Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Έχασε 2-1 ο ΠΑΣ στο 91' ενώ από το 57΄ έπαιζε με 10 παίκτες

Με αμφισβητούμενο γκολ έχασε 2-1 στην Τούμπα ο ΠΑΣ Γιάννινα

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Έχασε ο ΠΑΣ 2-1 από τον ΠΑΟΚ, αφού από το 57' έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Εραμούσπε με 2η κίτρινη κάρτα (η 1η ήταν αυστηρή). Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε 1-1 στο 52' με τον Σφιντέρσκι, αφού είχε προηγηθεί 0-1 ο ΠΑΣ στο 31' με σουτ του Εραμούσπε και πήρε τη νίκη 2-1 στο 91' με γκολ του Ελ Καντουρί.

Ο Σβαμπ εκτέλεσε φάουλ, ο Τσόλακ έκανε την πρώτη κεφαλιά, στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ, νέα κεφαλιά από τον Κρέσπο στον Ελ Καντουρί που με γυριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα, Η φάση αυτή έχει πολλές σκιές, καθώς όταν ξεκίνησε η προσπάθεια με την εκτέλεση του φάουλ ο Τσόλακ που έπιασε την πρώτη κεφαλιά ήταν σε θέση οφσάιντ, όπως φάνηκε σε παγωμένη εικόνα που έδειξε στο τέλος η NOVA και παράλληλα φάνηκε να σπρώχνει τον Πίρσμαν που βρέθηκε στο έδαφος. Υποτίθεται ότι η φάση ελέγχθηκε από το VAR.... Τι είδους έλεγχο έκαναν δεν θα το μάθουμε ποτέ. Η 2η κίτρινη στον Εραμούσπε στο 57' ήταν σωστή, όχι και η 1η στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Αργεντινός αμυντικός έκανε φράγμα στον Βιεϊρίνια, μια περίπτωση φάουλ και τίποτα περισσότερο. Η κίτρινη κάρτα ήταν καταχρηστική.

Κατά τα άλλα, ο ΠΑΣ σε ένα ακόμη παιχνίδι προηγήθηκε στο σκορ αλλά δεν πήρε τίποτα. Στο α' ημίχρονο ήταν καλός, άντεξε την πίεση του πρώτου 20λέπτου και στη συνέχεια πίεσε ψηλά, πατούσε στην περιοχή του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να ανοίξει πρώτος το σκορ. Στο διάστημα του α' ημιχρόνου, ναι μεν ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή μπάλας, αλλά αν εξαιρέσουμε τη φοβερή απόκρουση του Χουτεσιώτη στο 38' σε σουτ του Εσίτι, δεν είχε άλλες μεγάλες ευκαιρίες ο Δικέφαλος.
Στην επανάληψη η αποβολή του Εραμούσπε στο 57' ήταν καθοριστική για την ομάδα του ΠΑΣ. Δεν έπαιζε με καμία τυχαία ομάδα αλλά με μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Η πίεση του Δικεφάλου ήταν πολύ μεγάλη στο β΄ μέρος. Στο 59’ είχε δοκάρι σε σουτ του Τζόλη. Αν και με 10 παίκτες ο ΠΑΣ, με νύχια και με δόντια κράτησε μέχρι το 91' το 1-1. Το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ έχει πολλές σκιές για φάουλ στον Πίρσμαν από τον Τσόλακ αλλά και σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή του Δικέφαλου. Με τέτοιες συνθήκες στο δημιουργικό κομμάτι δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα ο ΠΑΣ. Αμύνθηκε όσο μπορούσε, αλλά στο τέλος δεν πήρε τίποτα. Αποβλήθηκε ο Εραμούσπε, είναι τραυματίας ο Κάργας και θα πάει στο Ηράκλειο με με κλασικό στόπερ μόνο τον Παντελάκη. Αν δεν γυρίσει ο Κάργας, θα χριστεί στόπερ ο Σιόντης. Από το ματς με τον ΠΑΟΚ ο ΠΑΣ θα πρέπει να κρατήσει όσα καλά στοιχεία έδειξε στο α' ημίχρονο και να συνεχίσει την προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Όπως επίσης θα πρέπει να κρατήσει τη μαχητικότητα που έδειξαν οι παίκτες του όταν έπαιξαν για 40 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα έναντι του αντιπάλου λόγω της αποβολής. Επίσης στο 25' έγινε αναγκαστική αλλαγή του Κριζμάν με τον Ελευθεριάδη, λόγω τραυματισμού. Ο Κροάτης επέστρεψε από τραυματισμό και ξανατραυματίστηκε. Μάλλον θα απουσιάσει και αυτός από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ το ερχόμενο Σάββατο.
Τελευταία τον ΠΑΣ δεν τον πάει καλά και η τύχη. Με τον Παναιτωλικό ειχε δύο δοκάρια, με τη Λάρισα αποβλήθηκε στις αρχές του β' ημιχρονου ο Λώλης και σήμερα στην Τούμπα έχασε τη μπουκιά από το στόμα στο 91'.
Διαιτητής ο Σιδηρόπουλος που ελέγχεται για τη φάση του 2ου τέρματος του ΠΑΟΚ και για την 1η κίτρινη κάρτα στον Εραμούσπε.
ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς Ζ., Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Περέιρα (76’ Τσόλακ), Εσίτι (46’ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς Α., Μουργκ (46’ Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια (46’ Τζόλης), Σφιντέρσκι.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάστρο, Σιόντης, Καρτάλης (80' Λώλης), Παμλίδης, Λεό (62’ Ντομίνγκες), Κρίζμαν (25’ Ελευθεριάδης).