Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Περιμένουν στον ΠΑΣ αντίδραση και εγωισμό


Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας θα απουσιάσει από το παιχνίδι της Δευτέρας με την Ξάνθη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με απόντες τους δύο ακραίους αμυντικούς θα πάει στην Ξάνθη ο ΠΑΣ, όπου τη Δευτέρα στις 6.15 μ.μ. θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα.
Εκτός από τον Μπουκουβάλα που έσπασε το χέρι στο φιλικό παιχνίδι με την Κέρκυρα, όταν είχε διακοπεί το πρωτάθλημα, πρόβλημα τραυματισμού έχει και ο αριστερός μπακ Κακούμπα που θα μείνει εκτός αποστολής.

Ο Κακούμπα επανήλθε την περασμένη αγωνιστική στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στη βασική ενδεκάδα, αλλά δεν άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Πετράκης. Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά πλην αυτού, ήρθε και ο τραυματισμός στην προπόνηση. Αντί του Κακούμπα θα ξεκινήσει ο διεθνής με την εθνική Σκοπίων Τσικάρσκι. 

Για τη θέση του Μπουκουβάλα, ο Πετράκης με τον Παναιτωλικό έκανε το πείραμα να δοκιμάσει δεξιό μπακ χαφ τον Νικολιά, αλλά δεν του βγήκε και στην επανάληψη έβαλε τον Αποστολόπουλο που τον πέρασε αλλαγή. Ο Αποστολόπουλος, ήταν από τους παίκτες που προσπάθησαν στο άτυχο παιχνίδι με τα «καναρίνια» του Αγρινίου και θα ξεκινήσει βασικός στα Πηγάδια.

Έτσι η άμυνα αναμένεται να έχει στα στόπερ τους Σκόνδρα, Τζημόπουλο, Μιχαήλ και στα άκρα τους Αποστολόπουλο (δεξιά), Τσικάρσκι (αριστερά). Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, είναι πιθανή η επιστροφή του Βιδάλ στη μεσαία γραμμή αντί του Γιάκου, ενώ ένας εκ των Αθανασιάδη και Μυστακίδη μπορεί να ξεκινήσει βασικός στην επίθεση, αφού ο Κριζμάν μάλλον θα μείνει στον πάγκο. 

Πλην των Μπουκουβάλα, Κακούμπα, τραυματίες είναι από καιρό οι Λεό, Περιστερίδης, Παπαϊωάννου. Ο Νικολιάς που έκανε προχτές ατομικό πρόγραμμα, χθες προπονήθηκε κανονικά. Η προετοιμασία συνεχίζεται με καθημερινές προπονήσεις και με προβολή βίντεο από αγώνες της θρακικής ομάδας. Όλοι περιμένουν από τους παίκτες, μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό, να βγάλουν εγωισμό και πάθος στην Ξάνθη, επιδιώκοντας θετικό αποτέλεσμα που θα αλλάξει την ψυχολογία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινές προπονήσεις σήμερα και αύριο. Πρωί της Κυριακής η αποστολή θα αναχωρήσει για Ξάνθη και το απόγευμα θα κάνει την τελευταία προπόνηση σε γήπεδο της περιοχής.

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ το 2016 στην Ξάνθη πανηγύρισε την έξοδό του στην Ευρώπη όταν είχε κερδίσει με σκορ 0-1 με γκολ του Σταύρου Τσουκαλά. Τότε που είχε γίνει μεγάλη κινητοποίηση φιλάθλων.

-Πέρσι το ματς στην Ξάνθη έγινε στην Κυριακή 15/4/2018 όταν πλέον είχαν κριθεί τα πάντα και δεν υπήρχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ήταν ματς διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Ξάνθη κέρδισε 3-0 με 2 γκολ του Γέντρισεκ και ένα του Ντουρίτσκοβιτς. Και τα τρία γκολ σημειώθηκαν στο β’ ημίχρονο.

-Δεν άλλαξε και η Ξάνθη προπονητή. Έχει τον Μίλαν Ράσταβατς που ήταν και πέρσι τεχνικός της θρακιώτικης ομάδας.

-Πλέον η Ξάνθη δεν ονομάζεται Σκόντα αλλά επανήλθε στο ιστορικό της όνομα Α. Ο. Ξάνθη και με σήμερα τον Δημόκριτο. 

-Στη Θράκη οι τρεις νομοί έχουν παράδοση σε ξεχωριστά αθλήματα. Η Ξάνθη στο ποδόσφαιρο, η Κομοτηνή στο μπάσκετ και ο Έβρος στο βόλεϊ. Μπορεί ο Πανόπουλος να έχει την ομάδα από το 1988 μέχρι σήμερα συνεχώς στην Α’ Εθνική, αλλά γενικά δεν πηγαίνει πολύς κόσμος στο γήπεδο. Μια χρονιά που ο μεγαλομέτοχος της ομάδας είχε κόντρα με τους οργανωμένους της περιοχής, τους έκλεισε την εξέδρα και μοίρασε διαρκείας εισιτήρια σε φαντάρους του 4ου Σώματος Στρατού που εδρεύει εκεί!

-Ο ρέφερι Βαγγέλης Μανούχος από την Αργολίδα που ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα Ξάνθη – ΠΑΣ είναι ασφαλιστής στο επάγγελμα και το φετινό καλοκαίρι εντάχθηκε στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας. Πρώτη φορά θα διευθύνει αγώνα του ΠΑΣ ενώ στην τρέχουσα σεζόν ήταν διαιτητής στα παιχνίδια Λεβαδειακός – Απόλλων 1-0, Παναιτωλικός – Λαμία 2-2.