Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Έχασε 1-0 ο ΠΑΣ αλλά φωνάζει για δύο πέναλτι


Ατρόμητος - ΠΑΣ 1-0 με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΠΑΣ έχασε 1-0 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, αλλά έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει για τη διαιτησία, που δεν έδωσε ένα καθαρό πέναλτι στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και υπάρχει και μια άλλη φάση οριακή για παράβαση. Ειδικά η ανατροπή του Ξύδα από τον Μπρούνο ήταν φάση πέναλτι που πρέπει να διδάσκεται στα σεμινάρια διαιτητών.

Αν ο ρέφερι έδινε έστω το ένα από τα δύο πέναλτι που ζητήθηκαν, αυτό που ήταν πεντακάθαρο, ασφαλώς θα είχε άλλη εξέλιξη το παιχνίδι.

Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα, ο ΠΑΣ μπήκε καλά στο γήπεδο, είχε τις δύο φάσεις στο 11’ και 12’με τα πέναλτι που δεν πήρε, ενώ στο 23’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Και ενώ ο ΠΑΣ ήταν περισσότερο επικίνδυνος από τους γηπεδούχους, στο 38’ ήρθε το γκολ για τον Ατρόμητο με τον Κουλούρη σε ένα κρίσιμο διάστημα του αγώνα. Είναι κρίμα, γιατί ο ΠΑΣ ήταν περισσότερο επικίνδυνος από τον Ατρόμητο και αντί να βάλει γκολ το δέχτηκε. Ο Ατρόμητος στατιστικά είχε πολλές τελικές, αλλά ουσιαστική ευκαιρία δεν δημιούργησε.

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος είχε περισσότερες ευκαιρίες από τον ΠΑΣ και πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, που δεν το επέτρεψε ο Βελλίδης που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Ο «Άγιαξ» δεν μπορούσε να τελειώσει φάσεις και να φανεί περισσότερο απειλητικός, γι’ αυτό και ο Πετράκης, έβαλε στο κέντρο τον Κάστρο για να βγάζει μπαλιές και άλλαξε τους επιθετικούς Μυστακίδη και Ξύδα με τους Αθανασιάδη και Κριζμάν αντίστοιχα. Όταν μπήκε ο Κάστρο αντί του Αλέξη Μιχαήλ, έπαιξε χαφ και πήγε στην άμυνα ο Λίλα. Παρά τις αλλαγές δεν πήρε ο ΠΑΣ το κάτι παραπάνω, με συνέπεια να χάσει ένα ματς, από το οποίο θα μπορούσε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, αν στο β' ημίχρονο ξεπερνούσε τη μετριότητα. Μιλάμε για την εξέλιξη του αγώνα, χωρίς την παράμετρο διαιτησία. Αν έπαιρνε και τα πέναλτι (το ένα ήταν πεντακάθαρο) σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Όπως είπαμε και παραπάνω ο διαιτητής Κοτσάνης, αδίκησε τον ΠΑΣ. Και αν το σπρώξιμο του Χατζησαία από πίσω τον προβλημάτισε γιατί έπεσε εντυπωσιακά και ο Μυστακίδης, στη δεύτερη φάση με την ανατροπή του Ξύδα δεν έχει καμία δικαιολογία. Ήταν κοντά στη φάση και έπρεπε να δείξει την άσπρη βούλα. Στο υπόλοιπο διάστημα δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά όταν ένας ρέφερι «πνίγει» πέναλτι, αλλοιώνει και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Από τον ΠΑΣ κορυφαίος ήταν ο Βελλίδης που δεν έφταιξε για το γκολ και έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Πολύ καλός ήταν ο Σκόνδρας, θετικός ο Τζημόπουλος, μαχητής ο Λίλα. Από τον Ατρόμητο καλά τα πήγαν οι αμυντικοί Ρισβάνης, Χατζησαίας και δραστήριοι οι Μάντσον και Μπρούνο.

ΤO ΓΚΟΛ

38’: Ο Ουγκράι εκτελεί ένα φάουλ από τον άξονα, ο Κουλούρης πέφτοντας πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

11΄: Σπρώξιμο στον Μυστακίδη από αμυντικό του Ατρόμητου Χατζησαία, ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι που δεν έδωσε ο ρέφερι.

12: Νέο πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ πνίγει ο ρέφερι. Ο Μπρούνο ανέτρεψε τον Ξύδα που έπεσε στο έδαφος αλλά ο ρέφερι είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

23’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όταν ο Νικολιάς έκοψε τη μπάλα στον Μυστακίδη, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα βρήκε το σώμα του Γιαννούλη.

28': Ο Μπουσούλατζιτς σουτάρει έξω από την περιοχή, αποκρούει με τις γροθιές ο Βελλίδης.

36': Εκτελεί φάουλ απευθείας ο Κουλούρης, στο τείχος η μπάλα και στην επαναφορά ο επιθετικός του Ατρομήτου σουτάρει πάνω στον Βελλίδη.

55': Ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Ουγκράι εκτελεί ένα φάουλ από τον άξονα και αριστερά, βγάζει σε θέση βολής τον Μούγιακιτς ο οποίος όμως πιάνει... αέρα, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

63’: Σουτ Μούγιακιτς μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο Βελλίδης.

69': Ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Μπρούνο περνάει κάθετα στον Μούγιακιτς, ο οποίος σουτάρει αλλά ο Βελλίδης μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

80’: Ο Κουλούρης βρέθηκε ακάλυπτος στα καρέ του ΠΑΣ αλλά το σουτ απέκρουσε ο Βελλίδης.

82’: Φοβερή απόκρουση Βελλίδη σε σουτ του Ούμπιντες από το ύψος του πέναλτι.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο  Κοτσάνης (Δράμας) με βοηθούς τους Παλαμίδα (Λακωνίας), Χατζηάκο (Δράμας) Τα είπαμε παραπάνω για τον ρέφερι. Κίτρινες κάρτες είδαν οι Κουλούρης, Μούγιακιτς (Ατρόμητου), Νικολιάς, Σκόνδρας, Βελλίδης, Τζημόπουλος, Βιδάλ, Μυστακίδης (ΠΑΣ). 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγιερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης (72’ Κιβρακίδης), Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Μούγιακιτς (85’ Κωτσόπουλος), Μπρούνο, Ουγκράι (63’ Ούμπιντες), Κουλούρης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Α. Μιχαήλ (46’ Κάστρο), Λίλα, Κακούμπα, Νικολιάς, Βιντάλ, Ξύδας (64’ Κριζμάν), Μυστακίδης (58’ Αθανασιάδης).