Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ένα... "μισό - μηδέν" θα ήταν δίκαιο αποτέλεσμα, όχι το 3-1!

Ούτε αυτή τη φορά ο ΠΑΣ δεν απέδρασε με θετικό αποτέλεσμα από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας


Δεν τα κατάφερε ούτε αυτή τη φορά ο ΠΑΣ να πάρει θετικό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο. Που πάει να γίνει… λεωφόρος των στεναγμών για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» καθώς με τη σημερινή ήττα με 3-1 η προϊστορία καταγράφει 18 νίκες των πράσινων, 2 ισοπαλίες και 1 νίκη του ΠΑΣ.
Το σκορ δεν απηχεί την εικόνα του αγώνα και τη μορφή που είχε όλο το παιχνίδι. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ήταν πιο δραστήριος επιθετικά με κατοχή μπάλας και περισσότερες τελικές προσπάθειες, αλλά δεν ήταν και η ομάδα που να ρίξει τρία γκολ στον ΠΑΣ. Όσο και αν ο ΠΑΣ δεν ήταν αυτός που έπρεπε να είναι, με πολλά λάθη από τους παίκτες και με αρκετούς κάτω του μετρίου.

Το πρώτο γκολ του Καρέλη στο 16’ μπήκε από το πουθενά. Στην πρώτη φάση που έκανε ο Παναθηναϊκός έβαλε το γκολ όταν η αμυντική γραμμή άφησε κενά και ο Βελλίδης αιφνιδιάστηκε γιατί μπορούσε να αποκρούσει καλύτερα το πρώτο χλιαρό σουτ του Καρέλη. Η μπάλα από τη χλιαρή απόκρουση του διεθνή τερματοφύλακα ξαναπήγε στον επιθετικό που την έστειλε στα δίχτυα. Μια φάση, ένα γκολ ο Παναθηναϊκός με το καλησπέρα. Στο 26΄ο Ίλιτς σε μπαλιά του Τσουκαλά έχασε την ευκαιρία του αγώνα όταν βρέθηκε μόνος και σούταρε άουτ έστω και αν πιεζόταν από τον δεξιό αμυντικό των πράσινων.

Το 2ο γκολ του Παναθηναϊκού μπήκε στο 59’ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Πέτριτς. Η απόφαση του Λαμπρόπουλου να δείξει τη βούλα από τα 11 βήματα δεν είναι ξεκάθαρη. Γιατί δεν ήταν καν υποψία πέναλτι, αν εννοεί χέρι στην πλάτη του Μπέριου. Αν το θεώρησε φάουλ στον επιθετικό περισσότερο με σύγκρουση ήταν και όχι σπρώξιμο από πρόθεση.  Τελικά το πέναλτι δόθηκε και έγινε το 2-0.

Ο ΠΑΣ παρόλα αυτά και παρόλα τα προβλήματα που είχε σαν ομάδα το πάλεψε το παιχνίδι και δεν σήκωσε λευκή πετσέτα. Απέναντι σε ένα Παναθηναϊκό που όσο ήταν το 1-0 έδειχνε από πολύ μακριά πόσο φοβισμένος ήταν μη του κάνει ζημιά στο σπίτι του ο ΠΑΣ. Ανέπνευσε όταν έγινε το 2-0, αλλά μετά στο 70’ που μείωσε ο Τσάβεζ με εκτέλεση πέναλτι το σκορ σε 2-1, άρχισαν πάλι οι ανασφάλειες, ειδικά στον πάγκο καθώς ο Αναστασίου ξέρει ότι είναι στην πόρτα της εξόδου. Γι’ αυτό προφανώς έγιναν και οι αστείες δηλώσεις του στη NOVA ότι ο Παναθηναϊκός δεν παίζει με 11 αντιπάλους αλλά με περισσότερους, υπονοώντας ότι τον αδίκησε ο διαιτητής!! Το πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ ήταν καθαρότατο αφού ο Ταυλαρίδης στο σουτ του Μπέριου βρήκε τη μπάλα με απλωμένο χέρι και δέχθηκε την απόφαση του ρέφερι.

