Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Οι προσδοκίες του 2019 και τα πέντε πρόσωπα του 2018


Το 2018 ο Γιάννης Πετράκης έγινε ο μακροβιότερος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, σπάζοντας το ρεκόρ του Αντώνη Γεωργιάδη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

3 Ιανουαρίου σήμερα, με ευχές και προσδοκίες για καλύτερες μέρες στον νέο χρόνο που ξεπρόβαλε στη ζωή μας από τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας.
Πέρα από τις τυπικές ευχές, στον ΠΑΣ περιμένουν η ομάδα να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, να τερματίσει σε μια καλή θέση και το καλοκαίρι να βάλει καλύτερες βάσεις, για να μη έχει τις περιπέτειες που είχε στους τελευταίους μήνες του 2018. Η χρονιά θα ξεκινήσει με δύσκολα παιχνίδια, όπως με Πανιώνιο για το Κύπελλο και με ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Ολυμπιακό (εντός), Απόλλωνα Σμύρνης (εντός), Άρη (εκτός), Ατρόμητο (εντός), Παναθηναϊκό (εντός), Παναιτωλικό (εκτός), στο πρωτάθλημα.

Οι Γιαννιώτες πιστεύουν ότι στο 2019 θα βρουν τον σωστό δρόμο και δεν θα έχουν τις ατυχίες με τους τραυματισμούς του τελευταίου καιρού. Όσον αφορά τη χρονιά που μας αποχαιρέτησε, είχε για τον ΠΑΣ καλές και άσχημες στιγμές. Μέχρι το καλοκαίρι όλα πήγαν καλά χωρίς άγχος ή ιδιαίτερη πίεση, η τοπική ομάδα παρέμεινε άνετα στην Κατηγορία που ήταν ο στρατηγικός στόχος, κάνοντας και καλές εμφανίσεις. Οι τελευταίοι μήνες του 2018 δεν ήταν τόσο καλοί, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αφού στον α’ γύρο ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είχε ένα ανορθόδοξο πρόγραμμα με 6 παιχνίδια εκτός και 1 εντός στις 7 πρώτες αγωνιστικές, είχε πολλούς τραυματισμούς και ατυχίες που τον έφεραν σε δύσκολη βαθμολογική θέση, που μετά από κάποια άτυχα παιχνίδια υπήρξε γκρίνια και εσωστρέφεια τις τάξεις των φιλάθλων. Όσον αφορά τα πρόσωπα, πέντε είναι αυτά που ξεχώρισαν το 2018 και η παρουσία τους είχε μια ιδιαίτερη σημασία. 

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης συμπλήρωσε τον περασμένο Ιούλιο 10 χρόνια στην ηγεσία του ΠΑΣ, είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος στα χρονικά της ομάδας και κατατάσσεται στους κορυφαίους προέδρους όλων των εποχών. Επί των ημερών του, το 2016, ο ΠΑΣ αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, γεγονός που καταγράφηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία. 

Ο προπονητής Γιάννης Πετράκης, τον περασμένο Φεβρουάριο συμπλήρωσε 4 χρόνια στον πάγκο του ΠΑΣ και έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε από τη δεκαετία του ’70 ο Αντώνης Γεωργιάδης. Έγινε ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΣ, από τους κορυφαίους που κάθισαν στον πάγκο του "Άγιαξ", ενώ έχει το προνόμιο του μακροβιότερου  και στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Ο νεαρός Ντίνος Μαυροπάνος τον περασμένο Ιανουάριο μεταγράφηκε στην Άρσεναλ. Ήρθε στον ΠΑΣ από τις ομάδες του Απόλλωνα Σμύρνης και πολύ σύντομα έκανε μεταγραφή στους «κανονιέρηδες». Είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΣ που μεταγράφηκε σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Ο Πέδρο Κόντε διεκδίκησε την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ για 2η συνεχόμενη χρονιά και πέρασε στην παρέα των μεγάλων γκολτζήδων που πέρασαν από τα Γιάννινα, μαζί με Αλβαρέζ και Τσιριμώκο. Τον Αύγουστο μεταγράφηκε στη Μπανίγιας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που με την πληρωμή της ρήτρας των 900.000 ευρώ «έσπασε» το συμβόλαιο που είχε μέχρι το 2019 στον ΠΑΣ.

Τέλος ο αρχηγός Αλέξης Μιχαήλ ανανέωσε για 4η φορά το συμβόλαιό του και είναι ο μακροβιότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του «Άγιαξ», καθώς έγινε επαγγελματίας το 2004 και έκτοτε είναι συνέχεια στην ομάδα που αγάπησε από μικρός, με εξαίρεση δύο εξάμηνα που είχε δοθεί δανεικός σε Λαμία και Πανσερραϊκό.