Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Η εθνική ομάδα, τα πρωτεία του ΠΑΣ και το θέμα Μανιά

Ο Μάρκος Βελλίδης κέρδισε θέση στην εθνική ομάδα μέσω των εμφανίσεων που έκανε με τη φανέλα του ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Από αύριο το απόγευμα θα αρχίσει η επιστροφή των διεθνών παικτών στα Γιάννινα. Η αρχή θα γίνει με τους Βελλίδη, Λίλα που ολοκλήρωσαν προχτές τις υποχρεώσεις του και μεθαύριο πρωί αναμένεται να επιστρέψουν και οι Τζημόπουλος, Στρούνα. Ο τελευταίος θα αγωνιστεί σήμερα στο ματς με την Εσθονία.
Ο Τζημόπουλος αγωνίστηκε χτες το μεσημέρι ως αμυντικό χαφ με την εθνική της Νέας Ζηλανδίας στο φιλικό που έδωσε το μεσημέρι στο Μιανμάρ (νοτιοανατολική Ασία) και το οποίο έληξε με σκορ 1-1. Τον χαφ του ΠΑΣ παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου από ξένα κανάλια αρκετοί φίλοι της ομάδας.

Μπορεί η εθνική ομάδα να μη πηγαίνει καλά και να έχει πικράνει τον κόσμο, αλλά οι Γιαννιώτες φίλοι του ποδοσφαίρου αισθάνονται ιδιαίτερα περήφανοι, γιατί από την περιφέρεια μόνο ο ΠΑΣ και ο Αστέρας Τρίπολης έχουν παίκτες στην εθνική ομάδα, τους Μάρκο Βελλίδη και Κώστα Γιαννούλη αντίστοιχα. Με τη διαφορά ότι ο Βελλίδης είναι από πέρσι στην εθνική και παίζει στον ΠΑΣ από το 2013, ενώ ο Γιαννούλης το φετινό καλοκαίρι μεταγράφηκε από τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη.  Και επίσης από την περιφέρεια μόνο ο ΠΑΣ έχει 4 διεθνείς εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και μάλιστα σε εθνικές ομάδες 4 χωρών. Έχει δε και τον μοναδικό έλληνα παίκτη (Τζημόπουλο) που παίζει σε ξένη εθνική ομάδα, λόγω καταγωγής της μητέρας του από τη Νέα Ζηλανδία. 

Από την Πέμπτη θα είναι όλοι στις προπονήσεις για το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ όπου ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα.  Μάλιστα στο παιχνίδι αυτό ο ΠΑΣ θα πάει πάνοπλος έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. 

Στην αποστολή για Αθήνα μπορεί να είναι και ο Άντι Λίλα που έμεινε εκτός στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Είναι δύσκολο βέβαια να πάρει αμέσως θέση στην ενδεκάδα, γιατί υπάρχει ένας σχεδιασμός από τον Πετράκη που τα πήγε καλά στα δύο πρώτα ματς με Βέροια (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), αλλά και ο Λίλα είναι υπολογίσιμος ποδοσφαιριστής, από τα βαριά ονόματα που έχει η ομάδα. Είναι πολύ πιθανόν αυτή τη φορά να είναι στην αποστολή, ασχέτως αν ξεκινήσει ή όχι με τη βασική ενδεκάδα. Μετά το ρεπό της Κυριακής από χτες ξεκίνησε ουσιαστικά η προετοιμασία για το ματς με την ΑΕΚ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Σήμερα η προπόνηση θα είναι πρωινή και ήδη ο Πετράκης άρχισε να δοκιμάζει σχήματα για το ματς με την Ένωση. Αύριο οι προπονήσεις θα είναι διπλές. Η ΑΕΚ μπαίνει στο κάδρο του ΠΑΣ και μ’ αυτή θα ασχοληθούν όλη την εβδομάδα, βάζοντας ο Πετράκης ζητήματα στις προπονήσεις πως παίζει η Ένωση και πως θα την αντιμετωπίσουν την Κυριακή. Ο Πετράκης φρόντισε και έστειλε δικό του άνθρωπο την Παρασκευή στο Αγρίνιο όπου παρακολούθησε το φιλικό της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό και «τσεκάρισε» κάποια πράγματα που έθεσε υπόψη του Κρητικού τεχνικού που προμηθεύτηκε και τα βίντεο από τα δύο πρώτα παιχνίδια της σούπερ λίγκα.

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΜΑΝΙΑ

Χτες υπήρξε μια φημολογία περί συμφωνίας με τον Μιχάλη Μανιά για να ανανεώσει από τώρα το συμβόλαιό του που λήγει στις 30-6-2016. Από έγκυρες πηγές έγινε γνωστό ότι ο παίκτης σίγουρα είναι πολύτιμος για τον ΠΑΣ αλλά δεν τους απασχόλησε κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση. Ίσως τον Ιανουάριο –και όχι τώρα- να τεθούν στο τραπέζι οι συζητήσεις για να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους οι Μανιάς, Ίλιτς, Στρούνα και άλλοι παίκτες που λήγουν τον Ιούνιο του 2016.