Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ο ΠΑΣ στο μικροσκόπιο της στατιστικής και των αριθμών!

Τι δείχνει η στατιστική για ΠΑΣ στα πέντε πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Ήσυχα περνά το Σαββατοκύριακο για τους παίκτες του ΠΑΣ, αφού ο Γιάννης Πετράκης έδωσε διήμερο ρεπό. Οι προπονήσεις θα ξαναρχίσουν αύριο το απόγευμα.
Με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος, θα παραθέσουμε τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στις 5 πρώτες αγωνιστικές, όπου στα Γιάννινα κέρδισε 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης και έφερε ισοπαλία 2-2 με την Ξάνθη και εκτός έδρας πήρε ισοπαλία 1-1 στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό και έχασε 2-0 σε Κέρκυρα και Βέροια. Ο ΠΑΣ στις 5 πρώτες αγωνιστικές έχει 5 βαθμούς, 6 γκολ, 49 τελικές προσπάθειες προς τα καρέ των αντιπάλων, 1 γκολ ανά 8,2 τελικές προσπάθειες, 6 ασίστ,345 πάσες, 71 φάουλ υπέρ, 72 φάουλ κατά, ενώ έγιναν και 235 λάθη από τους παίκτες. Έχει επίσης 11 κίτρινες κάρτες και 1 αποβολή (Ντάσιος στη Βέροια με 2η κίτρινη κάρτα). Κατά μέσο όρο ανά αγώνα, ο ΠΑΣ 1,2 γκολ, 9,8 τελικές προσπάθειες, 1 γκολ ανά 8,2 τελικές προσπάθειες, 1,2 ασίστ, 69 πάσες, 47 λάθη,  κέρδισε 14,2 φάουλ, παραχώρησε 14,4 φάουλ και έχει 2,2 κίτρινες κάρτες. Επαναλαμβάνουμε είναι ο μέσος όρος που βγαίνει ανά αγώνα.

Οι συμμετοχές των παικτών

Πριν αναφέρουμε τα λεπτά συμμετοχής που έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής, να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Πετράκης στις  5 πρώτες αγωνιστικές στηρίχτηκε σε ένα κορμό 12-13 παικτών που είναι λογικό να έχουν και τις περισσότερες συμμετοχές όπως και περισσότερο αγωνιστικό χρόνο από τους υπόλοιπους. Τρεις παίκτες έχουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής και συγκεκριμένα οι Βελλίδης, Λίλα, Τζημόπουλος. Και οι τρεις αγωνίστηκαν και στα 5 παιχνίδια από 472 λεπτά ο καθένας. Ακολουθούν Μιχαήλ με 441 λεπτά, Γιάκος 433, Ίλιτς 416, Τσουκαλάς 413, Κοροβέσης 378, Στρούνα 374, Τσάβεζ 360, Ντάσιος 355, Ακόστα 271, Μπέριος 111, Μανιάς 100, Σαπαλίδης 28, Ναδάλες 23, Χαρίσης 10, Κρητικός 8. Δεν πήραν καθόλου χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα οι Νάκος, Αυγενικού, Ιωάννου, Ηλιάδης, Σκόνδρας, Γιαννιώτης, Σωτηρίου.

Οι σκόρερ του ΠΑΣ

Τα 6 γκολ σημείωσαν οι Τσάβεζ (2), Ίλιτς (2), Ακόστα (1) και Τζημόπουλος (1). Η ομάδα δέχτηκε 8 γκολ. Το ένα με αυτογκολ του Μιχαήλ και τα υπόλοιπα από τους Σολτάνι (2) της Ξάνθης, τον Τζάνη του Πανθρακικού, τον Μπαράλες του Αστέρα Τρίπολης, τον Ζορμπά της Κέρκυρας και από τους Κάμπορα και Καλτσά της Βέροιας. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο ΠΑΣ δεν κέρδισε κανένα πέναλτι, αλλά ούτε και παραχωρήθηκε πέναλτι σε βάρος του.

Οι κίτρινες κάρτες


Ο Λίλα έχει τις περισσότερες κίτρινες κάρτες, 3 στον αριθμό και είναι σε οριακή θέση να συμπληρώσει 4 και να τιμωρηθεί με 1 αγωνιστική. Τις υπόλοιπες 8 κάρτες που δέχτηκε ο ΠΑΣ μοιράζονται από 2 ο Ντάσιος (δεν μετράνε οι δύο κίτρινες κάρτες που δέχτηκε στη Βέροια και επέσυραν την αποβολή του) και από μία κίτρινη οι Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ακόστα, Χαρίσης, Κοροβέσης. Ο Ντάσιος είναι ο πρώτος παίκτης που αποβλήθηκε φέτος από τον ΠΑΣ. Όμως στα 5 αυτά παιχνίδια που έδωσε η τοπική ομάδα, υπήρξαν και αποβολές αντίπαλων παικτών, όπως ο Παπαχρήστος του Αστέρα Τρίπολης και ο Ομπάντο της Ξάνθης. Και τα δύο αυτά ματς έγιναν στα Γιάννινα.