Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Θα ήταν η αδικία του αιώνα αν δεν κέρδιζε ο ΠΑΣ

Οι δύο αρχηγοί Μιχαήλ και Λαδάκης με τον διαιτητή Φωτιάδη και τους βοηθούς Καρσιώτη και Μπαλτά


Βαθιά ανάσα πήρε ο ΠΑΣ καθώς κέρδισε 2-0 τον Πανθρακικό, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από αρκετό καιρό. Τα γκολ του Μιχαήλ στο 66’ με κεφαλιά και του Ίλιτς στο 92’ με σουτ ήταν αρκετά για να δώσουν τους τρεις βαθμούς στον «Άγιαξ της Ηπείρου».
Θα μπορούσε πιο νωρίς να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να μη περιμένει στις καθυστερήσεις να έρθει το 2ο γκολ του Ίλιτς για να αποχωρήσει ήρεμα και ο κόσμος από το γήπεδο. Γιατί είχε χαμένο πέναλτι (ανατροπή Τζημόπουλου από τον Ιγκόρ) στο 39’ με τον Τσάβεζ που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Άλλες δύο κεφαλιές του Ίλιτς στο 12’ και του Μιχαήλ στο 64’ τράνταξαν τα δοκάρια του Πανθρακικού.

Είναι πασιφανές ότι και μόνο με τις φάσεις αυτές, βγαίνει το συμπέρασμα ότι θα ήταν η αδικία του αιώνα αν δεν κέρδιζε ο ΠΑΣ. Και κέρδισε δίκαια και καθαρά, έχοντας και άλλες καλές στιγμές και ευκαιρίες για να παραβιάσει την εστία των Θρακών, οι οποίοι είχαν καλύτερο παίκτη τον γκολκίπερ Αθανασιάδη. Ο Πανθρακικός φάνηκε μόνο στο πρώτο 20λεπτο που είχε δύο καλά σοηυτ έξω από την περιοχή, του Λαδάκη στο 4’ και του Μεχία στο 15’ που εξουδετέρωσε ο Βελλίδης. Άλλες φορές δεν απείλησε ο Πανθρακικός. 

Από το 25’ και μετά ο ΠΑΣ ανέβασε την απόδοσή του και ήταν σαφώς ανώτερος από την αντίπαλη ομάδα. Ειδικά στο β’ μέρος η κυριαρχία του ΠΑΣ ήταν έντονη και μετά το 1-0 που λύθηκαν τα πόδια από το άγχος, η εστία του Πανθρακικού δέχτηκε σημαντική πίεση, ανεξάρτητα αν η μπάλα… αρνούνταν να μπει στα δίχτυα. Καλός ο ΠΑΣ σε γενικές γραμμές και πιο βελτιωμένος σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. 

Θα πει κάποιος ότι έπαιζε με τον ουραγό της βαθμολογίας. Σύμφωνοι, αλλά από τέτοιες ομάδες παθαίνεις ζημιές αν δεν προσέξεις. Ο ΠΑΣ είχε καλ’η παρουσία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, πίεσε μέχρι το τελευταίο λεπτό και αυτά είναι ενθαρρυντικά σημάδια.

ΤΑ ΓΚΟΛ

66’: Κόρνερ από αριστερά του Ίλιτς ο Μιχαήλ αυτή τη φορά ευστόχησε και με κεφαλιά μέσα από ένα σύμπλεγμα παικτών έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 υπέρ του ΠΑΣ.

92’: Το 2-0 για τον ΠΑΣ με σουτ από κοντά του Ίλιτς. Ο Σέρβος σε μπαλιά του Τσάβεζ βγήκε από δεξιά στον κενό χώρο και με δυνατό σουτ που πέρασε κάτω από τα πόδια του Αθανασιάδη σημάδεψε τα δίχτυα.

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

39’: Ο Τσάβεζ εκτέλεσε πέναλτι στο οριζόντιο δοκάρι του Πανθρακικού. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε ανατροπή του Τζημόπουλου από τον Ιγκόρ, μετά από κόρνερ του Ίλιτς και μπαλιά του Τσουκαλά στον Τζημόπουλο που είχε προωθηθεί.

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ

12': ΔΟΚΑΡΙ ο ΠΑΣ. Ο Ίλιτς αλλάζει το παιχνίδι και μπαίνει στην περιοχή, ωραία σέντρα του Ναδάλες, στο οριζόντιο δοκάρι η κεφαλιά του Ίλιτς. Τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

65': Τρίτο ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΣ. Μετά το κόρνερ, η κεφαλιά του Μιχαήλ από κοντά στο κάθετο δοκάρι, διώχνουν σε νέο κόρνερ οι φιλοξενούμενοι.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

4': Ευκαιρία ο Πανθρακικός. Ο Λαδάκης κάνει ένα καλό σουτ με εξωτερικά φάλτσα λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά, διώχνει με δυσκολία ο Βελλίδης.

15': Μακρινό σουτ του Μεχία, αναπηδά η μπάλα μπροστά στον Βελλίδη, που είναι όμως σε ετοιμότητα και διώχνει σωστά στη δεξιά του γωνία.

28': Πολύ ωραία συνεργασία μεταξύ Τσάβες και Τσουκαλά, το αριστερό του Αργεντινού έξω από την περιοχή φεύγει άουτ.

64': Ευκαιρία ο ΠΑΣ. Γέμισμα στην περιοχή, ωραίο γυριστό του Μανιά, αποκρούει δύσκολα ο Αθανασιάδης και οι αμυντικοί διώχνουν σε κόρνερ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή ήταν και η διαιτησία του Φωτιάδη (Σερρών) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Ναδάλες, Βελλίδη, Κοζορώνη – Χαβίτο, Ροτζέριο., Μελίσση, Σερφά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ, Μανιάς (82' Γιάκος), Κοζορώνης, Ακόστα (90' Σαπαλίδης), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Τσάβες, Καρανίκας.


Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Ιγκόρ (60' Μάρτινς), Λαδάκης (80' Νικόλτσης), Μεχία, Σερφά, Ντιγκινί, Παπαγεωργίου, Χασομέρης, Μελίσσης, Χαβίτο (46' Μπαϊκαρά).