Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Χάλκινο η Ζέρβα, καλές θέσεις οι υπόλοιποι

Δεξιά η Κατερίνη Ζέρβα και η Αθηνά Αγγελοπούλου στο βάθρο των νικητών κατά την απονομή των μεταλλίων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας

Μία ακόμη μεγάλη διεθνή επιτυχία γιορτάζουν αυτές τις ημέρες η Γιαννιώτικη Κωπηλασία και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων. Ο λόγος για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε η πρωταθλήτρια του Ν.Ο.Ι. Κατερίνα Ζέρβα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων το οποίο διεξήχθη στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Στην μεγάλη αυτή διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν 57 χώρες, αγωνίστηκαν τρεις νεαροί Γιαννιώτες πρωταθλητές, η Κατ. Ζέρβα, ο Νίκος Βλάχος και ο Στέφανος Ντούσκος, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις και φτάνοντας όλοι τους στους τελικούς και στις κορυφαίες εξάδες του κόσμου, με τα πληρώματά τους! Τα τρία Γιαννιωτόπουλα απέδειξαν έτσι ότι στους κόλπους του Ν.Ο.Ι. «εκκολάπτεται» μια νέα φουρνιά πρωταθλητών που τα επόμενα χρόνια μπορούν να κυριαρχήσουν στους διεθνείς κωπηλατικούς στίβους.

Οι επιτυχίες

*Η Κατερίνα Ζέρβα μαζί με την Αθηνά Αγγελοπούλου τερμάτισε την Κυριακή στην τρίτη θέση στον τελικό του διπλού Σκιφ Νεανίδων και ανέβηκε στο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Αυτό ήταν και το μοναδικό που πήρε η ελληνική Εθνική Ομάδα στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι στους ίδιους αγώνες η νεαρή Γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια είχε καταλάβει την τέταρτη θέση στο διπλό Σκιφ των Νεανίδων.

*Εξαιρετική εμφάνιση έκανε στο Παγκόσμιο Εφήβων και ο Νίκος Βλάχος, ο οποίος πήρε το… βάπτισμα του πυρός σε αγώνα τόσο υψηλού επιπέδου. Ο νεαρός πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι.  έφτασε στον τελικό της Τετρακώπου άνευ των Εφήβων και με τους Χ. Αθανασίου, Κ. Λεμονά και Γ. Παπασαλεκαρίου κατέλαβαν τελικά την πέμπτη θέση στον κόσμο!

*Στον τελικό κατάφερε να φτάσει και το διπλό Σκιφ Εφήβων με τον Στέφανο Ντούσκο. Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής, που επίσης έτρεξε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Εφήβων, κατετάγη μαζί με τον Γ. Πέτρου στην έκτη θέση. Ο Στ. Ντούσκος είχε βρεθεί πρόσφατα στην πρώτη οκτάδα και του Παγκ. Πρωταθλήματος για αθλητές κάτω των 23 ετών, στο διπλό Σκιφ ελαφρών βαρών.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων