Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Μεγάλη νίκη παραμονής του ΠΑΣ στο Αγρίνιο

Ξύπνησε στην επανάληψη ο ΠΑΣ και πήρε την πολύτιμη νίκη με σκορ 2-1

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 σημείωσε ο ΠΑΣ επί του Παναιτωλικού, στον τελευταίο αγώνα της 21ης αγωνιστικής, που έγινε χθες βράδυ στο Αγρίνιο.

Παρά το κακό πρώτο ημίχρονο, όπου βρέθηκε να χάνει με σκορ 1-0 από τον καλύτερο Παναιτωλικό, στην επανάληψη παρουσιάστηκε ένας διαφορετικός ΠΑΣ Γιάννινα που διόρθωσε τις ατέλειες που είχε, πήρε μέτρα στο γήπεδο, άρχισε να ανακτά τη μεσαία γραμμή και να γίνεται σταδιακά απειλητικός. Έτσι στο 54’ ισοφάρισε 1-1 με εκτέλεση πέναλτι του Κριζμάν, καθώς ο Παναιτωλικός είχε προηγηθεί 1-0 από το 16’ με γκολ του Αριγίμπι. Η καλή απόδοση του β’ ημιχρόνου απέφερε και το γκολ της νίκης στο 84’ με την καταπληκτική κεφαλιά του Κάργα σε εκτέλεση κόρνερ του Καρτάλη. Βοήθησαν στον μέγιστο βαθμό οι αλλαγές του Αργύρη Γιαννίκη, που έκανε καίριες παρεμβάσεις από τον πάγκο. Πολύ γρήγορα στο 37’ βελτίωσε τα κενά της δεξιάς πλευράς με την είσοδο του Μπρένερ στη θέση του Νάουμετς. Ο Μπρένερ ήταν πολύ καλός, μαχητικός αλλά και αρωγός στο επιθετικό κομμάτι, καθώς ανέλαβε πολλές τέτοιες πρωτοβουλίες. Στο ημίχρονο άλλαξε τον κουρασμένο Κάστρο με τον Λιάσο δίνοντας δυνάμεις στη μεσαία γραμμή όπως και τον Λεό που δεν ήταν σε καλή μέρα με τον Κριζμάν. Με τις αλλαγές αυτές ο ΠΑΣ ανέκτησε δυνάμεις, ισορρόπησε το παιχνίδι και έκανε την ανατροπή, παίρνοντας ένα πολυτιμότατο τρίποντο που τον ανέβασε στην 9η θέση, ξεπερνώντας ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης. Ευτυχώς ήταν καλός και ο αγωνιστικός χώρος, που έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΣ να ξεδιπλώσει τις αρετές που έχει ως ομάδας. Βέβαια άργησε κατά 45 λεπτά να πάρει μπροστά, αλλά όταν πήρε ισοπέδωσε τον Παναιτωλικό. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, καθώς οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Πρωταγωνιστής στο πρώτο ο Παναιτωλικός, που έβαλε ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ με τον Αριγίμπι και είχε δοκάρι με τον Ντίας. Αφού ο ΠΑΣ γλίτωσε τα χειρότερα όταν δεν πατούσε καλά, ήταν εύκολο μετά που βρήκε τα πατήματά του, να κάνει την προσπάθεια, αν όχι για τη νίκη αλλά για την ισοπαλία. Τελικά με την κεφαλιά του Κάργα, έκανε την ανατροπή και πήρε δίκαια, σπαθάτη και μάγκικη νίκη.

