Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Αν δεν κάνει πρωταθλητισμό, θα βουλιάξει ο ΠΑΣ!


Ο πρωταθλητισμός είναι αναγκαίος για τον ΠΑΣ τη νέα σεζόν, αν τελικά δεν δικαιωθεί νομικά και υποβιβαστεί


Μετά τα τόσα ωραία που έζησε επί 8 χρόνια με αυτή την ομάδα ο κόσμος των Ιωαννίνων, ο πρωταθλητισμός φαντάζει ως μονόδρομος για τη νέα σεζόν. Αν ο ΠΑΣ δεν κάνει πρωταθλητισμό, υπάρχει φόβος να συνεχιστεί ο κατήφορος που δεν θα έχει τελειωμό.
Τα διδάγματα του παρελθόντος, μπορούν να φανούν χρήσιμα για το μέλλον. Όσες φορές υποβιβάστηκε και έδειξε ψυχραιμία, έκανε σωστή διαχείριση των συνθηκών και του έμψυχου δυναμικού, επέστρεψε δυναμικά στην Α’ Εθνική.

Όσες φορές το πήρε αψήφιστα ή είχε ηγεσίες που δεν μπορούσαν να του δώσουν όραμα, πέρασε από μεγάλες και μακροχρόνιες περιπέτειες, με ελευθέρα πτώση και με κίνδυνο διάλυσης. Αυτές τις περιπέτειες, δεν θέλουν οι Γιαννιώτες όχι μόνο να ζήσουν, αλλά ούτε καν να θυμούνται. Αφού ξεκαθαρίσει το θέμα με την αναδιάρθρωση, στον ΠΑΣ θα πρέπει να κοιτάξουν την επόμενη ημέρα. Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να δουν τι έφταιξε, τι δεν πήγε καλά, τι πρέπει να γίνει και πως πρέπει να χαραχθεί  η πορεία για τη νέα σεζόν. Με στόχο πάντα την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα. 

Η αυτοκριτική είναι δύσκολο κομμάτι στο ποδόσφαιρο, γιατί κανένας δεν αποδέχεται το λάθος που έκανε και συνήθως οι αποτυχίες είναι «ορφανές», σε αντίθεση με τις επιτυχίες που έχουν πολλούς πατέρες. Όμως επιβάλλεται να γίνει αυτοκριτική. Αν δεν εντοπίσουν οι αρμόδιοι τα λάθη που έγιναν, υπάρχει κίνδυνος να τα ξανακάνουν. Και επίσης η ομάδα να χτιστεί με καθαρά ποδοσφαιρικούς κανόνες και όχι το θέλει ή τι προτείνει ο κάθε…. «προπονητής του πληκτρολογίου» στο διαδίκτυο.