Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Η νίκη του ΠΑΣ με σόου του Πίτου Γκαρσία!


Ο Πίτου Γκαρσία (φωτο) έκλεψε την παράσταση στο φιλικό του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό Βόλου

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Επιβλητικός ο ΠΑΣ στο β’ ημίχρονο κέρδισε άνετα 3-0 τον Ολυμπιακό Βόλου και χειροκροτήθηκε από τους λιγοστούς φιλάθλους, σε αντίθεση με το α’ μέρος που δεν ήταν καλός. Βοήθησε πολύ η είσοδος του Πίτου Γκαρσία, που αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή του αγώνα. Ο Αργεντινός μέσος έδωσε μεγάλη πνοή στο χώρο του κέντρου και βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι ώστε να πάρει μπροστά η μηχανή του ΠΑΣ και να ανεβεί όλη η ομάδα. Και ως κερασάκι στην τούρτα από το σόου που έκανε ήταν και το 3ο γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις με απευθείας χτύπημα κόρνερ. Τα άλλα δύο γκολ είχαν σημειώσει οι Παμλίδης (67’) και Λεό (79’). 

Ήταν ενδιαφέρον φιλικό παιχνίδι με συνθήκες πρωταθλήματος. Δηάδή κλειστή άμυνα από τους φιλοξενούμενους και σκληρά μαρκαρίσματα, κάτι που θα συναντήσει πολλές φορές ο ΠΑΣ στους αγώνες του πρωταθλήματος. Ο Αργύρης Γιαννίκης χθες δοκίμασε το εναλλακτικό πλάνο 3-5-2, έχοντας τερματοφύλακα τον Γιαννίκογλου, στην άμυνα Σκόνδρα, Σιόντη, Ζιούλη, από τα άκρα Αποστολόπουλο (δεξιά), Μπουκουβάλα (αριστερά), αμυντικό χαφ τον Κάστρο, στο κέντρο Νικολιά, Καρτάλη και στην επίθεση Κριζμάν, Παμλίδη. Στο β΄ μέρος έγιναν σταδιακά οι αλλαγές. 

Στο α’ ημίχρονο ο ΠΑΣ δεν είχε καλή απόδοση, είχε προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Λιγοστές και οι φάσεις, όπως στο 18’ σουτ από κοντά του Κριζμάν έφυγε άουτ, όπως και ένα ανάποδο ψαλίδι του Παμλίδη στο 26’ που είχε την ίδια τύχη. Στο 35’ σε χέρι του Γραικού, δόθηκε πέναλτι, που εκτέλεσε ο Αποστολόπουλος βρίσκοντας η μπάλα το κάθετο δοκάρι. Στο β’ μέρος, όπως αναφέραμε και πριν, ο Πίτου Γκαρσία έβαλε την σφραγίδα του δίνοντας ποιότητα στο παιχνίδι. Ο «Άγιαξ» ανέβασε στροφές, πίεσε δυνατά τον Ολυμπιακό Βόλου, ώσπου ξεκλείδωσε την  άμυνά του. Στο 67’ ο Παμλίδης με συρτό σουτ έκανε το 1-0 και στο 79’ ο Λεό το 2-0 με κοντινό σουτ. Και στο 91’ ο Πίτου Γκαρσία αποζημίωσε με το παραπάνω τον κόσμο που ήταν στο γήπεδο, όταν με εκτέλεση κόρνερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-0. Από τον ΠΑΣ ξεχώρισαν Γκαρσία, Μπουκουβάλας, Νάουμετς, Παμλίδης, Λεό, Αποστολόπουλος. Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Τζέφερσον, Γραικός και Λάσκαρης. Αύριο ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί την Κέρκυρα στα Γιάννινα. 

Καλή η διαιτησία του Μπούμπα (Ηπείρου).

ΠΑΣ: Γιαννίκογλου (46’ Χουτεσιώτης), Σκόνδρας (75’ Παντελάκης), Ζιούλης (61’ Πίτου Γκαρσία), Αποστολόπουλος (75’ Οικονομόπουλος), Μπουκουβάλας (75’ Πήλιος), Σιόντης (75’ Γώγος), Κάστρο (75’ Ράντοβατς), Νικολιάς (75’ Νάουμετς), Καρτάλης (75’ Γροσδάνης), Κριζμάν (75’ Λεό), Παμλίδης (75’ Ξύδας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Νακρυωνίτης (65’ Γιδόπουλος), Τζέφερσον (51’ Ρόκας), Ράντι (65 Πόζογλου), Βοσνακίδης (69’ Κόλα), Γραικός (80’ Πριόνας), Λάσκαρης (79’ Μπακουλάτι), Φάζος, Μπούτσικος, Τσίτας, Τσιάρας (55’ Στεφάνοβιτς), Σκοπελίτης (80’ Κλεμέντε).


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ: «Μπήκαμε χωρίς πάθος στο παιχνίδι. Βελτιωθήκαμε στην επανάληψη, με υψηλό πρέσινγκ, καλύτερες μεταβιβάσεις και ρυθμό. Η προετοιμασία είναι μεγάλη, δουλεύουν σκληρά οι παίκτες και υπάρχει ψυχική κούραση. Τα φιλικά δεν έχουν καμία σχέση με τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Η ομάδα τώρα είναι κουρασμένη, αλλά έχει πολλά θετικά σημεία».

ΘΩΜΑΣ ΓΡΑΦΑΣ: Στο α’ ημίχρονο σταθήκαμε καλά στο γήπεδο, αλλά θέλουμε να ξεχάσουμε την εικόνα μας στο β’ ημίχρονο. Ήταν σαν να μη βγήκαμε καν στο γήπεδο. Να διορθώσουμε το σκεπτικό μας αν θέλουμε να βλέπουμε ψηλότερα».

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς δεν υπάρχει κάτι άλλο στα σκαριά.