Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Βαριά ήττα με 5-0 του ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό


Μονομαχία Φορτούνη και Τζημόπουλου στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης


Συντριβή με σκορ 5-0 υπέστη ο ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι έκαναν πάρτι απέναντι σε έναν ΠΑΣ που δεν μπόρεσε και πάλι να βρεθεί στο γήπεδο σαν ομάδα και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.
Μετά το 3-0 ο ΠΑΣ πάτησε λίγο μπάλα, έχοντας και δοκάρι με τον Μυστακίδη και για ένα τέταρτο με εικοσάλεπτο, έδειξε ότι υπάρχει και αυτός στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας φάσεις και απειλές μπροστά από την εστία του Γιαννιώτη.

Όμως τα δύο γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις μέσα σε ένα δίλεπτο με κατεβασμένα χέρια, λες και είχε τελειώσει το παιχνίδι, δείχνουν ασόβαρη ομάδα που δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα των προηγούμενων χρόνων. Το να χάσει από τον Ολυμπιακό δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. Ποτέ δεν τον κέρδισε στο Καραϊσκάκη, στο ΟΑΚΑ και στη Ριζούπολη που είχαν έδρα οι ερυθρόλευκοι. Αλλά οφείλει ο ΠΑΣ από το βάρος του ονόματος που έχει σαν ομάδα, να παλεύει τα παιχνίδια και να μη τρώει δύο γκολ σε ένα δίλεπτο στις καθυστερήσεις.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός, με ποιοτικούς παίκτες και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να παρουσιάσει καλή εικόνα, μετά το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που είχε με τη Μπέρνλι. Η τριάδα Φορτούνη, Ποτένσε, Γκερέρο θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλες τις άμυνες. Πέρα απ’ αυτό ο Ολυμπιακός πήρε και βοηθητικά σφυρίγματα από τον ρέφερι, αφού κάθε μαρκάρισμα ήταν και φάουλ, ενώ και το πέναλτι δεν είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε πρόθεση να βρει τη μπάλα ο Τζημόπουλος με το χέρι. Ο Ολυμπιακός είχε την ποιότητα και τη στόφα να κερδίσει το ματς και χωρίς τα σφυρίγματα του ρέφερι.

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να κάνει παιχνίδι κατοχής και τον ΠΑΣ να αμύνεται. Δεν ήταν εύκολο για τους ερυθρόλευκους να ξεκλειδώσουν την άμυνα. Όμως σε μια φάση στο 34’ από λόμπα που έγινε στα καρέ, άργησε να αντιδράσει η άμυνα, άργησε να βγει και ο Βελλίδης και έγινε το 1-0, που έδιωξε το άγχος των γηπεδούχων, καθώς στην πρεμιέρα δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν τον Λεβαδειακό.

Όμως τέσσερα λεπτά μετά ήρθε η φάση με το πέναλτι που ουσιαστικά έσβησε τις όποιος ελπίδες είχε ο ΠΑΣ, έστω και για ένα θαύμα. Η μπάλα βρήκε το χέρι του Τζημόπουλου, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί εκ προθέσεως. Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου είχαμε το ίδιο σκηνικό. Ο Ολυμπιακός να είναι πιεστικός και ο ΠΑΣ να έχει παθητικό ρόλο. Στο 55’ έγινε το 3-0 και εκεί τελείωσαν τα πάντα.

Η εικόνα του ΠΑΣ βελτιώθηκε στη συνέχεια, όταν ο Ολυμπιακός σταμάτησε να πατά το γκάζι και φάνηκε να επαναπαύεται στο 3-0. Ήταν ένα διάστημα που ο ΠΑΣ βγήκε από το «καβούκι» του και έδειξε κάποια καλά στοιχεία με κατοχή μπάλας και επιθέσεις, έχοντας και δοκάρι με τον Μυστακίδη.
Αν ο ΠΑΣ διατηρούσε αυτή την εικόνα μέχρι το τέλος, θα έφευγε μεν ηττημένος αλλά θα είχε για παρηγοριά ότι τα καλά στοιχεία θα τον χρησιμεύσουν σε άλλα παιχνίδια. Όμως φάνηκε ασόβαρος σαν ομάδα και στο τέλος δέχτηκε 2 γκολ σε ένα δίλεπτο, χωρίς να αντιδράσει. Ειδικά το 5ο γκολ η άμυνα φάνηκε να είναι σε άλλο γήπεδο.

Ο ΠΑΣ έφυγε από το Καραϊσκάκη με βαριά ήττα και με πληγωμένο εγωισμό. Θα πρέπει να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, για να μπορέσει να πάρει βαθμούς σε άλλα παιχνίδια. Επιβάλλεται επίσης να υπάρχει ψυχραιμία σε όλα τα επίπεδα, και ειδικά από την πλευρά των φιλάθλων. Οι δύο ήττες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό δεν φέρνουν την καταστροφή, αλλά και η εικόνα της ομάδας στα φιλικά και στα δύο πρώτα παιχνίδια, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για τη συνέχεια. 

