Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Πετούσε ο ΠΑΣ, άνετη νίκη με 4-0 επί της Α. Ε. Καραϊσκάκης


Μονομαχία Βιδάλ και Χούσου στο ματς ΠΑΣ - Α. Ε. Καραϊσκάκης


Πολύ καλό ποδόσφαιρο έπαιξε ο ΠΑΣ στο σημερινό φιλικό με την Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας, όπου κέρδισε άνετα με σκορ 4-0. Και στα δύο ημίχρονα ο «Άγιαξ» ήταν καλός και είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα.
Ο Πετράκης δοκίμασε το σύστημα 3-5-2 που ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει και στα παιχνίδια πρωταθλήματος, αντί του 4-4-2. Ξεκίνησε με Ν. Μιχαήλ κάτω από τα δοκάρια, Κάστρο, Τζημόπουλο, Μιχαήλ αμυντική τριάδα, Μπουκουβάλα και Κακούμπα στις πτέρυγες, αμυντικό χαφ τον Σιόντη, στο κέντρο τους Κούζικ, Βιδάλ και στην  επίθεση Λεό και Γιάκο. Στην επανάληψη έπαιξε και ο Ευαγγέλου που μπαίνει κανονικά στους ρυθμούς της ομάδας.

Γενικά ο ΠΑΣ ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό με την απόδοσή του και δεν έχει καμία σχέση με τον ΠΑΣ των προηγούμενων φιλικών. Είχε ρυθμό, ποιότητα, καλή κυκλοφορία της μπάλας, δεμένες τις γραμμές, μαρκαρίσματα, καλές επιστροφές και γρήγορες επιθέσεις. Αν αυτά βγουν και στο πρωτάθλημα –και γιατί να μη βγουν;- θα δούμε έναν διαφορετικό ΠΑΣ, πολύ καλύτερο απ’ αυτόν που είδαμε στο ξεκίνημα. Κρίμα που δεν είχε κόσμο το γήπεδο για να απολαύσει σύγχρονο και χορταστικό ποδόσφαιρο.

Ο Στεφανάκος βγαίνει και μαζεύει τη μπάλα προ του Βιδάλ ενώ καλύπτει ο Καραγιαννίδης


Τα γκολ σημείωσαν: 2’ Τζημόπουλος, 52’ Γιάκος, 63’ Λουκίνας, 68’ Ξύδας. Ο «Άγιαξ» δημιούργησε πολλές φάσεις, ενώ είχε και δοκάρι στο 37’ σε εκτέλεση φάουλ του Γιάκου.

Η Α. Ε. Καραϊσκάκης, ανεξάρτητα αν έχασε με 4-0, έδειξε καλά στοιχεία και έχει ακόμη χρόνο να μονταριστεί μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής.

Καλή η διαιτησία του Κατσικογιάννη (Ηπείρου).

ΠΑΣ: Μιχαήλ Ν. (61’ Παπαϊωάννου), Κάστρο (61’ Λιάσος), Τζημόπουλος (46’ Ευαγγέλου), Μιχαήλ (80’ Γώγος), Κακούμπα (46’ Ξύδας), Μπουκουβάλας (80’ Πήλιος), Σιόντης, Γιάκος (61’ Νικολιάς), Κούζικ (46’ Αποστολόπουλος), Λεό (46’ Λουκίνας), Βιδάλ (80’ Παπαδόπουλος).


Α. Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ: Στεφανάκος, Καραγιαννίδης (80’ Κούσης), Μπεκατώρος (62’ Παναγιώτου), Καππίας (62’ Παντίδος), Παπανίκου (80’ Βασίλας), Μαχαίρας, Χούσος (80’ Χρουσέλ), Παπαδόπουλος (46’ Ματθαίου), Ψιάνος, Λίτσκας (56’ Κυριάκης), Άλεξιτς (80’ Γυφτοκώστας).