Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Από μια κακιά στιγμή χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία

Κρίμα που χάθηκε έτσι άδοξα η πρόκριση στο κύπελλο 

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το φυσάνε και δεν παγώνει στα Γιάννινα για το κάζο που έπαθε ο ΠΑΣ να χάσει από τον Α. Ο. Χανίων μέσα στο σπίτι με 2-1 και να αποκλειστεί τα πέναλτι με σκορ 5-3! Και εκεί που έλεγαν οι φίλαθλοι, ότι φέτος με τη βοήθεια και της τύχης η ομάδα τους μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και την πρόκριση σε τελικό,
αφού εκτός από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όλες τις άλλες ομάδες που πέρασαν στους «8» μπορούσε να τις αντιμετωπίσει, τελικά έμειναν με την όρεξη καθώς ήρθε το μεγάλο πατατράκ μέσα στο ιστορικό στάδιο «Ζωσιμάδες». Κι όπως τονίσαμε και χτες δίκαια ο Α. Ο. Χανίων πήρε αυτή την μεγάλη και ιστορική γι’ αυτόν πρόκριση αποκλείοντας τον ΠΑΣ μέσα στα Γιάννινα. 

Είναι αλήθεια ότι αυτός ο αποκλεισμός ήταν μεγάλο κάζο για τον ΠΑΣ. Όσο και αν θέλουν να το υποβαθμίζουν μέσα από την ομάδα λέγοντας ότι πρέπει να δοθεί βάρος στο πρωτάθλημα, ο κόσμος είναι σοκαρισμένος και δεν μπορεί εύκολα να το χωνέψει. Ακόμα και χτες οι φίλαθλοι σχολίαζαν ότι τέτοιες ευκαιρίες να είναι στους «8» του κυπέλλου πολλές ομάδες του χεριού του, για να πάει στα ημιτελικά, δεν βρίσκονται κάθε χρόνο. Κι επίσης δεν μπορούν να χωνέψουν πως ο ΠΑΣ «πέταξε» μια τέτοια πρόκριση μέσα από τα χέρια του, τη στιγμή που έπαιζε με ομάδα Β’ Εθνικής, είχε ξεκαθαριστεί ότι στις προτεραιότητες είναι να προχωρήσει και στο κύπελλο, να έχει κερδίσει 2-1 στην Κρήτη να προηγείται στο ημίχρονο με 1-0 και στο τέλος να χάνει την πρόκριση! 

Οι περισσότερες απόψεις που διατυπώθηκαν συγκλίνουν στο γεγονός ότι μετά το 1-0 που έγινε στο α’ ημίχρονο με το γκολ του Σαπαλίδη, δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή στο β’ ημίχρονο του αγώνα νομίζοντας ότι το ματς είχε κριθεί, με αποτέλεσμα όταν ισοφαρίστηκαν από τον Κρητικό, να τους πιάνει πανικός και άγχος γιατί οι παίκτες του Α. Ο. Χανίων τους πίεζαν και δεν έλεγαν να παραδώσουν τα όπλα ενώ όταν έγινε το 1-2 με τον Γκότοβο οι Γιαννιώτες ένιωσαν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Και τελικά έμειναν στα κρύα του λουτρού χάνοντας την πρόκριση έστω και στα πέναλτι. 

Πολλές ευθύνες βαρύνουν και τον Κρητικό που εντελώς αψυχολόγητα άφησε την ομάδα με 10 παίκτες. Τελικά η πορεία στο κύπελλο δεν βγαίνει σε καλό για τον ΠΑΣ και το κακό φινάλε έτσι όπως εξελίχθηκε πίκρανε πολύ τον κόσμο. Και μάλιστα ενόψει των δύο εντός έδρας αγώνων με Κέρκυρα και Βέροια που ακολουθούν. Ο φίλαθλος κόσμος δείχνει να είναι πραγματικά «φαρμακωμένος» στα Γιάννινα.

Το μυαλό τώρα στην Κέρκυρα


Υπό το βάρος αυτό, χτες ξεκίνησε η προετοιμασία για το ματς με την Κέρκυρα. Όσοι αγωνίστηκαν με τα Χανιά έκαναν αποθεραπεία και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Είναι βέβαιο ότι ο Πετράκης θα ξυπνήσει τους παίκτες για να πάρουν τη νίκη επί της ομάδας των Φαιάκων. Για να ξεπλυθεί και η ήττα του α’ γύρου με 2-0. Δεν υπολογίζεται ο Κρητικός που αποβλήθηκε, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για τον Κοροβέση που είναι τραυματίας. 

Όσο για τον Κρητικό που «κρέμασε» την ομάδα στο κύπελλο, θα πρέπει κάποιος από την ομάδα να του μιλήσει και του πει ότι είναι σε λάθος δρόμο. Έχει δίκαιο ο Πετράκης που τον άφησε σε πολλά παιχνίδια εκτός αποστολής. Το παιδί αυτό έχει πολλά προσόντα, αλλά από τότε που τον κάλεσαν στην εθνική νέων δεν δείχνει καμία διάθεση να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερος. Το ότι πάλι τον άφησαν εκτός εθνικής ελπίδων θα πρέπει να τον συνετίσει γιατί είναι νέο παιδί και έχει πολλά προσόντα να παίξει ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών. Αλλά το ποδόσφαιρο δεν θέλει μόνο πόδια, Θέλει μυαλό και καλή αγωνιστική συμπεριφορά.