Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Το πάθημα με ΑΕΚ θα γίνει μάθημα με Ολυμπιακό!


Η φάση που δόθηκε το ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο 3ο λεπτό. Ο Αποστολόπουλος δεν έχει καμία επαφή με τον Πόνσε! (ΦΩΤΟ: ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στον ΠΑΣ προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά τον οδυνηρή ήττα με σκορ 4-0 από την ΑΕΚ και να ανασυγκροτηθούν άμεσα, γιατί μεθαύριο υπάρχει ένα άλλο πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο στάδιο «Ζωσιμάδες».
Ο Πετράκης δεν έχει τα χρονικά περιθώρια να κάνει και μεγάλες αλλαγές και περισσότερο το βάρος έχει επικεντρωθεί στον ψυχολογικό τομέα, αφού είναι γενικά βαρύ το κλίμα στα Γιάννινα και αυτή η πίεση δεν πρέπει να πάρει από κάτω τους ποδοσφαιριστές.

Από χθες ο Πετράκης με τους παίκτες δουλεύουν πάνω στο κομμάτι της τακτικής του μεθαυριανού αγώνα. Σίγουρα ο ΠΑΣ θα παίξει με διαφορετικό σχήμα και όχι με 4-4-2 που δεν του πήγε καλά στον αγώνα με την ΑΕΚ. Το επιθετικογενές αυτό σχήμα δεν του βγήκε σε καλό και ειδικά στο α’ ημίχρονο η ΑΕΚ βρήκε πολλούς ανοιχτούς χώρους και μεγάλα κενά στο κέντρο και στην άμυνα, με αποτέλεσμα να συντρίψει τον ΠΑΣ, αφού στο α’ ημίχρονο είχε 4 γκολ και 2 δοκάρια. Στην επανάληψη που ο ΠΑΣ το γύρισε σε 3-5-2 με την είσοδο του Σιόντη στη γραμμή των αμυντικών χαφ, η ομάδα έδεσε και πήγε πολύ καλύτερα, σε σχέση με το α’ μέρος που είχε προβλήματα. Ο Πετράκης είναι βέβαιο ότι θα επιλέξει πιο αμυντικογενές σχήμα, για να κλείσει καλύτερα τους χώρους γνωρίζοντας τον βαθμό επικινδυνότητας του αγώνα και την ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού. 

Οι κυανόλευκοι θέλουν να διορθώσουν τα λάθη που έγιναν με την ΑΕΚ και μεθαύριο να παρουσιάσουν μια αξιόμαχη ομάδα που θα παλέψει στα ίσα με τον Ολυμπιακό. Το σχήμα του β’ ημιχρόνου είναι και επικρατέστερο με κάποιες αλλαγές ή παραλλαγές για το παιχνίδι του Σαββάτου. Η προετοιμασία μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία και θα ολοκληρωθεί αύριο με πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ. Η βελτίωση του καιρού βοηθά για να γίνονται καλύτερα και οι προπονήσεις. Εκτός μάχης είναι οι γνωστοί από καιρό τραυματίες Λεό και Περιστερίδης.

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΛΔΑΝΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Εκτός από τον τραυματία Μαντί Καμαρά, στα Γιάννινα δεν θα ταξιδέψει ούτε ο Αργεντινός άσσος Φράνκο Σολδάνο, γιατί ο Μαρτίνς θέλει να τον ρίξει στη μάχη μετά από ένα στάδιο προετοιμασίας. Είναι τωρινή μεταγραφή του Ιανουαρίου και προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Το ντεμπούτο του Σολδάνο με την ερυθρόλευκη φανέλα αναμένεται να γίνει στο ματς Κυπέλλου με την Ξάνθη την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου. Χθες δόθηκε δανεικός στον ΠΑΣ ο Μάνος ενώ δανεικός θα δοθεί στη Βίλεμ του Βελγίου ο Βρουσάι. Στο ματς με τον Λεβαδειακό 4 κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Γκιγέρμα και δηλώθηκε από τον Ολυμπιακό να εκτίσει την ποινή στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο γήπεδο Καραϊσκάκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Ιωάννης Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Νικολαίδη (Μακεδονίας), Δημήτριο Νατσιόπουλο (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) και παρατηρητής ο Θεόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας). Ο Παπαδόπουλος είναι διεθνής ρέφερι. Φέτος θα διευθύνει πρώτο παιχνίδι του ΠΑΣ. Πέρσι σφύριξε στο παιχνίδι ΠΑΣ – Απόλλων 0-1 και πρόπερσι στα παιχνίδια ΠΑΣ – Ξάνθη 1-0, ΠΑΣ – Λεβαδειακός 0-0.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής οι ρέφερι που ορίστηκαν είναι: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Απόλλων Σμύρνης – Λεβαδειακός Λάμπρου (Εύβοιας), ΟΦΗ – Παναιτωλικός Κοτσάνης (Δράμας), Ξάνθη – Ατρόμητος Σκουλάς (Θεσσαλίας), ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης Φωτιάς (Πέλλας), Λάρισα – Άρης Φωτιάδης (Καστοριάς), Λαμία – Παναθηναϊκός Ζαχαριάδης (Μακεδονίας).


ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Φ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα με μακροσκελή ανακοίνωσή του καταλογίζει ευθύνες στον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, στον προπονητή Γιάννη Πετράκη και στους παίκτες για την κακή πορεία της ομάδας. Στον έμπειρο προπονητή καταλογίζεται ότι «δεν μπόρεσε να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας όπως είχε υποσχεθεί στη συνάντηση που έγινε τον Σεπτέμβριο με αντιπροσωπεία φιλάθλων, επικαλούμενος τότε ως δικαιολογία τους τραυματισμούς του καλοκαιριού». Στην ανακοίνωση γίνετσι αναφορά και για τους παίκτες, ενώ για τον πρόεδρο Γιώργος Χριστοβασίλη σημειώνεται ότι «με τις πωλήσεις παικτών αποκόμισε οικονομικά οφέλη αλλά αποψιλώθηκε το ρόστερ και το υπάρχον να μη μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας».

ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Ο ΠΑΣ

Για παράβαση των άρθρων 14 και 15 του Πειθαρχικού Κώδικα κλήθηκε σε απολογία η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 π.μ. Οι παραβάσεις αφορούν την συμπεριφορά των φιλάθλων στον αγώνα με την ΑΕΚ και θα επιφέρουν επιβολή χρηματικού προστίμου.  Η κλήση αναφέρει τα εξής:  ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: «Βάσει των αναφερομένων στο από 14/1/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) καθώς και στην από 14/1/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΕ ΑΕΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 4 περ. α’  του Π.Κ. της ΕΠΟ».