Από τον ΠΑΣ τα ξεχώρισαν οι Κάργας, Ντομίνγκεθ, Παντελάκης, Καρτάλης, Μπρένερ, Λιάσος, Σάλιακας. Κυρίως φάνηκαν οι περισσότεροι στο β’ ημίχρονο, όπου όλη η ομάδα ανέβασε στροφές, σε αντιδιαστολή με τον Παναιτωλικό, που μετά το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, έπαθε μετά μπλακ άουτ. Πιθανόν η βελτίωση του ΠΑΣ στο β’ μέρος, να μη άφησε περιθώρια στη γηπεδούχο ομάδα να είναι το ίδιο καλή και στο δεύτερο 45λεπτο. Από τον Παναιτωλικό ξεχώρισαν οι Ντίας, Αριγίμπι, λίγο ο Καρέλης στο α’ ημίχρονο όπως και ο Μπαρμπόσα.
Το παιχνίδι ήταν σε γενικές γραμμές καλό με αγωνία και ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ήταν καλός και ο αγωνιστικός χώρος, παρά την καταιγίδα που έπεσε στο Αγρίνιο λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση. Πολλές φάσεις δεν είχε το παιχνίδι, αλλά υπήρχε αγωνία και ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.
Καλή και η διαιτησία του Ευαγγέλου (Δυτικής Αττικής). Ήταν πραγματικός άρχων του αγώνα. Δεν έχασε φάσεις, ήταν αποφασιστικός στις αποφάσεις του και όπου χρειάστηκε επανέλεγχος από το VAR, δεν άλλαξαν οι αποφάσεις. Κράτησε τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς κατάχρηση στις κίτρινες κάρτες και σε άσκοπα σφυρίγματα. Σωστά καταλόγισε το πέναλτι, ήταν καθαρή ανατροπή. Και οι επόπτες δεν έχασαν φάσεις. Με τέτοιες διαιτησίες μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

ΤΑ ΓΚΟΛ

16΄: Σε μια φάση που χάθηκε η μπάλα με τον συνδυασμό των Μπαρμπόσα, Ντίας, Καρέλη, η μπάλα πήγε στον Αριγίμπι που με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Ο Λοντίγκιν δεν μπορούσε να κάνει τίποτα σε αυτή τη φάση.

54’: Σε μπαλιά του Καρτάλη ο Παμλίδης μπήκε στα καρέ του Παναιτωλικού και ανατράπηκε από τον Τσότσαλιτς. Καθαρό το πέναλτι που καταλόγισε ο Ευαγγέλου και εξετάστηκε στο VAR. Το εκτέλεσε άψογα ο Κριζμάν κάνοντας το 1-1.

84’: Σε κόρνερ του Καρτάλη από αριστερά, ο Κάργας με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το σκορ 1-2.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

45’: Ο Μπαρμπόσα, η εκτελεί το φάουλ και ο Ντίας πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

5': Τακουνάκι του Λεό μέσα από την περιοχή, μπλοκάρει ο Κνετ.

15': Η μπάλα κοντράρει και καταλήγει στον Καρέλη, ο οποίος κάνει το σουτ στην κίνηση, η μπάλα άουτ.

43': Ο Παμλίδης κάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα ψηλά άουτ. Είχε προηγηθεί σέντρα του Πίρσμαν, απόκρουση του Τζανακάκη, για να φτάσει η μπάλα στον Παμλίδη που δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

72': Σουτ του Καρτάλη μέσα στην περιοχή, η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ.

82': Ο Μάζουρεκ βγάζει την ψηολκρεμαστή πάσα στον Βέργο και εκείνος παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνάει δίπλα από το δοκάρι.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής: Ευαγγέλλου (Αθηνών), Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Ζηρδάς (Αθηνών), 4ος: Γρατσάνης (Τρικάλων), VAR: Τζήλος (Λάρισας), ΑVAR: Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ (46’ Μελίσας) Τζανακάκης, Τσότσαλιτς, Κωνσταντόπουλος, Περέιρα, Τσιγγάρας (83’ Ντάλσιο), Ταχάρ (68’ Μάζουρεκ), Ντίας, Αριγίμπι (72’ Βέργος), Μπαρμπόσα, Καρέλης (72’ Ντουάρτε).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Καρτάλης (87’ Εραμούσπε), Κάστρο (46’ Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Νάουμετς (37’ Μπρένερ), Λεό (46’ Κρίζμαν), Παμλίδης (82’ Μιλιντσεάνου).