Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Με κορυφαίο τον Εραμούσπε ο ΠΑΣ 2-0 τη Λαμία

Ο ΠΑΣ 2-0 τη Λαμία με γκολ που σημείωσαν Ελευθεριάδης και Παμλίδης

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Βαθμολογική ανάσα πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που κέρδισε με σκορ 2-0 την ουραγό στην βαθμολογία Λαμία. Στο 30’ ο Ντομίνγκεθ έδωσε αριστερά τη μπάλα στον Εραμούσπε που έκανε τη σέντρα στα καρέ της Λαμίας, όπου ο Ελευθεριάδης ξεπετάχτηκε μπροστά από τον Μπαχανάκ και με στριφογυριστή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο 87’ σε ανατροπή του Πίρσμαν από τον Μπεχαράνο ο Διαμαντόπουλος με την υπόδειξη και του VAR καταλόγισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Παμλίδης κάνοντας το 2-0.

Ο ΠΑΣ μπορεί να μη έκανε μεγάλο παιχνίδι, αλλά ήταν οπωσδήποτε καλύτερος από τη Λαμία και κέρδισε δίκαια. Είχε ακόμη δύο φάσεις για να πετύχει γκολ, όπως στο 9’ που σε εκτέλεση κόρνερ του Μπρένερ ο αμυντικός της Λαμίας απέκρουσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Εραμούσπε και στο 78’ όταν σε κάθετη μπαλιά του Καρτάλη ο Παμλίδης υπό την πίεση του Μπαχανάκ έκανε το σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η Λαμία έχει μόλις 2 βαθμούς στο ενεργητικό της και…ξέχασε πότε έχει κερδίσει για τελευταία φορά. Έχει την χειρότερη άμυνα και την δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Αν συνεχίσει έτσι δύσκολα να αποφύγει τον υποβιβασμό. Φάνηκε μόνο στο β’ ημίχρονο, όπου βοήθησαν οι αλλαγές του Τεννέ. Στο 54’ ο Χουτεσιώτης απέκρουσε σουτ μέσα από την περιοχή του Ρόμανιτς και επίσης η Λαμία είχε άλλη μια καλή ευκαιρία στο 75’ όταν ο Καραμάνος με έξυπνη πάσα έβγαλε μόνο του τον Ντέλετιτς που σούταρε πάνω στον Χουτεσιώτη.

Για τον ΠΑΣ ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη, σπάζοντας ένα κακό σερί 4 αγωνιστικών με 3 ήττες και 1 ισοπαλία. Αυτή τη φορά πήρε τους βαθμούς που είναι το ζητούμενο και δεν έμεινε στις εντυπώσεις. Κορυφαίος παίκτης των Γιαννιωτών ο Εραμούσπε που στο τέλος φίλησε το πανό με τον Μαραντόνα. Ο Αργεντινός έκανε τα πάντα καίτοι ήταν σέντερ μπακ. Αυτός έβγαλε τη σέντρα στο γκολ του Ελευθεριάδη και απ’ αυτόν βγήκαν οι περισσότερες πάσες προς την εστία της Λαμίας. Πολύ δραστήριος ήταν πάλι ο Ελευθεριάδης που σε κάθε ματς είναι και καλύτερος. Βοήθησε ο Καρτάλης στην παραγωγική διαδικασία της μεσαίας γραμμής. Δραστήριοι ήταν οι Σιόντης, Πίρσμαν, Παντελάκης, σταθερός ο Χουτεσιώτης. Βασικός ξεκίνησε ο Μπρένερ, αλλά χωρίς να δείξει σπουδαία πράγματα. Ο Ντομίνγκεθ ήταν καλύτερος σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια στο α’ μέρος, αλλά έπεσε στην επανάηψη και δικαίως αντικαταστάθηκε.

Από τη Λαμία δραστήριοι ήταν οι Σκόνδρας, Μπαχανάκ (μέχρι το σημείο του τραυματισμού), Τζανετόπουλος. Είχε  μεγάλο πρόβλημα στη μεσαία γραμμή που είχε μεγάλες αδυναμίες.

Ο ρέφερι Διαμαντόπουλος δεν αντιμετώπισε δύσκολες φάσεις. Το πέναλτι που έδωσε ήταν καθαρό. Έδειξε εννέα κίτρινες κάρτες στους Ελευθεριάδη, Καρτάλη, Οικονομόπουλο, Νάουμετς (ΠΑΣ), Αντέτζο, Καραμάνο, Σαραμαντά, Μπεχαράνο, Τζανετόπουλο (Λαμίας)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πίρσμαν, Μπρένερ (64’ Καρτάλης), Κάστρο, Σιόντης, Ντομίνγκεθ (77’ Κάργας), Ελευθεριάδης (92’ Νάουμετς), Παμλίδης (92’ Δούμτσης).

ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (90’ Κούγκα), Μπουλούλης (56’ Αραμπούλι), Βασιλόγιαννης (56’ Ντέλετιτς), Ρόμανιτς, Μπαχανάκ (79’ Τσούκαλος), Καραμάνος