Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Σε ξένο προπονητή καταλήγουν στον ΠΑΣ


Μάλλον ξένος τεχνικός θα είναι στον πάγκο του ΠΑΣ τη νέα σεζόν

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Προπονητής από το εξωτερικό αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του Γιάννη Πετράκη, μετά το ναυάγιο της συμφωνίας με τον Νίκο Παπαδόπουλο, που έκλεισε τελικά στον Απόλλωνα Σμύρνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο με νέο στο χώρο τεχνικό, από ξένη χώρα και αν όλα πάνε καλά, από αρχές της άλλης εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Ο Χριστοβασίλης θέλει προπονητή με γνώσεις από το σύγχρονο ποδόσφαιρο, με γνώσεις αλλά και φιλοδοξίες, καθώς ο ΠΑΣ μπορεί να του ανοίξει τον δρόμο της επαγγελματικής καταξίωσης, όπως έγινε και με άλλους προπονητές του παρελθόντος. 

Μάλιστα θέλουν να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η συνεργασία, ώστε ο ξένος κόουτς να έχει χρόνο μπροστά του, για να γνωρίσει την ομάδα, να δει από κοντά το ελληνικό ποδόσφαιρο και να ετοιμαστεί ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Στο τραπέζι έπεσαν και ονόματα Ελλήνων προπονητών, με εκτίμηση προς τα πρόσωπα των Νίκου Καραγεωργίου και Σάκη Τσιώλη, αλλά αυτή την φορά κρίθηκε σκόπιμο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία προπονητής από το εξωτερικό, που να είναι νέος και φιλόδοξος στον χώρο. Όπως είχε ανατεθεί το 2008 η τεχνική ηγεσία στον Γκιγέρμο Όγιος και το 2010 στον Στεφάν Ντεμόλ. 

Όσον αφορά το ναυάγιο της συνεργασίας με τον Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος ήρθε προχθές στα Γιάννινα, συμφώνησε προφορικά να αναλάβει προπονητής, πήγε στο προπονητικό Κέντρο, αλλά λίγο πριν από την επίσημη παρουσίασή του προέκυψαν διαφωνίες για το συμβόλαιο και η ιστορία τελείωσε. Ωστόσο η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με ανακοίνωσή της ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας για την αναστάτωση που προκλήθηκε απ’ αυτό το σκηνικό. 

Στην χθεσινή ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:  «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει ότι δε θα προχωρήσει η συμφωνία με τον προπονητή κ. Παπαδόπουλο. Ενώ και οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε αρχική συμφωνία και αφότου ο κ. Παπαδόπουλος ήρθε στο Προπονητικό Κέντρο της ομάδας, γνωρίστηκε και μίλησε με τους ποδοσφαιριστές και το υπόλοιπο team και λίγο πριν την παρουσίαση του στα ΜΜΕ, όπως και είχε προγραμματιστεί και από τις 2 πλευρές, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη διατύπωση στους όρους του συμβολαίου με την ομάδα. Μετά από συζητήσεις με τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Χριστοβασίλη αλλά και τις αλλαγές που ζήτησε στη διατύπωση, αποφάσισε να αποχωρήσει από το Προπονητικό κέντρο της ομάδας, μαζί με το manager του, για τη Θεσσαλονίκη στις 14.30, έχοντας ήδη πάρει την απόφαση του να μην υπογράψει. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε από μέρους μας να ζητήσουμε συγνώμη από τους αντιπροσώπους των ΜΜΕ για την ταλαιπωρία, εν μέσω κιόλας εκλογικής εβδομάδας, αλλά και από τον κόσμο της ομάδας για την οποιαδήποτε σύγχυση δημιουργήθηκε στο θέμα του προπονητή. Ήδη προχωράμε στην επόμενη κίνηση για την επόμενη μέρα της ομάδας για να ανακάμψει και να επιστρέψει ο ΠΑΣ Γιάννινα».


ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΒΙΔΑΛ

Ανακοινώθηκε από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ και επίσημα η λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον Ιγκόρ Βιδάλ. Κάτι που ήταν αναμενόμενο, αφού ο βραζιλιάνος μέσος από μέρες πριν αποχαιρέτησε τους φιλάθλους και τους συμπαίκτες του. Πλην του Βιδάλ, αποχώρησαν οι Γιάκος (πήγε Λάρισα), Ντόλοβατς (ελεύθερος), Βελλίδης (ελεύθερος), αναμένεται η λύση με τον Αθανασιάδη, ενώ επέστρεψαν στον Ολυμπιακό οι δανεικοί Μάνος και Ευαγγέλου. Θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις παικτών, ασχέτως αν έχουν συμβόλαιο με την ομάδα, καθώς θα προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό η ανανέωση του ρόστερ, για να μπει νέος αέρας στα αποδυτήρια. Στις σκέψεις είναι να ανανεωθεί η ομάδα και με νέους φιλόδοξους παίκτες, χωρίς ασφαλώς να χαλάσουν οι ισορροπίες, αφού θα μείνει ο κορμός από πέρσι.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΛΑΜΙΑ

Τελευταία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μέσω ιστοσελίδων σενάρια περί ενδιαφέροντος ομάδων της Σούπερ Λίγκ για την απόκτηση του αρχηγού του ΠΑΣ Αλέξη Μιχαήλ, ο οποίος, σημειωτέον δεν είναι ελεύθερος, αλλά έχει συμβόλαιο για άλλα 2 χρόνια. Αρχικά γράφτηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τη Λάρισα, ενώ χθες αναρτήθηκε άλλο ρεπορτάζ για ενδιαφέρον της Λαμίας. Βέβαια από εδώ και πέρα θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για ότι λέγεται ή γράφεται, γιατί τα σενάρια πολλές φορές απέχουν μακριά από την πραγματικότητα. Τα καταγράφουμε, αλλά δεν τα δεχόμαστε όλα αμάσητα.