Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Σφίγγει τα δόντια ο Λίλα για να κερδίσει το στοίχημα

Όσοι ξέρουν το Λίλα λένε ότι είναι εγωιστής και θα φάει σίδερα για να κερδίσει θέση στον ΠΑΣ και στην εθνική Αλβανίας

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τον «φάκελο ΑΕΚ» έχει στα χέρια του ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης και όλες οι προπονήσεις είναι επικεντρωμένες στα στοιχεία και δεδομένα του αγώνα αυτού. Ψάχνοντας ο Κρητικός τεχνικός να βρει το ιδανικό σχήμα αλλά κυρίως τους παίκτες «κλειδιά» που είτε θα κλειδώσουν τα επιθετικά ατού της Ένωσης, είτε θα ξεκλειδώσουν το σύστημα και την τακτική της, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ο «Άγιαξ της Ηπείρου» να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα.
Ο «Άγιαξ» εκτιμά την ΑΕΚ σαν μια μεγάλη ομάδα αλλά τα τελευταία χρόνια έχει δυνατό μέταλλο και σταθερή αξία που μπορεί να αντιπαρατεθεί με τον οποιοδήποτε αντίπαλο.

Έτσι θα πάει στο ΟΑΚΑ με μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη για θετικό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από την παράδοση που δεν είναι και τόσο καλή, καθώς στα 18 παιχνίδια Α’ Εθνικής έχει κερδίσει μόνο μία φορά, το 1990 με γκολ του Λάκη Παπαϊωάννου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πολλές φορές ο Γιάννης Πετράκης τόνισε τις τελευταίες μέρες ότι για να έχει αξία η νίκη επί του ΠΑΟΚ που σημειώθηκε πριν διακοπεί το παιχνίδι, θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια. Στις τελευταίες προπονήσεις, πλην των 4 διεθνών παικτών, απουσίασε και ο Μιχάλης Μανιάς που έχει άδεια για προσωπικούς λόγους. 

Ο Μανιάς θα επιστρέψει σήμερα όπως και οι Βελλίδης, Λίλα, που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδες Ελλάδος και Αλβανίας. Και οι δύο επιστρέφουν χωρίς κούραση αφού δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους προπονητές. Αύριο επιστρέφουν και οι Τζημόπουλος, Στρούνα. Ο πρώτος αγωνίστηκε με την εθνική Νέας Ζηλανδίας στο φιλικό στο Μιανμάρ και το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1, ενώ ο δεύτερος ήταν βασικός στα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του EURO 2016 που έδωσε η Σλοβενία κόντρα σε Ελβετία και Εσθονία. 

Από σήμερα θα γεμίσει το ρόστερ της ομάδας και θα μπορεί καλύτερα ο Πετράκης να ασχοληθεί και εξειδικευμένα με την τακτική που σκέφτεται την Κυριακή να ακολουθήσει στο ΟΑΚΑ. Χτες έγινε μία προπόνηση το πρωί. Για σήμερα είναι προγραμματισμένες δύο προπονήσεις πρωί και απόγευμα. Το ευχάριστο για τον Πετράκη είναι ότι δεν έχει τιμωρημένους και τραυματίες και μπορεί να σχεδιάσει την τακτική έχοντας δεδομένους όλους τους παίκτες. 

Το νέο πρόσωπο αναμένεται να είναι ο Άντι Λίλα που θα είναι στην αποστολή με πιθανότητες να αγωνιστεί έστω και σαν αλλαγή, σε αντίθεση με το ματς επί του ΠΑΟΚ που ο Πετράκης τον θεώρησε ανέτοιμο και τον άφησε στην εξέδρα. Ο Αλβανός μέσος είναι πολύ πεισμωμένος γιατί έμεινε στον πάγκο στα δύο παιχνίδια που έδωσε η εθνική Αλβανίας με Ελβετία και Πορτογαλία, προφανώς γιατί δεν έκανε προετοιμασία με κάποια ομάδα και είναι λογικό ότι θα τα δώσει όλα για να κερδίσει θέση βασικού τόσο στον ΠΑΣ, όσο και στην εθνική της πατρίδας του. Όσοι ξέρουν καλά το Λίλα λένε ότι είναι ένας παίκτης πολύ πεισματάρης που παθιάζεται με το ποδόσφαιρο και όταν βάζει ένα στόχο τα δίνει όλα. 

Τέλος σήμερα μετά την πρωινή προπόνηση θα γίνει η βράβευση του Μάρκου Βελλίδη που αναδείχθηκε MVP της 2ης αγωνιστικής στον πανελλήνιο διαγωνισμό, για τη μεγάλη εμφάνιση που έκανε στο ματς με τον ΠΑΟΚ.