Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ερωτηματικό ο Ίλιτς, δύσκολα ο Κοροβέσης

Καταβάλει μεγάλες προσπάθειες ο Μπράνα Ίλιτς για να παίξει την άλλη Δευτέρα στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Μπορεί μέχρι το επόμενο ματς με τον Πανιώνιο να υπάρχουν ακόμα 9 μέρες, αλλά στον ΠΑΣ δεν ξεκαθάρισε ακόμα η κατάσταση με τους τραυματίες  Ίλιτς και Κοροβέση και κατά πόσο θα μπορέσουν να είναι στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη.
Ο Σέρβος φορ έχει ενοχλήσεις στον αστράγαλο και ο Κοροβέσης πρόβλημα στους προσαγωγούς. Μπορεί να είναι διαθέσιμος χρόνος μπροστά για την αποθεραπεία, αλλά με τα χτεσινά δεδομένα δεν είναι βέβαιο αν θα τους έχει ο Γιάννης Πετράκης. Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα με τον Κοροβέση που περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να μη αγωνιστεί. 


Για τον Ίλιτς οι προβλέψεις είναι περισσότερο αισιόδοξες και μπορεί να προλάβει. Ο Γιάννης Πετράκης είναι υποχρεωμένος να βάλει σε ενέργεια τα εναλλακτικά πλάνα και να δοκιμάσει σχήματα στις προπονήσεις που να καλύπτουν όλες τις δυνατές περιπτώσεις. Αν δεν είναι εντάξει ο Ίλιτς τη θέση του στην εμπροσθοφυλακή της επίθεσης θα πάρει ο Μανιάς, ενώ πιθανότητες έχει και ο Σαπαλίδης που πήγε καλά με το γκολ που σημείωσε στο φιλικό με τη Σεντέρμπεου. Για τη θέση του Κοροβέση (χτες έγραψε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης ότι ενδιαφέρεται και ο ΠΑΟΚ) στο αριστερό άκρο της περιφέρειας οι επιλογές είναι περισσότερες καθώς εκεί μπορεί να παίξει ο Ακόστα, ο Τσάβεζ. 

Πάντως Ίλιτς και Κοροβέσης κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να είναι έτοιμοι, αλλά για τον δεύτερο δεν είναι και τόσο αισιόδοξες οι εκτιμήσεις του ιατρικού τημ. Εκτός από τις δύο αυτές περιπτώσεις ο Γιάννης Πετράκης έχει να καλύψει και το κενό του Ντάσιου που είχε αποβληθεί στο προηγούμενο παιχνίδι μέσα στη Βέροια. 

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, χτες έγιναν διπλές προπονήσεις με εντατικούς ρυθμούς και η απογευματινή ήταν αφιερωμένη στην τακτική. Ο Κρητικός τεχνικός άρχισε πλέον να μελετά το παιχνίδι του Πανιώνιου που θα είναι ο προσεχής αντίπαλος του «Άγιαξ της Ηπείρου». Σε μια έδρα(Νέα Σμύρνη) που πάντα δυσκολευόταν ο ΠΑΣ να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Και επιπλέον θα είναι το τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι (κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στο πρόγραμμα των αγώνων), με το οποίο θα κλείσει η πρώτη εξάδα των αγώνων, με 2 ματς στα Γιάννινα και 4 ματς εκτός έδρας. 

Είναι οπωσδήποτε αυτό μια μεγάλη δοκιμασία για τον ιστορικό ΠΑΣ που θα κληθεί να δείξει τις αντοχές και τις δυνατότητες που έχει σαν ομάδα. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και σήμερα με μια προπόνηση που θα γίνει στις 9.30 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ ενώ για την Κυριακή έχει δοθεί ρεπό από τον Πετράκη για να ξεκουραστούν οι παίκτες, αλλά και να πάρουν ανάσες για τη δύσκολη συνέχεια. Από Δευτέρα οι προπονήσεις θα μπουν σε ρυθμούς πρωταθλήματος με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία στο ματς  με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Πέρσι τέτοια μέρα τρικυμία από μια ήττα


Πέρσι τέτοια μέρα (11 Οκτωβρίου 2013) στις αθλητικές στήλες του «Η.Α» κυριαρχούσαν οι αναταράξεις που επέφερε στον ΠΑΣ η ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, ώσπου πέρασε η μπόρα και επήλθε η ηρεμία. Ο «Η.Α» έγραφε σχετικά: «Η διακοπή του πρωταθλήματος επέφερε και την ηρεμία στον ΠΑΣ Γιάννινα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι που έκαναν κριτική στην ομάδα για την ήττα από τον Παναιτωλικό (2-0) ξεθύμαναν με τα όσα είπαν τις προηγούμενες μέρες και έτσι τώρα το καράβι του ΠΑΣ πορεύεται σε ήρεμα νερά. Οι περισσότερες κριτικές έπεσαν στο πρόσωπο του Σάββα Παντελίδη, αφού ο καθένας βλέπει το ποδόσφαιρο ή ένα ματς από τη δική του σκοπιά οπότε μπορεί να έχει και τη δική του άποψη, αλλά από τη στιγμή που ο τεχνικός του ΠΑΣ έχει τη στήριξη της διοίκησης και προσωπικά του Γιώργου Χριστοβασίλη, όλα τα υπόλοιπα είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Ωστόσο από χτες έπεσαν οι τόνοι στα Γιάννινα, πέρασε προφανώς ο θυμός για την ήττα ή η συναισθηματική φόρτιση και πολλοί βλέπουν πιο ρεαλιστικά τα πράγματα, εκτιμώντας ότι η ομάδα είναι πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού και σε σχέση με τον στρατηγικό της στόχο που είναι η άνετη παραμονή στη σούπερ λίγκα, είναι εντός στόχων. Κι επειδή συχνά γίνεται η σύγκριση με την περσινή πορεία, όσοι ανέτρεξαν στο τι έγινε πέρσι τέτοιο καιρό διαπίστωσαν ότι ο ΠΑΣ μέχρι την 9η αγωνιστική ήταν στην 13η θέση με 9 βαθμούς και στη συνέχεια απογειώθηκε αφού με το χρόνο βρήκε τα παθήματά του….».