Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Δύσκολο ματς με τον ΠΑΣ φαβορί για τη νίκη


Παρόμοιες στιγμές θέλουν να ζήσουν και στο παιχνίδι με την Δόξα Δράμας οι παίκτες του ΠΑΣ (ΦΩΤΟ Λ. ΣΤΑΜΟΥΛΗ)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεύτερο στη σειρά εντός έδρας αγώνα δίνει αύριο ο ΠΑΣ, καθώς στις 17.30 θα υποδεχτεί στο στάδιο «Ζωσιμάδες» τη Δόξα Δράμας , με τηλεοπτική μετάδοση από το κανάλι της κρατικής τηλεόρασης ΕΡΤ SPORTS. Είναι ματς Β’ Εθνικής, αλλά ξεχωριστό από τα υπόλοιπα, καθώς θα αναμετρηθούν δύο ιστορικές ομάδες της περιφέρειας με μακρά διαδρομή και στην Α’ Εθνική κατηγορία.
Ο ΠΑΣ είναι το φαβορί για τη νίκη, καθώς έχει καλύτερη ομάδα από τους «Μαυραετούς», αλλά αυτό θα πρέπει αύριο να το αποδείξει στο γήπεδο. Με τη μικρή αυτή εισαγωγή, ας πάμε στα ειδικότερα θέματα και στις παραμέτρους αυτής της συνάντησης, όπως και το πως προετοιμάζεται ο «Άγιαξ της Ηπείρου».

Χθες στάθηκε πάλι άτυχος ο Αλέξανδρος Καρτάλης, καθώς υπέστη νέο τραυματισμό και θα μείνει πάλι εκτός αποστολής. Στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, ένιωσε τράβηγμα στον προσαγωγό και για τον λόγο αυτό δεν αγωνίστηκε στα τελευταία παιχνίδια με Πλατανιά και Βέροια (κύπελλο).Ενώ ξεπέρασε αυτό το πρόβλημα και ο Γιαννίκης τον είχε στο πρόγραμμα για το αυριανό παιχνίδι, στη χθεσινή προπόνηση παραπάτησε στη λάσπη και έτσι συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα και θα είναι εκτός αποστολής. Αντίθετα, ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του Γιαννίκη. Έτσι για το αυριανό παιχνίδι με τους «Μαυραετούς», πλην του Καρτάλη δεν υπολογίζονται και οι γνωστοί από καιρό τραυματίες Νικολιάς, Σεργκελασβίλι, Ελευθεριάδης, Γροσδάνης. 

Η χθεσινή προπόνηση έγινε το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ, με το μενού να περιλαμβάνει ασκήσεις τακτικής και πολλές οδηγίες από τον Αργύρη Γιαννίκη για το τι να προσέξουν οι παίκτες του στο αυριανό παιχνίδι και πως θα φτάσουν στη νίκη που μοιάζει με μονόδρομος. Ο ΠΑΣ προέρχεται από τη νίκη με 2-0 επί του Πλατανιά στο πρωτάθλημα που συνοδεύτηκε με εξαιρετική εμφάνιση και με τη νίκη πρόκριση στο κύπελλο με 2-1 επί της Βέροιας μεσοβδόμαδα. Επειδή μια πετυχημένη συνταγή δεν αλλάζει εύκολα, ο «Άγιαξ» θα υποδεχτεί αύριο τη Δόξα με την ίδια περίπου ενδεκάδα που αντιμετώπισε την περασμένη Κυριακή και την ομάδα των Χανίων. Υπάρχει ένα ερωτηματικό, αν θα ξεκινήσει με τον Οικονομόπουλο στο δεξιό άκρο της άμυνας ή με τον έμπειρο Αποστολόπουλο. Στις άλλες θέσεις λίγο πολύ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στις υπόλοιπες τρεις θέσεις της άμυνας θα είναι οι Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας και κάτω από τα δοκάρια ο Χουτεσιώτης. Αμυντικό χαφ θα είναι οπωσδήποτε ο ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό Κάστρο, που τον ξεκούρασε ο Γιαννίκης στο παιχνίδι κυπέλλου. Επιτελικό χαφ θα είναι ο Νάουμετς που με τον Πλατανιά έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Στις πτέρυγες της επίθεσης θα είναι οι Παμλίδης, Λεό και στο κέντρο ο Κριζμάν. Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας θα είναι και οι Ζιούλης, Γιαννίκογλου, Πήλιος, Λώλης, Ξύδας, Πίτου Γκαρσία, Λιάσος, Σιόντης, 

Στον ΠΑΣ αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά το αυριανό παιχνίδι, έχοντας απέναντι την αξιόμαχη ομάδα της Δόξας, που έκανε ζημιές εκτός έδρας και σε άλλους διεκδικητές του τίτλου, καθώς έφερε ισοπαλία 1-1 στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα και κέρδισε στα Περιβόλια 3-1 τον Πλατανιά. Και επίσης υπάρχει σεβασμός στους «Μαυραετούς» για την ιστορία και τη βαριά φανέλα τους. Αυτό όμως σε τίποτα δεν μειώνει την αισιοδοξία των Γιαννιωτών για τη νίκη και ούτε προκαλεί κάποιον ιδιαίτερο φόβο. Οι κυανόλευκοι θεωρούν ότι το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα θα εξαρτηθεί καθαρά από την δική τους παρουσία στο γήπεδο, καθώς είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ. Θα είναι οι τελευταίες οδηγίες του Γιαννίκη και οι τελευταίες πρόβες ενόψει του αυριανού αγώνα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» που τραβά και το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Νικόλαος Μπαΐλης του συνδέσμου Πρέβεζας/Λευκάδας. Βοηθοί του θα είναι οι Παύλος Φραγκούλης (Πρέβεζας/Λευκάδας), Θεοχάρης Σκορδίλης (Κέρκυρας). Τέταρτος διαιτητής ο Παναγιώτης Καδδάς (Αχαΐας) και παρατηρητής ο Πλάτων Μποζατζίδης (Μακεδονίας). Ο Νίκος Μπαίλης είναι 29 ετών και εντάχθηκε πέρσι στους πίνακες της Β’ Εθνικής Κατηγορίας. Είναι εξελίξιμος διαιτητής. Είναι το πρώτο παιχνίδι Σούπερ Λίγκας 2 που θα διευθύνει κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Σφύριξε τα παιχνίδια Φούτμπολ Λιγκ Καλαμάτα – Ιωνικός 1-0, Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Βόλου 2-0. Έχει διευθύνει στην καριέρα του, όσον αφορά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 6 παιχνίδια Β’ Εθνικής και 27 παιχνίδια Β’ Εθνικής.