Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Γιατί δεν έγινε το χθεσινό παιχνίδι με Παναθηναϊκό

Πάει χαμένη και η προθέρμανση των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα αφού ο διαιτητής Παπαδόπουλος δεν ξεκίνησε το παιχνίδι

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου που υπήρχε χθες στο στάδιο «Ζωσιμάδες», ο διαιτητής Ιωάννης Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας, αποφάσισε να μη γίνει ο αγώνας Κυπέλλου του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό, αναγράφοντας στο φύλλο αγώνος ότι ήταν αδύνατη η τέλεση του παιχνιδιού με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών.

Όχι μόνο αυτό, αλλά παράλληλα η Σούπερ Λιγκ όρισε το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ για την 22η αγωνιστική, να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο γήπεδο Περιστερίου στην Αθήνα και όχι στα Γιάννινα, λόγω κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Κακό σημάδι για τον ΠΑΣ. Ήταν να μη γίνει η αρχή. Υπάρχουν φόβοι να συνεχιστεί το «ξεσπίτωμα» και σε άλλα παιχνίδια, μέχρι να πιάσει η άνοιξη και να σταματήσουν οι βροχές. Όσο για το στάδιο, φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα. Ναι μεν βρέχει συνεχώς, αλλά δεν δικαιολογείται να βγάζει τόση λάσπη και να γίνεται βούρκος. Θυμίζει την κατάσταση που ήταν και προ πενταετίας, τότε που ήταν σημείο αναφοράς και αρνητικών σχολίων. Ίσως χρειαστούν κάποια έργα.

Όσον αφορά τα χθεσινά γεγονότα, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ), όταν δεν μπορεί να γίνει ένα παιχνίδι για λόγους ανωτέρας βίας ή κακών καιρικών συνθηκών, αναβάλλεται για την επόμενη ημέρα, την ίδια ώρα, στο ίδιο γήπεδο και με τους ίδιους διαιτητές. Όμως δεν μπορούσε να αναβληθεί για σήμερα ο αγώνας, γιατί ο Παναθηναϊκός θα παίξει την Κυριακή με τον Ολυμπιακό και σύμφωνα με τους κανονισμούς πρέπει μεταξύ των επίσημων αγώνων να μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 48 ωρών. Πέραν αυτού, δεν υπήρχε περίπτωση να είναι καλύτερος σήμερα ο αγωνιστικός χώρος. Οπότε και να μη υπήρχε το προηγούμενο κώλυμα των 48 ωρών, τζάμπα ταλαιπωρία θα ήταν για τις ομάδες, αφού δεν μπορούσε να γίνει αγώνας. Τουναντίον, οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για επιδείνωση του καιρού. Έτσι ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνος και η ΕΠΟ θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής του παιχνιδιού, πιθανόν και την ερχόμενη Τετάρτη, καλώς εχόντων των πραγμάτων.


Οι δύο ομάδες κατέβηκαν κανονικά στο γήπεδο όπως και οι διαιτητές. Παλιότερα είχαν γίνει αγώνες στα Γιάννινα αλλά και σε άλλα γήπεδα με πολύ χειρότερες γηπεδικές συνθήκες. Όμως ο ρέφερι που βγήκε για έλεγχο, έκρινε ότι δεν μπορεί να γίνει το παιχνίδι λόγω των λασπόνερων, κρίνοντας ότι μια τέτοια απόφαση θα έθετε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παικτών. Είναι αλήθεια σε πολλά σημεία υπήρχαν λιμνάζοντα νερά, περισσότερο προς τη μεγάλη κερκίδα. Το ματς θα μπορούσε να γίνει, αλλά θα ήταν ένα κλωτσοσκούφι σε γήπεδο χωράφι. Ο Κανονισμός την τελική απόφαση και την κρίση αν μπορεί να γίνει ή όχι ένα παιχνίδι, την αφήνει στον διαιτητή, που παίρνει και την τελική απόφαση.
Βέβαια η αναβολή δεν άρεσε στον ΠΑΣ γιατί πήγαν στράφι οι προπονήσεις και χθες χάθηκε τζάμπα η ημέρα. Τον Παναθηναϊκό ίσως τον βόλεψε η αναβολή γιατί έχει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή και απέφυγε τη μεγάλη καταπόνηση σε ένα κακό γήπεδο, αν γίνονταν χθες το παιχνίδι. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης σε δηλώσεις τόνισε μεταξύ άλλων: ««Δεν είναι σε χειρότερη κατάσταση απ' ότι σε προηγούμενα ματς που έχουμε δώσει εδώ. Και ο διαιτητής πήρε μια απόφαση χωρίς να βγει στο γήπεδο, το τι θα συμβεί μετά από μια ώρα είναι άλλο. Δεν το γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Δεν προλαβαίνει το γήπεδο να στεγνώσει το υπέδαφος όταν για ώρες βρέχει ασταμάτητα. Και εμείς και ο Παναθηναϊκός από την μέρα της κλήρωσης και μετά είχαμε ζητήσει να γίνει σε άλλη έδρα το ματς, όμως η ΕΠΟ αρνήθηκε. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό. Μας είπε για νομικούς λόγους δεν ήταν κάτι τέτοιο εφικτό να γίνει. Με το που ήρθαμε στο γήπεδο σήμερα φάνηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ήταν περίπου όπως με το ματς με τον Άρη. Το θετικό σήμερα ήταν ότι δεν έβρεχε. Αν το ξεκινούσε, δεν θα το διέκοπτε ο διαιτητής. Αν γινόταν σήμερα το ματς με τον Παναθηναϊκό, σίγουρα δεν θα μπορούσε να γίνει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο τάπητας μέχρι τον Νοέμβριο ήταν πολύ καλός, αλλά οι καιρικές συνθήκες προκάλεσαν αυτή την εικόνα που είδαμε σήμερα», είπε αρχικά ο ισχυρός άνδρας του «Αγιαξ της Ηπείρου».

