Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Μάχη με τον χρόνο δίνει ο Γιαννίκης στον ΠΑΣ

Εντατικά η προετοιμασία του ΠΑΣ για να είναι έτοιμος, όσο αυτό είναι εφικτό, στο πρωτάθλημα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μάχη με τον χρόνο δίνει ο προπονητής του ΠΑΣ Αργύρης Γιαννίκης, για να καλύψει σε πολλούς τομείς το χαμένο έδαφος και να ετοιμάσει την ομάδα για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1.

Γι΄ αυτό και τις περισσότερες ημέρες κάνει διπλές προπονήσεις, πρώτον για να καλύψει τη μεγάλη αγωνιστική απραξία που είχε η ομάδα, αφού από τις 8 Μαρτίου είχε σταματήσει να αγωνίζεται και δεύτερον να μπορέσει στο λίγο διάστημα που απομένει μέχρι την πρεμιέρα, να “δέσει” και τους παίκτες που αποκτήθηκαν πρόσφατα με τον κορμό των υπόλοιπων. 

Σα να μη έφταναν όλα αυτά, καθυστέρησαν και οι μεταγραφές. Αποκτήθηκαν οι Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Ντομίνγκεθ, αλλά ο μεταγραφικός σχεδιασμός είναι ακόμη στη μέση. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, απομένει να γίνουν άλλες 3-4 ακόμη μεταγραφές για να είναι κομπλέ το ρόστερ. Δεν είναι όμως εύκολο, τόσοι νέοι παίκτες να βρουν σε πολύ λίγο χρόνο τα πατήματα των άλλων παικτών και να μπουν στο αγωνιστικό πνεύμα της ομάδας. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που έχει μπροστά του ο κόουτς Αργύρης Γιαννίκης, για να μπορέσει σε λίγο χρόνο να κάνει τόσα πολλά πράγματα. 

Λόγω covid-19 δεν κατέστη δυνατόν να γίνουν και πολλά φιλικά με ομάδες Σούπερ Λιγκ, γιατί το πρωτάθλημα τελείωσε αργά και οι περισσότερες ΠΑΕ είχαν κλείσει το πρόγραμμά τους. Η επικείμενη καθυστέρηση κατά μία περίπου εβδομάδα έναρξης του νέου πρωταθλήματος, επειδή η ΕΠΟ όρισε στις 12 Σεπτεμβρίου τον τελικό Κυπέλλου, θα δώσει λίγες ημέρες παραπάνω στο πρόγραμμα προετοιμασίας. Το πράγμα στράβωσε από την αρχή, όταν με τις αναβολές συνεδριάσεων και τις προσφυγές που είχαν γίνει, άργησε πολύ να αποφασιστεί οριστικά η συμμετοχή του ΠΑΣ στη Σούπερ Λιγκ 1. Δικαιωματικά ασφαλώς ανέβηκε κατηγορία, αφού ήταν πρώτος στη βαθμολογία και με διαφορά 7 βαθμών από τον δεύτερο Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά η διαδικασία επικύρωσης της ανόδου άργησε πολύ. Αυτό πήγε πίσω την ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας, όπως και τον μεταγραφικό προγραμματισμό. Πως ο ΠΑΣ θα έκλεινε νωρίς ξένους παίκτες, αφού δεν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία, ενώ στα δικαιοδοτικά όργανα εκκρεμούσαν προσφυγές και παρεμβάσεις άλλων ομάδων και δεν είχε γίνει επίσημο μέλος της Σούπερ Λιγκ 1; 

 Οι “κυανόλευκοι” δεν χάνουν το θάρρος τους και προσπαθούν με εντατικές προπονήσεις για το καλύτερο. Χθες το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ ξεκίνησε πάλι η προετοιμασία, μετά το ρεπό που έδωσε στους παίκτες ο Γιαννίκης. Αύριο στις 18.15 είναι προγραμματισμένο φιλικό με τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας στα Γιάννινα, τρίτο στη σειρά, αφού είχαν προηγηθεί τα παιχνίδια στην Αθήνα με Ατρόμητο Περιστερίου και Ολυμπιακό.