Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν στον ΠΑΣ Γιάννινα


Ο Μπατίστ Λεό είναι από τους παραμένοντες παίκτες στην ομάδα του ΠΑΣ

Επειδή κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση και πότε θα ξεκινήσουν τα νέα πρωταθλήματα, στον ΠΑΣ αποφάσισαν να συνεχιστούν οι προπονήσεις μέχρι την Παρασκευή 24 Μαΐου, για να μη υπάρχει τόσος πολύς χρόνος απραξίας για τους παίκτες. Αυτό το πρόγραμμα προπονήσεων θα ολοκληρωθεί από τον γυμναστή Βασίλη Αλεξίου και τον εκπαιδευτή τερματοφυλάκων Γιάννη Πλαβούκο. Ο Γιάννης Πετράκης είναι στο Ηράκλειο για προσωπικό του θέμα και θα επιστρέψει το Σαββατοκύριακο, για να πάρει τα πράγματα και να αποχαιρετήσει τους παίκτες. Θα αργήσει λίγο να γίνει γνωστός ο αντικαταστάτης του Πετράκη, καθώς ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης αυτές τις ημέρες ασχολείται με άλλα θέματα σημαντικά για την ομάδα και κυρίως με το θέμα της αναδιάρθρωσης και δεν θέλει να κλείσει προπονητή, πριν ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο και ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Βέβαια στο μυαλό του Χριστοβασίλη υπάρχουν τα ονόματα κάποιων προπονητών που ενδιαφέρουν, αλλά με κανέναν δεν έχει ακόμη μιλήσει. 

Όσον αφορά το ξεκαθάρισμα του έμψυχου δυναμικού, από τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους στις 30 Ιουνίου 2019 έγινε πρόταση ανανέωσης στον Κάργα, που αναμένεται να απαντήσει τις επόμενες ημέρες. Σε προχωρημένες συζητήσεις για λύση του συμβολαίου είναι με τον Αθανασιάδη, ενώ οι Γιάκος και Βελλίδης ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την ομάδα, καθώς δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια. Οι δανεικοί Μάνος, Ευαγγέλου επιστρέφουν στον Ολυμπιακό. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες δεσμεύονται με συμβόλαια με την ΠΑΕ. Ο γκολκίπερ Νεόφυτος Μιχαήλ είναι στον ΠΑΣ με διετή δανεισμό, αλλά υπάρχουν και επαφές με τον ΑΠΟΕΛ για να σιγουρευτεί η παραμονή του στα Γιάννινα. Συνεπώς οι Μπουκουβάλας, Λίλα, Γώγος, Αλέξης Μιχαήλ, Νεόφυτος Μιχαήλ, Περιστερίδης, Βενετικίδης, Τζημόπουλος, Κριζμάν, Παμλίδης, Σεργκελασβίλι. Κ. Παπαδόπουλος, Κάστρο, Σιόντης, Πήλιος, Ξύδας, Λεό, Βιδάλ, Πάντελιτς, Σκόνδρας, Ντόλοβατς, Αποστολόπουλος, Λιάσος, Νικολιάς, Νάουμετς, έχουν συμβόλαια για τα επόμενα χρόνια με την ΠΑΕ. Επειδή θα υπάρξει ανανέωση στο ρόστερ, θα ζητηθεί σε ορισμένους από τους παραπάνω παίκτες να αποχωρήσουν. 

Επειδή καθημερινά γράφονται λίστες παραμενόντων και υπό αποχώρηση παικτών, πηγές της ομάδας έλεγαν χθες ότι δεν ισχύει τίποτα απ’ όλα αυτά, αφού είναι άλλα επείγοντα θέματα και υπάρχει χρόνος για τον σχεδιασμό του ρόστερ.