραν όλοι στα Γιάννινα μετά τη νίκη με 2-0 επί του Πανθρακικού, πιστεύοντας παράλληλα ότι ο ΠΑΣ θα κάνει καλύτερη πορεία στη συνέχεια. Το στηρίζουν αυτό σε δύο λόγους: Πρώτο γιατί είναι πιο βατό το πρόγραμμα σε σχέση με τις  8 πρώτες αγωνιστικές που ήταν βαρύ και δεύτερο γιατί κάποια στιγμή θα σπάσει η κακοδαιμονία και θα ευνοηθεί η ομάδα από την τύχη.
Τη ρέντα αυτή που περιμένουν δεν την είχε ούτε στο ματς με τον Πανθρακικό, ανεξάρτητα αν κέρδισε με 2-0. Γιατί είχε το χαμένο πέναλτι με τον Τσάβεζ και τα δύο δοκάρια με κεφαλιές των Μιχαήλ και Ίλιτς. Συν κάποιες άλλες χαμένες ευκαιρίες που θα μπορούσαν με περισσότερη προσοχή να μετατραπούν σε γκολ.

Για τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις ο αρχηγός του ΠΑΣ Αλέξης Μιχαήλ έδωσε και μια άλλη διάσταση, λέγοντας ότι δεν έφταιγε μόνο η έλλειψη τύχης, αλλά και τα μυαλά ορισμένων είχαν πάρει αέρα, ξεφεύγοντας κατά κάποιο τρόπο από τον ρεαλισμό και την πραγματικότητα. «Από εδώ και πέρα εύχομαι να χαμογελάμε περισσότερο, αλλά αυτό απαιτεί πολλή δουλειά. Είχαν πάρει τα μυαλά μας αέρα κατά την προσωπική μου γνώμη, όπως όλων. Τα παιχνίδια κρίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι με το στόμα. Χρειάζεται δουλειά, συγκέντρωση  και πίστη στην ομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΠΑΣ. Που παρότι έπαιζε με ειδικό προστατευτικό δίχτυ στο κεφάλι, γιατί είχε 13 ράμματα από το προηγούμενο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (σύγκρουση με τον Γιάννου), δεν δίστασε να βάλει το κεφάλι στη φωτιά, αφού με κεφαλιές πέτυχε το πρώτο γκολ που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη και ακόμα είχε κεφαλιά στο δοκάρι του Πανθρακικού.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Πλέον από χτες οι κυανόλευκοι βλέπουν το επόμενο ματς με τον Παναιτωλικό που θα γίνει τη Δευτέρα στο Αγρίνιο για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.  Είναι ένα παιχνίδι με ξεχωριστό ενδιαφέρον, ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες της βορειοδυτικής Ελλάδας, με κοινό παρονομαστή τη δημοτικότητα και τον πολύ κόσμο που έχουν στο πλευρό τους. Ειδικά φέτος, το ματς αυτό που για πολλούς θεωρείται ντέρμπι, έχει και μεγάλη βαθμολογική σημασία, καθώς ο ΠΑΣ θέλει να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα, κάνοντας αρχή με τη νίκη 2-0 επί του Πανθρακικού, ο δε Παναιτωλικός θέλει βαθμούς για να ξεκολλήσει από τις χαμηλές θέσεις που βρίσκεται. Πάντως στα 4 ματς που έγιναν στο Αγρίνιο τα τελευταία 5 χρόνια, κέρδισε μία φορά ο Παναιτωλικός και τα υπόλοιπα τρία έληξαν ισόπαλα.  Η δε γενικότερη προϊστορία από το 1966 ως σήμερα σε όλες τις κατηγορίες είναι 8 νίκες του Παναιτωλικού, 8 ισοπαλίες και 2 νίκες του ΠΑΣ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» με ηρεμία συνεχίζει την προετοιμασία για την αναμέτρηση που θα γίνει τη Δευτέρα. Η νίκη επί του Πανθρακικού που συνοδεύτηκε με αρκετά καλή εμφάνιση, ηρέμησε την κατάσταση, καθώς υπήρχαν κάποια συννεφάκια στους ορίζοντες με συμπτώματα γκρίνιας προ των πυλών. Τώρα τα πράγματα ηρέμησαν και ο ΠΑΣ θα πάει με ανεβασμένο ηθικό στο Αγρίνιο για να πάρει θετικό αποτέλεσμα. 

Και όπως φαίνεται στις προπονήσεις ο Γιάννης Πετράκης δεν θα αλλάξει την ομάδα. Αν κάνει κάποια αλλαγή, θα είναι μόνο για λόγους τακτικής, αν επιλέξει κάποιο σχήμα που να είναι περισσότερο προσαρμοσμένο στα δεδομένα αυτού του αγώνα. Στο προηγούμενο ματς η μοναδική αλλαγή που έκανε στο βασικό σχήμα, ήταν η συμμετοχή του Καρανίκα στο δεξιό άκρο της άμυνας, αντί του Στρούνα που δεν είχε πάει καθόλου καλά στο άτυχο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Επειδή ο Καρανίκας δεν τα πήγε άσχημα με τον Πανθρακικό, δεν αποκλείεται να είναι και στο Αγρίνιο στο βασικό σχήμα. 

Με την ευκαιρία να σημειωθεί, ότι ο Στρούνα μετά το ματς με τον Παναιτωλικό θα φύγει για την πατρίδα του, καθώς η εθνική Σλοβενίας θα δώσει διπλούς αγώνες κατάταξης με την Ουκρανία για το ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του EURO 2016 που θα γίνει το καλοκαίρι στη Γαλλία. Επιστρέφει ο Θοδωρής Μπέριος που εξέτισε την ποινή του, ενώ για το Λίλα, αν κρίνει ο Πετράκης ότι είναι έτοιμος, καθώς προέρχεται από τραυματισμό, τότε θα τον έχει στην αποστολή.

ΚΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Για αύριο Πέμπτη σε απολογία κλήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από την Πειθαρχική Επιτροπή της σούπερ λίγκα για τη συμπεριφορά φιλάθλων της (συνθήματα και ρίψη αντικειμένων) στον αγώνα με τον Πανθρακικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο. Επίσης στην πειθαρχική επιτροπή κλήθηκαν ακόμα Ηρακλής, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.