Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Στον ΠΑΣ ο πανικός βλάπτει, η ψυχραιμία ωφελεί!


Στον ΠΑΣ θα πρέπει να κοιτάξουν μπροστά και ο κόσμος να βάλει πλάτη τώρα στα δύσκολα παιχνίδια

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις κριτικές που γίνονται σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για την απόδοση του ΠΑΣ στα δύο πρώτα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό και τις ήττες που υπέστη με σκορ 2-0 και 5-0 αντίστοιχα. Επειδή κατά κανόνα οι φίλαθλοι κρίνουν με βάση το πώς νιώθουν εκείνη την ώρα, υπό την συναισθηματική επήρεια ενός καλού ή κακού αποτελέσματος, δεν μας εκπλήσσει η απαξίωση της ομάδας που υφίσταται από μια μερίδα αυτών, όπως δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη, αν μετά από κάποια νίκη, οι ίδιοι θα την αποθεώσουν σε σημείο υπερβολής! Εδώ ισχύει όσα έλεγαν οι παλιότεροι, δοκάρι και μέσα πετυχημένος, δοκάρι και έξω αποτυχημένος. 

Ο ΠΑΣ έχασε στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος από δύο μεγάλες ομάδες, που προκρίθηκαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (ΑΕΚ) και Γιουρόπα Λιγκ (Ολυμπιακός), με καλούς παίκτες και βαριά συμβόλαια. Και σε έδρες που ποτέ δεν νίκησε κατά το παρελθόν, με ελάχιστες ισοπαλίες. Έχασε εκεί που χάνουν όλες σχεδόν οι ομάδες του πρωταθλήματος. Συνεπώς τα παιχνίδια αυτά δεν αποτελούν κριτήριο για τη δυναμικότητα της ομάδας, ούτε απ’ αυτές τις ήττες ήρθε το τέλος της. 

Είναι εύλογες μέχρι ενός σημείου οι ανησυχίες των φιλάθλων από την εικόνα της ομάδας στα φιλικά και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Δείχνει ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη, δεν έχει την ενδεδειγμένη αγωνιστική κατάσταση και παρουσιάζει αδυναμίες στις γραμμές της. Έχει δε μπροστά της ανηφορικό δρόμο, καθώς μέχρι την 6η αγωνιστική θα παίξει εκτός με Απόλλωνα, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και στα Γιάννινα με τον ποιοτικό Άρη. 

Αυτό που φοβίζει στην παρούσα φάση είναι η ψυχολογία του κόσμου, που επηρεάζεται εύκολα, είτε θετικά, είτε αρνητικά και πως θα αντιδράσει αν δεν έρθουν βολικά αποτελέσματα, μέχρι να ισορροπήσει το πρόγραμμα. Και ο κόσμος είναι αυτός που μεταδίδει την θετική ενέργεια ή την αρνητική ψυχολογία στους παίκτες. 

Ας επικρατήσει ψυχραιμία, να πέσουν οι τόνοι, για να μπορέσουν ο Πετράκης και οι παίκτες να φέρουν την ομάδα στα ζύγια της, εκμεταλλευόμενοι και τη διακοπή του πρωταθλήματος. Από την 2η αγωνιστική ποτέ δεν κερδήθηκαν τίτλοι, ούτε χάθηκαν κατηγορίες. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο και χρειάζεται υπομονή. Ο ΠΑΣ έχει δυνατότητες και μπορεί να τις αναδείξει στη συνέχεια.