Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Θερμή υποδοχή σε Τζιάλλα και Τσίλη

Από την υποδοχή των Παγκόσμιων πρωταθλητών Τζιάλλα και Τσίλη στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων από ανθρώπους του ΝΟΙ


Με χειροκροτήματα, αγκαλιές, ανθοδέσμες και ευχές για μια συνέχεια εξίσου επιτυχημένη και ακόμα καλύτερη υποδέχθηκε χθες βράδυ ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων τους Πρωταθλητές του κατά την επιστροφή τους στα Γιάννενα απ’ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γαλλίας.

Στο Αεροδρόμιο έφτασαν οι πέντε από τους επτά αθλητές που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο, συνοδευόμενοι από τον Γιαννιώτη ομοσπονδιακό τεχνικό Τόλη Παλαιοπάνο. Τους περίμεναν μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι. με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χρήστο Αλεξίου, προπονητές του Ομίλου, συναθλητές τους και φυσικά πολλοί συγγενείς και φίλοι.

Οι δηλώσεις

Σε δηλώσεις του ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης Γιώργος Τζιάλλας, ο οποίος εξασφάλισε με τον Γιάννη Τσίλη και την Τετράκωπο των Ανδρών το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς του Ρίο, τόνισε τα εξής: «Ήταν μία δύσκολη χρονιά για μας και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να πάρουμε την πρόκριση για την Ολυμπιάδα του 2016. Τελικά, αν και δεν φτάσαμε στο μετάλλιο, καταφέραμε να προκριθούμε κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Το φετινό Παγκ. Πρωτάθλημα ήταν, εξάλλου, το δυσκολότερο των τελευταίων ετών με πολλές ανατροπές. Ευελπιστούμε με πολλή δουλειά του χρόνου να κατακτήσουμε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο».

Το πρόγραμμα των Πρωταθλητών περιλαμβάνει ξεκούραση για ένα μήνα και απ’ τις αρχές Οκτωβρίου ξεκινάει ξανά εντατική προετοιμασία με την Εθνική Ομάδα, με στόχο την Ολυμπιάδα του 2016.

Από την πλευρά της η Πρωταθλήτρια Αμαλία Τσιάβου, η οποία έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση στο Παγκόσμιο, χάνοντας ωστόσο την πρόκριση στο Ρίο για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου, ανέφερε πως έζησε μία πολύ όμορφη αλλά δύσκολη εμπειρία. Όπως είπε, «απογοητευτήκαμε που δεν πήραμε την πρόκριση αλλά δεν σταματάμε εδώ. Θα τη διεκδικήσουμε ξανά την επόμενη χρονιά στη Λουκέρνη. Φέτος ήμασταν νέο πλήρωμα και δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να στρώσουμε τη βάρκα μας και να την κάνουμε τόσο γρήγορη όσο οι αντίπαλοί μας. Αντιμετωπίσαμε εξάλλου πολύ μεγάλο ανταγωνισμό από πληρώματα πιο έμπειρα από εμάς».

Τέλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος υπογράμμισε πως «πήγαμε σ’ ένα απ’ τα καλύτερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια, στο οποίο υπήρξαν πολύ μεγάλες ανατροπές με χώρες οι οποίες ήταν εδραιωμένες στα μετάλλια να μένουν εκτός δωδεκάδας. Είχαμε στόχο να πάρουμε τρεις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταφέραμε τελικά τις δύο, χάνοντας μία στο… νήμα. Ευελπιστούμε του χρόνου, στην προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης, να κερδίσουμε κι αυτά τα εισιτήρια».

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων