Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Κλ. Γιαννοπούλου και Κ. Μπάτσος σχολιάζουν τις επιτυχίες του ΑΓΣΙ

Έκλεψε την παράσταση ο ΑΓΣΙ με μετάλλια και διακρίσεις

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Ήταν ομολογουμένως καταπληκτική η παρουσία των αθλητών και αθλητριών του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Ιωαννίνων (ΑΓΣΙ) στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών και Κ23 που έγινε το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα στο Παμπελοπονησιακό στάδιο Πατρών.

Ένας επαρχιακός σύλλογος, με πενιχρές οικονομικές παροχές, δεν είναι λίγο πράγμα να παίρνει δύο χρυσά μετάλλια, δύο αργυρά και τρία χάλκινα, στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 90 σωματεία, Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και η αφρόκρεμα του στίβου. Ο ΑΓΣΙ διατήρησε τη φήμη και την παράδοση που έχει στον στίβο, βγάζοντας σπουδαίους αθλητές και προπονητές, άνδρες και γυναίκες. Η κ. Κλαίρη Γιαννοπούλου, που ανήκει στο τεχνικό τιμ του ΑΓΣΙ μιλώντας στον «Η.Α» δήλωσε τα εξής: «Μετά το Πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της χρονιάς, αυτό των Ανδρών Γυναικών και Νέων Κ23, όπου οι αθλητές του Α. Γ. Σ. Ιωαννίνων έκαναν καταπληκτική εμφάνιση φαίνεται πως και την φετινή χρονιά ο σύλλογος μας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό. Τα τελευταία τρία χρόνια το σωματείο μας βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στα τρία καλύτερα σωματεία στην Πανελλήνια κατάταξη και φιλοδοξούμε ότι το ίδιο θα συμβεί και τη φετινή χρονιά. Παρά την πολύ δύσκολη φετινή προετοιμασία λόγω της πανδημίας οι αθλητές μας δείχνουν πανέτοιμοι για τους επόμενους αγώνες τους που είναι τα Πρωταθλήματα Κ16, Κ20 και Κ18. Όλες αυτές οι επιτυχίες είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες μας και στην συνέχεια στην προαγωνιστική και αγωνιστική ομάδα του συλλόγου μας. Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς που μας εμπιστεύομαι τα παιδιά τους και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά με στόχο την επιτυχία».

Κ. Μπάτσος: Πανέτοιμος ο ΑΓΣΙ και για άλλα μετάλλια

Ο αρχιπροπονητής του ΑΓΣΙ Κώστας Μπάτσος σε δηλώσεις στον «Η.Α» τόνισε για τις διακρίσεις του ιστορικού συλλόγου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου: «Είχαμε εκπληκτική εμφάνιση από την ομάδα στίβου του Α.Γ.Σ.Ιωαννίνων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στην κατηγορία Ανδρών-Γυναικών και Κ23 στην πόλη της Πάτρας το 3ήμερο 5,6,7 Ιουνίου. Πρωταγωνίστριες στην συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν αναμφίβολα οι αδερφές Ράπτη. Η Σωτηρία Ράπτη με 2 μετάλλια στο μήκος και στο 3πλούν στην κατηγορία Κ23. Μάλιστα έπιασε το όριο για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 στα άλμα 3πλουν. Η Αναστασία Ράπτη πήρε μετάλλιο στην κατηγορία Κ23 στα 400 μέτρα και κλήθηκε στην Εθνική ομάδα για τους Βαλκανικούς στην κατηγορία Κ20. Όλη η ομάδα πήγε πολύ καλά με ρεκόρ και πολλές διακρίσεις. Δύο μετάλλια είχαμε στην κατηγορία Ανδρών Γυναικών με τους Κολιό Νέστορα, 3η θέση στα 3000μ με φυσικά εμπόδια και την ομάδα σκυταλοδρομίας μας 4Χ400 στην ίδια θέση αποτελούμενη από τις Ράπτη Αναστασία, Αλεξίου Έλλη, Νταβώνη Ελευθερία και Τραϊκάπη Εύα. Ακόμη μετράμε πέντε μετάλλια στην κατηγορία Νέων Κ23, ήτοι : Δύο χρυσά μετάλλια με τους Κολιό Νέστορα στα 3000μ με φυσικά εμπόδια και τη σκυταλοδρομία 4Χ400 μέτρα γυναικών. Η Ράπτη Σωτηρία πήρε αργυρό μετάλλιο στο τριπλούν και χάλκινο στο μήκος και όριο για το Πανευρωπαϊκό Κ20. Η Ράπτη Αναστασία πήρε χάλκινο μετάλλιο στα 400μ και συμμετοχή στην εθνική ομάδα Κ20... Επίσης στην κατηγορία Κ23, 5η θέση έχουμε για τη Νίκη Κοντοδημα στο άλμα επί κοντώ και 7η θέση για τον Ιωάννου Ορφέα στα 1500μ. Η ομάδα μας είναι πανέτοιμη και για την συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου και προσβλέπει ακόμη και μεγαλύτερες διακρίσεις στα τρία πανελλήνια πρωταθλήματα που ακολουθούν: Κ16 - Κ20 και Κ18».