Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Αθάνατος στην ιστορία του ΠΑΣ θα μείνει ο Αυγουστίνος Γκομέζ Ντε Φαρία


Ο Γκομέζ Ντε Φαρία με τον Φέρεντς Πούσκας σε φιλικό του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Αυγουστίνος Γκομέζ Ντε Φαρία, ο «Στρατηγός» όπως τον αποκαλούσαν οι παλιοί φίλοι του ΠΑΣ.
Είναι ο άνθρωπος που οραματίστηκε τον μεγάλο «Άγιαξ της Ηπείρου» στις αρχές της δεκαετίας του ’70, καθώς το 1972 με δικές του εισηγήσεις και επιλογές ήρθαν οι έξι παίκτες από την Αργεντινή, που άλλαξαν ριζικά το ποδοσφαιρικό σκηνικό στα Γιάννινα και την Ήπειρο.

Ο Γκομέζ Ντε Φαρία ήταν προπονητής στη διετία 1971-73 με πρόεδρο τον αείμνηστο Σάκη Τσουκανέλη.

Πάνω αριστερά ο Φαρία στο Σπήλαιο του Περάματος στα Γιάννινα το 972 με τους Κοντογιωργάκη, Γκλασμάνη, Παστερνάκη


Μετά το 1973 δούλεψε σε ομάδες κυρίως Β’ Εθνικής κατηγορίας, αλλά για πολλά χρόνια ήταν στον Παναθηναϊκό, ως βοηθός και διερμηνέας του Μορέιρα και επί πολλά χρόνια δούλεψε ως σκάουτερ στους πράσινους. Ήξερε πολύ καλά την αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Τον χειμώνα του 2008 τιμήθηκε στα Γιάννινα από τον σύνδεσμο φιλάθλων «Blue Vayeros» σε εκδήλωση που έγινε στην ΕΗΜ. Ο Φαρία θα μείνει αξέχαστος γιατί είναι ένα κομμάτι από την ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο και ώρα 3 μμ. στο νεκροταφείο Χολαργού.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Γκόμεζ Ντε Φαρία. Ο εκλιπών υπήρξε μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού επί σειρά ετών. Στα μέσα της δεκαετίας του '70 ο Ντε Φαρία υπήρξε βοηθός προπονητή και διερμηνέας του Αϊμορέ Μορέιρα, του Βραζιλιάνου τεχνικού του Τριφυλλιού. Με τον Παναθηναϊκό συνεργάστηκε επί σειρά ετών ως προπονητής της ακαδημίας, ενώ του πιστώνεται ότι έφερε στην Ελλάδα για τους Πράσινους τον Χουάν Ρότσα και βοήθησε για τη μετεγγραφή του Όσκαρ Αλβαρέζ από τον ΠΑΣ Γιάννινα στον Παναθηναϊκό. Στα μέσα της δεκαετίας του '90 εργάστηκε στο τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού, ενώ διατέλεσε και προπονητής της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου των Πρασίνων. Η κηδεία του Ντε Φαρία θα γίνει το Σάββατο στις 3 μ.μ. στο Νεκροταφείο Χολαργού».