Μετά από μια ήττα με σκορ 5-0 είναι δυνατόν να υπάρχουν διακριθέντες; Διακριθέντες όχι, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα τρεξίματα του Νικολιά, τις προσπάθειες του Κάστρο και του Μυστακίδη, που απ’ ότι φαίνεται είναι αναγκαίος για την ενδεκάδα. Ο Βελλίδης άργησε να βγει στο πρώτο γκολ αλλά στα υπόλοιπα δεν έχει ευθύνη και έκανε καλές επεμβάσεις. Καλά στοιχεία έχει και ο κούζικ που θα είναι χρήσιμος παίκτης.

ΤΑ ΓΚΟΛ

34’: Εκπληκτική λόμπα του Καμαρά από τα 35 μέτρα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, ο Ελαμπντελαουί τρύπωσε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή και από το ύψος του πέναλτι μόνος με κεφαλιά στην κίνηση νικά τον Βελλίδη και γραφτεί το 1-0.

40': ΠΕΝΑΛΤΙ για τον Ολυμπιακό. Φορτούνης κεφαλιά πάσα για Γκερέρο, η μπάλα χτυπά στο χέρι του Τζημόπουλου, ο διαιτητής εκτιμά ότι δεν είναι ακούσιο και δίνει πέναλτι, προκαλώντας διαμαρτυρίες στους παίκτες του ΠΑΣ. Εκτέλεσε εύστοχα ο Φορτούνης κάνοντας το 2-0.

55’: Ο Γκερέρο αφήνει για τον Φορτούνη, που σηκώνει την μπάλα και γυρίζει από τα δεξιά και μέσα στην περιοχή στον Ποντένσε, σουτ από τα αριστερά τρία μέτρα από τη μικρή περιοχή και στα δίχτυα, 3-0.

90’: Ο Γκερέρο παίρνει την μπάλα από το κέντρο, φανταστικό σλάλομ, περνά όποιον βρίσκει μπροστά του από τα αριστερά, "αδειάζει" όποιον επιχειρεί να τον ανακόψει και με πλασέ στο τετ α τετ με τον Βελλίδη κάνει το 4-0.

90+2’: Κόρνερ από τα δεξιά πλασαριστά ο Χριστοδουλόπουλος στον Ελαμπντελαουί, σέντρα και ο Μεριά μόνος στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ από κοντά το 5--0.

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ

46': ΔΟΚΑΡΙ για τον Ολυμπιακό. Ο Ποντένσε βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά, πλασέ στην κίνηση του Φετφατζίδη σπό τη δεξιά διαγώνιο της μικρής περιοχής, η μπάλα σταματά στην αριστερή δοκό του Βελλίδη.

75': ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΣ. Διαγώνιο σουτ Μυστακίδη από την αριστερή διαγώνιο της περιοχής, η μπάλα χτυπά και στο σώμα του Μεριά, σταματά στην αριστερή δοκό της εστίας του Ολυμπιακού και κόρνερ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

4': Σουτ Τζημόπουλου από θέση έξω δεξιά, καμία ανησυχία για τον Γιαννιώτη.

5': Σουτ Ποντένσε από τα δεξι΄πα του ημικύκλιου, χωρίς δύναμη, μαζεύει εύκολα ο γκολκίπερ του ΠΑΣ.

18': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Μπουχαλάκης - Φετφατζίδης παίζουν το 1-2 από τα δεξιά, σέντρα από τον πρώτο, κεφαλιά από τον Γκερέρο, η μπάλα φεύγει ένα μέτρο έξω από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

19': Σέντρα Ποντένσε από τα αριστερά, την τελευταία στιγμή κόβει προ του Γκερέρο, που ήταν έτοιμος για το σουτ από το ύψος του πέναλτι ο Κάστρο.

59': Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Φάουλ σε καλό σημείο, στα δεξιά και έξω από το ημικύκλιο. Γκερέρο απευθείας, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Βελλίδης.

59': Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Φάουλ σε καλό σημείο, στα δεξιά και έξω από το ημικύκλιο. Γκερέρο απευθείας, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Βελλίδης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Φωτιάδης (Καστοριάς) ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, αλλά όταν άρχισε να τον βρίζει ο κόσμος του Ολυμπιακού, άρχισε να σφυρίζει καθαρά έδρα. Κάθε μαρκάρισμα ήταν φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ για τον ΠΑΣ δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Δημητριάδης (Καστοριάς) Τέταρτος: Ευαγγέλου (Αθηνών). Με κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν Τσιμίκας – Ξύδας, Λίλα, Τζημόπουλος, Κάστρο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Μεριά, Βούκοβιτς (57’ Μεράντα), Μπουχαλάκης (74’ Νάτχο), Καμαρά, Φορτούνης (71’ Χριστοδουλόπουλος), Ποντένσε, Φετφατζίδης, Γκερέρο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κακούμπα, Λίλα (77’ Σιόντης), Κάστρο, Νικολιάς (74’ Βιδάλ), Κούζικ, Ξύδας (35’ Μυστακίδης), Κρίζμαν.