Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Και κέρδισε 2-0 και καλή μπάλα έπαιξε ο "Άγιαξ"


Ο Κριζμάν έχει ανοίξει το σκορ και δέχεται τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του (ΦΩΤΟ από την ιστοσελίδα του ΠΑΣ)


Νικητής με σκορ 2-0 στο σημερινό φιλικό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό αναδείχθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, κερδίζοντας για μια ακόμη φορά το θερμό χειροκρότημα των 500 περίπου φιλάθλων που αψήφησαν τη ζέστη και βρέθηκαν στις εξέδρες του σταδίου «Ζωσιμάδες». Τα γκολ σημείωσαν στο 42’ με πλασέ το Κριζμάν και στο 82’ με κοντινό σουτ ο Παμλίδης. Ο «Άγιαξ» είχε την ευκαιρία να σημειώσει και άλλο γκολ στο 56’ όταν κέρδισε πέναλρι (ανατροπή του Πήλιου από τον Γιοβάνοβιτς),αλλά ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού Γιαννακόπουλος έπεσε στη σωστή γωνία και απέκρουσε το σουτ του Ελευθεριάδη. 

Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε και πάλι την ομάδα με 4-2-3-1 που στο δεύτερο ημίχρονο το μετέτρεψε μερικές φορές και σε 4-4-2, χρησιμοποιώντας ανά 45λεπτο δύο διαφορετικές ενδεκάδες, ενώ στο τελευταίο 25λεπτο αγωνίστηκε για πρώτη φορά και ο Πίτου Γκαρσία. Η τοπική ομάδα κέρδισε δίκαια και υπερίσχυσε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα του αντιπάλου της. Δεν έχει σημασία μόνο η νίκη, αλλά μετά και η καλή εμφάνιση, απέναντι σε μια ομάδα που είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1 που θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου.  

Ο «Άγιαξ» ήταν πολύ καλύτερος σήμερα, σε σχέση με το πρώτο ματς εναντίον της Λάρισας που έδωσε την περασμένη Τετάρτη. Το ότι η ομάδα βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι κατατάσσεται στα θετικά των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας. Όταν φτάνει στο σημείο να κερδίζει άνετα ομάδες της Σούπερ Λίγκας 1, στο ξεκίνημα των φιλικών αγώνων, σημαίνει ότι κάτι καλό υπάρχει στην ομάδα. Απλώς, χρειάζεται να υπάρξουν χαμηλοί τόνοι και να συνεχιστεί με σύνεση η καλή δουλειά που γίνεται. Ναι μεν τα φιλικά παιχνίδια είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας, αλλά οι καλές ομάδες από την αρχή δείχνουν καλά σημάδια. Και θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν θα διαψευστούμε από τον ΠΑΣ στη συνέχεια.
Ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα με ποιοτικό ρόστερ 
και είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της δυτικής Ελλάδας στη μεγάλη κατηγορία. Σήμερα στα Γιάννινα δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, φάνηκε μόνο σαν ομάδα Α’ Εθνικής στην επανάληψη. Σίγουρα ο προπονητής Λουίς Φερέιρα έχει  να κάνει στους παίκτες του πολλές παρατηρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Η ρεβάνς θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο Αγρίνιο.


ΤΑ ΓΚΟΛ

43’: Το 1-0 για τον ΠΑΣ με πλασέ του Κριζμάν. Η φάση ξεκίνησε από τον Ράντοβατς που έκανε την κάθετη μπαλιά στον Νάουμετς, αυτός έβγαλε στον κενό χώρο τον Κριζμάν πλάσαρε έξυπνα τον Γιαννακόπουλο  στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.
82’: Γκολ για τον ΠΑΣ με τον Παμλίδη. Προηγήθηκε σουτ του Ελευθεριάδης, απόκρουση του Θεοδωρόπουλου, η μπάλα βρήκε την πλάτη αμυντικού, κατέληξε στον Παμλίδη που εύκολα την έστειλε στα δίχτυα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Αθανασίου (Άρτας) που τα πήγε καλά με βοηθούς τους Λιόντο (Ηπείρου), Τίκα (Θεσπρωτίας).

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Περιστερίδης (46’ Γιαννίκογλου), Πανουργιάς (46’ Γώγος), Ζιούλης (46’ Ζώγκος), Σιόντης (46’ Λιάσος), Ράντοβατς (46’ Γροσδάνης – 70’ Πίτου Γκαρσία), Μπουκουβάλας (46’ Πήλιος), Οικονομόπουλος (46’ Αποστολόπουλος), Νικολιάς (46’ Ελευθεριάδης), Νάουμετς (46’ Καρτάλης), Ξύδας (46’ Λώλης – 70’ Κ. Παπαδόπουλος), Κριζμάν (46’ Παμλίδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γιαννακόπουλος (72’ Θεοδωρόπουλος), Γιοβάνοβιτς (72’ Κωνσταντόπουλος), Μαλής (64’ Μπακαδήμας), Μπάλμπι (73’ Μπελεβώνης), Ντάλσιο (46’ Μιμίτο), Ντίαζ (46’ Μπαϊροβιτς), Λουσέρο (75’ Τσιγάρας), Καββαδίας (46’ Ντουάρτε), Σανιά (64’ Λιάβας) Φυτόπουλος (71’ Ταχάρ),  Ρομάν (83’ Σκόνδρας).

-Πριν από τον αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλιού άσσου του ΠΑΣ (1966-71) Παύλου Τζαμάκου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.