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο επιχειρησιακός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Σπύρος Βλάχος, μετά την οριστική αναβολή της αναμέτρησης ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε στη συμφωνία που υπήρξε ανάμεσα στο «τριφύλλι» και την ομάδα της Ηπείρου, ενώ τόνισε πως οι «πράσινοι» αναμένουν την απόφαση της ΕΠΟ για να οριστεί νέα ημερομηνία. Αναλυτικά όσα είπε στην Cosmote TV: «Σε τέτοιες περιπτώσεις την απόφαση την παίρνει ο διαιτητής του αγώνα. Κατά την άφιξή του στο γήπεδο ενημέρωσε ότι θα τεστάρει τον αγωνιστικό χώρο κάτι που έγινε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Μόλις οι ομάδες αποχωρήσαμε για να επιστρέψουμε στ’ αποδυτήρια μας κάλεσε και είπε ότι λόγω της λάσπης και του ότι δεν θα βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, προκύπτει ζήτημα με την ακεραιότητα των παικτών και δεν θα διεξαχθεί το ματς. Αναμένουμε την απάντηση της ΕΠΟ για τη νέα ημερομηνία. Επιβεβαιώνω και υπήρχε συμφωνία για αλλαγή έδρας, αλλά δεν προβλεπόταν από τον κανονισμό της ΕΠΟ παρά το γεγονός πως υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις ομάδες».
Για το αίτημα του ΠΑΣ και τη συμφωνία που υπήρξε για αλλαγή έδρας: «Πράγματι, υπήρξε σχετικό αίτημα από τον ΠΑΣ Γιάννινα για να γίνει το πρώτο ματς στην Αθήνα και μάλιστα υπήρχε συμφωνία των δύο ομάδων για αυτό. Ωστόσο ήταν απόφαση της ΕΠΟ να μην υπάρξει τροποποίηση και έτσι το ματς ορίστηκε όπως προέκυψε στην κλήρωση».

ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Πριν ακόμα αποχωρήσουν οι ομάδες από το στάδιο «Ζωσιμάδες», με απόφαση εξπρές η Σούπερ Λιγκ 1 όρισε ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ της 22ης αγωνιστικής να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο γήπεδο Περιστερίου και όχι στα Γιάννινα όπως αρχικά είχε οριστεί. Σε ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρονται τα εξής: «Ανακοινώνεται ότι, λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου Ε.Σ.Ι. «Οι Ζωσιμάδες» που οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή των Ιωαννίνων, ο αγώνας Car.gr ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Π.Α.Ο.Κ. στο πλαίσιο της 22ης Αγωνιστικής θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου τη Δευτέρα 15.02.2021 στις 17:15». Ορίστηκε το γήπεδο Περιστερίου, γιατί αυτό δήλωσε ο ΠΑΣ ως δεύτερη έδρα του. Όλες οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 ήταν υποχρεωμένες από την προκήρυξη να δηλώσουν και δεύτερη έδρα. Το ξεσπίτωμα αυτό, προσθέτει ένα επιπλέον ταξίδι της τοπικής ομάδας στην Αθήνα με επιπρόσθετη κούραση. Θα αναγκαστεί ο Αργύρης Γιαννίκης να τροποποιήσει και το πρόγραμμα. Για την αλλαγή έδρας του ΠΑΣ ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης: «Από χθες το πρωί ξεκίνησε αυτό γνωρίζοντας ότι θα παίξουμε κανονικά σήμερα με τον Παναθηναϊκό. Επειδή ξέρουμε ότι ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος ζητήσαμε τόσο εμείς, όσο και ο ΠΑΟΚ να παίξουμε σε άλλο γήπεδο και τελικά η Σούπερ Λιγκ δέχτηκε το αίτημά μας. Πρέπει να προσέχουμε και τους παίκτες μας, αλλά και των αντιπάλων μας». Για τον ίδιο και το μέλλον του στον ΠΑΣ, σχολίασε ότι ««είμαι 15 χρόνια στο ποδόσφαιρο, όμως περνάνε τα χρόνια. Ακόμα δεν υπάρχει κάτι, αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή εμείς είμαστε εδώ».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ

Χθες βράδυ υπήρξε και ανακοίνωση διαμαρτυρίας της ΠΑΕ Άρης, επειδή το ματς με τον ΠΑΟΚ ορίστηκε στο Περιστέρι. Από κύκλους της κίτρινης ΠΑΕ υπήρξε ο εξής σχολιασμός: « «Να γελάει κανείς ή να κλαίει ; Μάλλον να γελάει… εμείς παίξαμε στα Γιάννινα ενώ έβρεχε… καρέκλες και ο αγωνιστικός χώρος ήταν κανονική λιμνοθάλασσα. Τότε δεν υπήρχε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών και υπήρχε σήμερα; Το είπε και ο πρόεδρος του ΠΑΣ άλλωστε. Δεν ξέρουμε τι πως και γιατί, αλλά δεν κρατάνε πια ούτε τα προσχήματα. Φυσικά και μπορούσε να γίνει ο αγώνας, από τη στιγμή που έγινε ο δικός μας σε πολύ χειρότερες συνθήκες. Δυο μέτρα και δυο σταθμά. Κρίμα … με όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν, μάλλον δεν έχουμε φτάσει ακόμη τον πάτο του βαρελιού και ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε στη συνέχεια. Καλό απόγευμα σε όλους…».