Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Νικητές και ηττημένοι στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Η Α. Ε. Χουλιαράδων που ανέβηκε φέτος στην Α' κατηγορία της ΕΠΣΗΠ. Στο άκρο δεξιά στη σειρά των ορθίων ο προπονητής Σπύρος Τασιούλας. Τρίτος από δεξιά ο πρόεδρος και ποδοσφαιριστής Κώστας Σιόντης.








Με το μπαράζ παραμονής στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία που έγινε το Σάββατο, όπου ο Αλμυρός Βουνοπλαγιάς κέρδισε 4-3 τον Μαβίλη Βασιλικής, ξεκαθάρισε πλήρως το τοπίο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής. Αφού πριν είχαν τελειώσει τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, η μοναδική εκκρεμότητα που υπήρχε με το μπαράζ Βουνοπλαγιάς – Βασιλικής έκλεισε και έτσι είναι πλέον γνωστές και οι ομάδες που υποβιβάζονται σε όλες τις κατηγορίες. Από το συγκεκριμένο μπαράζ εξασφάλισε την παραμονή του ο Αλμυρός Βουνοπλαγιάς στη Β’ ερασιτεχνική ενώ υποβιβάζεται στη  Γ’ ερασιτεχνική ο Μαβίλης Βασιλικής. Οπότε νικητές και ηττημένοι από τα φετινά πρωταθλήματα είναι:
Στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΗΠ πρωταθλητής στην τελευταία αγωνιστική αναδείχτηκε ο Α. Ο. Ανατολής που αγωνίστηκε στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική καταλαμβάνοντας την 3η θέση. Κυπελλούχος της ΕΠΣΗΠ αναδείχθηκε η Πίνδος Κόνιτσας που κέρδισε στον τελικό στα πέναλτι τον Α. Ο. Ανατολής. Μετά τον υποβιβασμό της Δόξας Κρανούλας από τη Γ’ Εθνική που στη νέα σαιζόν θα καταλάβει μια θέση στην Α’ Ερασιτεχνική, υποβιβάζονται στη Β’ κατηγορία οι ομάδες Θύελλα Κατσικάς, Ατρόμητος Ιωαννίνων, Λαψίστα, Α. Ο. Πεδινής και Αετός Χαροκοπίου. 
Από τον Α’ όμιλο της Β’ κατηγορίας τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και ανέβηκαν στην Α’ κατηγορία οι ομάδες Αγία Μαρίνα, Πωγωνάτος Δελβινακίου και ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου. Υποβιβάστηκαν στη Γ’ κατηγορία Δαβάκης Ασφάκας, Ανάργυροι και Ραφταναίοι. Από τον Β’ Όμιλο της Β’ κατηγορίας ανέβηκαν στην Α’ κατηγορία οι ομάδες Α. Ε. Χουλιαράδων, Μουσιωτίτσα, Τιτάνας Λογγάδων και υποβιβάζονται στη Γ’ κατηγορία οι ομάδες Μουζακαίοι, Ηλιόκαλη και Θεριακήσι. Υποβιβάζεται και ο Μαβίλης Βασιλικής που έχασε στον προχτεσινό αγώνα μπαράζ από τον Αλμυρό Βουνοπλαγιάς. 
Από τον Α’ όμιλο της Γ’ κατηγορίας ανέβηκαν στην Β’ κατηγορία οι ομάδες Αετός Νήσου, Πανζαγορισιακός, Καρυές. Από τον Β’ όμιλο το εισιτήριο της ανόδου πήραν οι ομάδες Μηλιά Μετσόβου, Παντελεήμων Δροσοχωρίου και ΠΑΣ Κράψης.