Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Πετράκης: "Σας πιστεύω γι' αυτό έμεινα στην ομάδα"

Ο Γιάννης Πετράκης που διακρίνεται με όλου τους συνεργάτες του, εκδήλωσε την εμπιστοσύνη προς τους παίκτες του ΠΑΣ.


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ








Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία του ΠΑΣ ενώ αύριο η αποστολή θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι όπου θα κάνει το πρώτο βασικό στάδιο προετοιμασίας.
Ο Γιάννης Πετράκης και χτες έκανε προπόνηση πρωί και απόγευμα, μη χάνοντας την ευκαιρία συχνά να κάνει και ομιλίες στους παίκτες εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη δουλειά που γίνεται μέχρι τώρα στον ΠΑΣ, αλλά παράλληλα να τους τονώσει και την ψυχολογία εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Λόγω του ότι υπάρχει μια παρατεταμένη δυστοκία στα μεταγραφικά λόγω της οικονομικής στενότητας που παρατηρείται, δεν λείπουν στο διαδίκτυο απαξιωτικά σχόλια για την ομάδα από οργισμένους οπαδούς που ορισμένοι φτάνουν στα άκρα θεωρώντας «ξεγραμμένο» τον ΠΑΣ στο νέο πρωτάθλημα. 

Όλα αυτά είναι λογικό να φτάνουν τα αυτιά των παικτών αλλά και λόγω διαδικτύου να είναι οι άμεσοι αποδέκτες όλων αυτών. Ο Πετράκης πολλές φορές τόνισε προς τους παίκτες τις τελευταίες μέρες: «Αν δεν σας πίστευα δεν θα έμενα στην ομάδα. Αλλά επειδή σας πιστεύω και ξέρω ότι θα δώσετε και την ψυχή σας για την ομάδα, συνεχίζουμε μαζί τη νέα προσπάθεια. Εγώ σε εσάς ποντάρω την επίτευξη του στόχου. Οι μεταγραφές είναι για να μας βοηθήσουν και να έχουμε περισσότερες επιλογές στο ρόστερ και όχι ότι δεν αξίζετε εσείς».

Έτσι λοιπόν στον ΠΑΣ Γιάννινα όλοι μαζί, παίκτες και τεχνική ηγεσία καθημερινά καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να βγει το δύσκολο και επίπονο πρόγραμμα της προετοιμασίας χωρίς απώλειες. Και όπως έχει εκφραστεί ο Πετράκης υπάρχει ο κορμός και για να καλυφθούν κάποια κενά χρειάζονται λίγες αλλά ποιοτικές μεταγραφές. Ενώ το αγωνιστικό κομμάτι πάει καλά και κατά κοινή εκτίμηση όλα κυλούνε ρολόι, το πρόβλημα είναι με τις μεταγραφές που ακόμα δεν ξεκαθάρισε το τοπίο. Πολλά ονόματα ακούστηκαν, όπως τελευταία και του Μάρκο Μαρκόφσκι, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Και τούτο λόγω οικονομικής στενότητας της ΠΑΕ που θέλει να βρει παίκτες που οι απαιτήσεις τους θα είναι με τα δικά της οικονομικά δεδομένα. Και με τον Μαρκόφσκι στο οικονομικό κολλάει η τελική συμφωνία.


Χτες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι οι απαιτήσεις του παίκτη είναι 100.000 ευρώ το χρόνο και 200.000 ευρώ για κλειστό διετές συμβόλαιο. Αλλά και πάλι δεν είναι εφικτό να κλείσει η μεταγραφή, με συνέπεια να γίνονται προσπάθειες και διαβουλεύσεις για να βρεθεί η χρυσή τομή και να κλείσει η συμφωνία. Μέχρι τώρα ανακοινώθηκε επίσημα μόνο η απόκτηση του Σταμάτη Σαπαλίδη από τους Τράχωνες. Το πρόγραμμα προπονήσεων ακολουθεί και ο Ηλιάδης από την ομάδα Ένωση Αποστόλου Παύλου Ημαθίας χωρίς να έχει ακόμα ανακοινωθεί η απόκτησή του. Πέρσι τέτοιο καιρό ο ΠΑΣ είχε ήδη αποκτήσει τους Βελλίδη, Σωτηρίου, Αμπάρη, Κρητικό και λίγες μέρες αργότερα ανακοινώθηκα και ο Στρούνα. Φέτος τα πράγματα πήγαν πίσω, υπάρχει δυστοκία, κάτι που προκαλεί αρκετές απορίες στους φιλάθλους για το που θα βγάλει αυτή η κατάσταση και πόσο ενισχυμένος θα βγει ο ΠΑΣ.