Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Τσουμάνης: Έκανα προσφυγή για να μείνω ελεύθερος

Ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του Γιαννιώτη αμυντικού Νίκου Τσουμάνη; Πρόπερσι που ήλθε οικειοθελώς στον ΠΑΣ ήθελαν να τον... δοκιμάσουν με συνέπεια να πάει στην Κέρκυρα και να είναι βασικός στη σούπερ λίγκα!Ο Γιαννιώτης αμυντικός του Άρη Νίκος Τσουμάνης σε δηλώσεις του εξήγησε τους λόγους που αναγκάστηκε να κάνει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος, ενώ αναφέρθηκε επί προσωπικού αλλά και για το πώς βλέπει τις εξελίξεις στον Άρη.


Αναλυτικά, τα όσα είπε στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:

Για τους λόγους που οδηγήθηκε στην προσφυγή: «Ήταν μια απόφαση που δεν είναι της στιγμής, την σκεφτόμουν καιρό, για να εξασφαλίσω περισσότερο την ελευθερία μου, καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο για το μέλλον της ομάδας, ήταν μια απόφαση του ατζέντη και της οικογένειας μου. Κατά βάση θέλω να μείνω ελεύθερος. Το θέμα των χρημάτων δεν είναι τελεσίδικο, μπορεί να αλλάξει».

Για τις επαφές με τις άλλες ομάδες: «Έχω κάποια τηλεφωνήματα, έχω μιλήσει με κάποιες ομάδες, θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Από τον Πανθρακικό είχα μια επαφή, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα κάτι δεδομένα. Μην ξεχνάμε πως μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Και οι προσφυγές αποσύρονται και όλα γίνονται. Εγώ θέλω να μείνω, ωστόσο η αβεβαιότητα που υπάρχει στον σύλλογο μαζί με κάποια τηλεφωνήματα και οδηγήθηκα σε αυτή την κίνηση. Είχα μια επικοινωνία με τον κ. Στεφανίδη, ωστόσο ακόμα όλα είναι ανοικτά».

Για το πού θα αγωνιστεί ο Άρης: «Θέλω να πιστεύω πως η ομάδα θα παίξει στην Football League, δεν είναι δίκαιο για μια τόσο μεγάλη ομάδα να παίξει στην τρίτη Εθνική. Το ότι θα χάσουμε τα χρήματα μας έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αρχικά μας ενδιαφέρει να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό. Όσον αφορά τα άλλα παιδιά δεν έχω μιλήσει μαζί τους, έχουμε μέρες να μιλήσουμε, δεν ξέρω τι θα κάνουν».

Για τα προβλήματα που οδήγησαν τον Άρη στον υποβιβασμό: «Εγώ σαν ποδοσφαιριστής πιστεύω πως υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα, αλλά σαν παίκτης του Άρη αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί εμείς παρουσιαζόμασταν στο γήπεδο. Σε κάποια παιχνίδια νιώθαμε ανυπεράσπιστοι, αλλά έχουμε ευθύνη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το οικονομικό. Δυστυχώς κάποιοι παίκτες ζούσαν με δανεικά, η ομάδα επηρεαζόταν και ψυχολογικά, άλλοι ήταν μόνοι τους στην Θεσσαλονίκη, άλλοι δεν ήταν καλοί. Εγώ θεωρώ πως είχαμε καλό ρόστερ, κάποια αποτελέσματα και συγκυρίες μας οδήγησαν εκεί, κάναμε και εμείς εγκλήματα με χαμένους βαθμούς εντός έδρας και οδηγηθήκαμε εκεί».


Τέλος αναφέρθηκε και στο μέλλον του συλλόγου: «Πιστεύω πως η ομάδα θα επιστρέψει πάρα πολύ δυνατή εκεί που πρέπει, στην Σούπερλιγκ. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα τώρα, ωστόσο το πιστεύω ότι ο Άρης θα επιστρέψει. Αυτό που έζησα με τον κόσμο ήταν κάτι μαγικό, φανταστικό. Ο Άρης όμως για να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία, θέλει ανθρώπους στην διοίκηση με αξιοπιστία και πάνω από όλα να λένε την αλήθεια. Έτσι ο Άρης μπορεί να πάει μπροστά».