Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η σούπερ λίγκα έκανε αυτό που ζήτησε η ΕΠΟ

Τι ακριβώς αναφέρει η αποψινή ανακοίνωση της σούπερ λίγκα


Βαδίζουμε ολοταχώς για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, καθώς αυτό που ζητούσε η ΕΠΟ από τις ομάδες να καταδικάσουν την επίθεση κατά του Ζωγράφου υλοποιείται με αποψινή ανακοίνωση της σούπερ λίγκα.
Μάλιστα ζητά και την παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης για να διαλευκανθεί το ταχύτερο η υπόθεση αυτή. Επίσης η σούπερ λιγκ ζητά να ισχύσει και του χρόνου το σύστημα για τις ποινές στις μη αδειοδοτούμενες ομάδες. 

Μετά την εκλογή του Γιώργου Μποροβήλου στην προεδρία, από τη σούπερ λίγκα ανακοινώθηκαν τα εξής: «Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: Σε συνέχεια απόφασης του Δ.Σ. της Super League της 14ης Νοεμβρίου 2014, το σύνολο των ΠΑΕ-Μελών της Super League επανέλαβε την ομόφωνη βούλησή του για τη μη διακοπή του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ και υιοθέτησε ομόφωνα κείμενο επιστολής προς την ΕΠΟ, το οποίο έχει ως εξής: «Όλες οι ΠΑΕ ξεκάθαρα καταδικάζουμε την απαράδεκτη και απάνθρωπη επίθεση στον κ. Ζωγράφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Η Super League ζητάει επίσημα από τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσουν με τη μορφή του κατεπείγοντος όλες οι ανοικτές υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο για να φύγουν από πάνω του οι σκιές που δημιουργούν εντάσεις και διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα. Για τους λόγους αυτούς σας ζητάμε να προβείτε στην ανάκληση της από 14/11/14 απόφασής σας και να ορίσετε κανονικά διαιτητές για το ερχόμενο τριήμερο 29-30/11 και 1/12.

Αποφασίστηκε ομόφωνα, όπως η Super League εισηγηθεί στην ΕΠΟ να ισχύσει το σύστημα ποινών επί μη αδειοδότησης που ισχύει και φέτος, με συγκεκριμένες προσθήκες/μεταβολές, με σκοπό την αυστηροποίηση του συστήματος ποινών, (όπως ενδεικτικά επιβολή ανωτάτων ποσών στις αποδοχές νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών κ.λπ.). Το ακριβές σύστημα ποινών θα ανακοινωθεί επίσημα όταν εγκριθεί από την ΕΠΟ. Επίσης, για τα επόμενα έτη αποφασίστηκε ομόφωνα να ανατεθεί σε εταιρεία οικονομικών συμβούλων διεθνούς κύρους η σύνταξη μελέτης για το σύστημα ποινών που θα ισχύσει από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο και εφεξής.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να κληθεί ο κ. Χιου Ντάλλας σε κοινή συνάντηση με τη Διοίκηση της Super League και τους εκπροσώπους των ΠΑΕ.

Θα ζητηθεί συνάντηση της Super League με τον υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το θέμα 8 της Ημερησίας Διάταξης».