Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Είχε κέφια ο "Άγιαξ" που συνέτριψε με 4-1 τον Θεσπρωτό

Ο Πίρσμαν, που διακρίνεται ενώ αποχωρεί από το γήπεδο, έδειξε στοιχεία πολύ καλού ποδοσφαιριστή υψηλών προδιαγραφών


Άνετη νίκη με σκορ 4-1 επί του Θεσπρωτού Ηγουμενίτσας σημείωσε ο ΠΑΣ σε φιλικό παιχνίδι που έγινε το απόγευμα στα Γιάννινα (ΠΕΑΚΙ), χωρίς την παρουσία φιλάθλων και με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ο Αργύρης Γιαννίκης χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές ενδεκάδες ανά ημίχρονο, μένοντας σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από την παρουσία των παικτών και στα δύο ημίχρονα.

Στο α΄ μέρος μπορεί να μη μπήκαν γκολ, αλλά ο ΠΑΣ είχε έναν επιθετικό μονόλογο, χάνοντας έξι κραυγαλέες ευκαιρίες για να βρει δίχτυα. Οι παίκτες του πρώτου 45λεπτου έχουν ένα προβάδισμα στις προτιμήσεις του κόουτς για να ξεκινήσουν με την βασική ενδεκάδα στο πρωτάθλημα, αν τελικά γίνει σέντρα στο άλλο Σαββατοκύριακο. Το τελευταίο φιλικό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο που θα γίνει μεθαύριο Σάββατο στο Αγρίνιο θα είναι και η πρόβα τζενεράλε. Ο ΠΑΣ ήταν δημιουργικός, είχε τρεξίματα, έκανε φάσεις, σημείωσε 4 γκολ και έχασε πολλές ευκαιρίες. Θα πρέπει να προσέξει περισσότερο για να τελειώνει καλύτερα τις φάσεις, που σε αγώνες Σούπερ Λιγκ 1 θα είναι μετρημένες. Σε γενικές γραμμές ο “Άγιαξ της Ηπείρου” ήταν καλός, άρεσε, είχε τακτική και καλές τοποθετήσεις, αλλά δεν είναι ακόμη σε απόλυτο βαθμό έτοιμος. Θέλει δουλειά για να αποδώσει περισσότερα. Οι περισσότεροι παίκτες ήταν καλοί. Από τις μεταγραφές αγωνίστηκαν οι Σάλιακας, Κάργας και Πίρσμαν. Ο Ντομίνγκεθ κάνει ειδικό πρόγραμμα για να καλύψει το χαμένος έδαφος από πλευράς φυσικής κατάστασης και δεν αγωνίστηκε. Ο Πίρσμαν ήταν πολύ καλός, ξέρει μπάλα, παίζει απλό ποδόσφαιρο αλλά με πολύ έξυπνες κινήσεις που δείχνουν παίκτη καλών προδιαγραφών. Κάλυπτε όλη την αριστερή πλευρά, χωρίς ακόμη να αποδώσει αυτά που μπορεί. Έτοιμος φάνηκε ο Κάργας που είχε καλές τοποθετήσεις και συνεργασία με τον Παντελάκη στο κέντρο της άμυνας. Ο Σάλιακας πήγαινε από δεξιά μπροστά-πίσω. Καλή παρουσία είχαν ακόμη οι Λώλης (να έχει καθαρότερο μυαλό για να τελειώνει καλύτερα τις φάσεις), Κριζμάν και στην επανάληψη Ελευιθεριάδης, Γροσδάνης και οι δύο ακραίοι αμυντικοί Οικονομόπουλος και Πήλιος. 


Στιγμιότυπο από τον αγώνα ΠΑΣ - Θεσπρωτός 4-1


Ο “Άγιαξ” ξεκίνησε με το κλασικό 4-4-2 έχοντας γκολκίπερ τον Χουτεσιώτη, δεξιό αμυντικό τον Σάλιακα, αριστερό τον Πίρσμαν, στο κέντρο της άμυνας τους Παντελάκη, Κάργα, στη μεσαία γραμμή σε σχήμα ρόμβου τους Κάστρο, Λώλη, Καρτάλη, Νάουμετς και στην επίθεση Κριζμάν και Παμλίδη. Δεν άλλαξε τη διάταξη και στο β΄ ημίχρονο, παίζοντας με τερματοφύλακα τον Γιαννίκογλου, στην άμυνα Οικονομόπουλο (δεξιά), Πήλιο (αριστερά), Γώγο, Πανουργιά (στόπερ), στο κέντρο Σιόντη, Γροσδάνη, Λιάσο, Καρτάλη και στην επίθεση Λεό, Ελευθεριάδη.
Τα πέντε γκολ του αγώνα σημειώθηκαν στο β΄ ημίχρονο. Δύο πέτυχε ο Ελευθεριάδης (50΄, 90΄) και από ένα πέτυχαν οι Γροσδάνης (76΄), Λεό (86΄) για τον ΠΑΣ. Το γκολ της τιμής για τους Θεσπρωτούς σημείωσε ο Λούκας στο 63΄που ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1, αλλά δεν μπόρεσαν οι φιλοξενούμενοι να κρατήσουν το σκορ γιατί η πίεση των γηπεδούχων ήταν ασφυκτική.
Διαιτητής ο Νέος (Ηπείρου)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης (46΄Γιαννίκογλου), Παντελάκης (46΄Πανουργιάς), Σάλιακας (46΄Οικονομόπουλος), Κάργας (46΄Γώγος), Πίρσμαν (46΄Πήλιος), Καρτάλης, Κάστρο (46΄Σιόντης), Λώλης (46΄Γροσδάνης), Νάουμετς (46΄Λιάσος), Παμλίδης (46΄Ελευθεριάδης), Κριζμάν (46΄Λεό).
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κινάλης, Ταουσάνης, Σταυρίδης, Καμμενής, Κωνσταντίνου, Ζιώγας, Ραμίρεζ, Μπίκας, Γώγος,Φερνάντο, Κάτσης. Στο β΄ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Καρδάνης Λ., Καρδάνης Στ., Βουλγαρίδης, Κατίδης, Τσουκάλας, Λούκας, Λούφλης, Πέντσας, Σούσι, Μπέικος.