Μετά το 2-1 που πέρασε ο Πετράκης στο ματς και το Μανιά, κάνοντας το αρχικό 4-5-1 σε 4-4-2 ο ΠΑΣ προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά δεν μπορούσε να τελειώσει καλά κάποιες επιθετικές δραστηριότητες που είχε. Και εκεί που το ματς πήγαινε να λήξει 2-1 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, στο 93’ έγινε το 3-1 όταν ο Αμπέντ εκμεταλλεύτηκε κάποιες κόντρες και με κοντινό σουτ βρήκε τα δίχτυα του Βελλίδη.

Το αμφισβητούμενο πέναλτι που έγινε το 2-0 ήταν καταλυτικός παράγοντας στην εξέλιξη του αγώνα. Το 3-1 δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν ένα κλικ καλύτερος από τον ΠΑΣ, είχε περισσότερες φάσεις, περισσότερη κατοχή μπάλας και τελικές προσπάθειες, χωρίς να έχει όμως τη μεγάλη φάση και ευκαιρία. Ο ΠΑΣ είχε κάποια καλά διαστήματα, αλλά δείχνει ότι τελευταία δεν είναι στα καλύτερά του, με πολλά λάθη και έλλειψη αποφασιστικότητας που είχε άλλες φορές.

Αν υπήρχε αποτέλεσμα … μισό – μηδέν ίσως να ήταν δίκαιο υπέρ του Παναθηναϊκού. Αλλά αυτή η ομάδα δεν άξιζε σε καμία περίπτωση να κερδίσει με 3-1. Έστω και αν ο ΠΑΣ δεν ήταν τόσο καλός όσο άλλες φορές.

ΤΑ ΓΚΟΛ

16’: Το 1-0 για τον Παναθηναϊκό. Σκόρερ ο Καρέλης. Ωραία κάθετη του Ζέκα, ο Καρέλης κάνει αρχικά ένα αδύναμο πλασέ, ο Βελλίδης δεν έχει σωστή αντίδραση και δεν μπλοκάρει, ο Έλληνας φορ βρίσκει την μπάλα πάλι μπροστά του και με πλασέ ανοίγει το σκορ.

59’: Φάουλ του Νάνο η μπάλα βρίσκει την πλάτη του Μπέριου ο οποίος στον αέρα φαίνεται να συγκρούεται αλλά να έχει απλωμένο χέρι με επιθετικό και ο διαιτητής δείχνει πέναλτι! Το εκτέλεσε ο Πέτριτς κάνοντας το 2-0.

70’: Σουτ του Μπέριου βρίσκει το απλωμένο χέρι του Ταυλαρίδη. Το πέναλτι ήταν ολοφάνερο, το έδωσε ο ρέφερι και ο Τσάβεζ μείωσε σε 2-1.

93’: Ο Αμπέντ εκμεταλλεύεται τις κόντρες, μπαίνει στην περιοχή και με δυνατό σουτ κάνει το 3-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

12': Κόρνερ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκτελεί ο Ίλιτς, κεφαλιά του Κοζορώνη, ο Στιλ δεν μπλοκάρει την μπάλα, το σουτ του Ακόστα καταλήγει άουτ. Επικίνδυνη στιγμή στα καρέ του Παναθηναϊκού.

15': Κόρνερ για τον Παναθηναϊκό. Εκτελεί ο Νάνο, διώχνει στο πρώτο δοκάρι ο Κοζορώνης.

20': Κόρνερ για τον Παναθηναϊκό. Εκτελεί ο Αμπέντ, διώχνει με γροθιές ο Βελλίδης μετά από άστοχη κεφαλιά του Ζέκα.

25': Ο Νάνο εκτελεί απευθείας φάουλ από πλάγια θέση, σε ετοιμότητα ο Βελλίδης, που διώχνει με γροθιές.

27': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Φοβερή κάθετη του Τσουκαλά με εξωτερικά φάλτσα, ο Ίλιτς πλασάρει μόλις άουτ από θέση τετ α τετ.

32': Κόρνερ για τον ΠΑΣ. Εκτελεί ο Ίλιτς, διώχνουν οι αμυντικοί.

42': Πέτριτς και Καρέλης συνεργάζονται πολύ ωραία, αλλά το πλασέ του Κροάτη από το ύψος της περιοχής είναι κακό και φεύγει αρκετά μέτρα άουτ.

49': Ο Ναδάλες δοκιμάζει ένα πλασαριστό σουτ έξω από την περιοχή, φεύγει άουτ.

63': Σέντρα του Στρούνα, κεφαλιά άουτ του Ακόστα. Καλη στιγμή για τον ΠΑΣ.

72': Κόρνερ για τον Παναθηναϊκό. Εκτελεί ο Πράνιτς, κεφαλιά του Θελάντερ στην αγκαλιά του Βελλίδη.

86': Ωραία εκτέλεση φάουλ του Τσάβες, διώχνει σωτήρια ο Στιλ σε κόρνερ. Ευκαιρία ο ΠΑΣ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Λαμπρόπουλος έκανε το χοντρό λάθος να δώσει πέναλτι στη φάση του 59’ με το χτύπημα της μπάλας στην ωμοπλάτη του Μπέριου. Ούτε ήταν σπρώξιμο του Μπέριου από πρόθεση σε επιθετικό.  Όπως και σε μια άλλη (από τις πολλλές) χτυπητή περίπτωση που ο Κουτρουμπής έσπρωξε από πίσω τον Τσάβεζ πλου εφορμούσε στα καρέ του Στιλ και αντί για φάουλ υπέρ του ΠΑΣ και κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Παναθηναϊκού, το έδωσε ανάποδα. Φάουλ σε βάρος του ΠΑΣ και κίτρινη στον Τσάβεζ για διαμαρτυρία! Καλοί οι επόπτες Μαγιάννης (Άρτας), Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν Νάνο, Ταυλαρίδης, Ζέκα (Παναθηναϊκού), Μιχαήλ, Μπέριος, Φερφελής, Τσάβεζ, Μανιάς (ΠΑΣ).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Θελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μαρινάκης, Λαγός (66’ Πράνιτς), Ζέκα, Ατζαγκούν (77’ Κουτρουμπής), Καρέλης (58’ Μπεργκ), Αμπέντ, Πέτριτς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μπέριος (73’ Μανιάς), Σκόνδρας, Στρούνα, Μιχαήλ, Ναδάλες (67’ Καρανίκας), Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Ακόστα, Τσάβες, Ίλιτς (79’ Φερφελής).

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πλατανιάς – Πανθρακικός 4-0
Πανιώνιος – Καλλονή 2-0
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-0
Βέροια – Ατρόμητος 0-1
Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη 1-1
Λεβαδειακός – Παναιτωλικός 2-2
Ηρακλής – ΠΑΟΚ 3-3
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα  3-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 7 αγωνιστικές)
Ολυμπιακός 21
Παναθηναϊκός 18
Πανιώνιος 13
ΑΕΚ 13
ΠΑΟΚ 11
Λεβαδειακός 10
Αστέρας Τρίπολης 9
Ατρόμητος 9
Βέροια 8
ΠΑΣ Γιάννινα 8
Παναιτωλικός 8
Ηρακλής 7
Ξάνθη 7
Καλλονή 5
Πλατανιάς 5
Πανθρακικός 2


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 24 Οκτωβρίου

15:00 Καλλονή – Λεβαδειακός
17:15 Παναιτωλικός – Πλατανιάς
19:30 ΑΕΚ – Ηρακλής
Κυριακή 25 Οκτωβρίου
15:00 Ατρόμητος – Ολυμπιακός
17:15 Πανθρακικός – Ξάνθη
17:15 Πανιώνιος – Βέροια
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης
19:30 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός