Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Έκλεισε το κεφάλαιο Κόντε, αλλά έχει ενδιαφέρον η ιστορία του


Η κλασική φωτογραφία όταν ο Κόντε υπέγραψε στον ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, η ομάδα Μπανίγια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε την απόκτηση του Πέδρο Κόντε από τον ΠΑΣ Γιάννινα για δύο χρόνια.
Μάλιστα στην ιστοσελίδα της ομάδας αναρτήθηκαν και φωτογραφίες του Ισπανού επιθετικού με τη φανέλα της νέας ομάδας του και τους παράγοντές της.

Ένα σήριαλ έφτασε στο τέλος του, έστω και λίγες ημέρες πριν από τη λήξη των μεταγραφών. Βέβαια το σήριαλ παρατράβηξε και ο Πετράκης μέχρι και το ματς με την ΑΕΚ έκανε τακτική με τον Κόντε σέντερ φορ, ενώ τον είχε και στην αποστολή, αλλά δεν τον  χρησιμοποίησε. Ο Κόντε αρχικά είχε απορρίψει αρκετές προτάσεις και τον τελευταίο καιρό δόθηκε η εντύπωση ότι θα μείνει στον ΠΑΣ, αφού είχε ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο. Όμως η Μπανίγιας είπε τον τελευταίο λόγο.

Τώρα στην τοπική ομάδα κάνουν αγώνα δρόμου για να βρουν σέντερ φορ και να καλύψουν το κενό. Ότι μεταγραφή προκύψει, θα είναι για τα επόμενα παιχνίδια, αφού από την Τρίτη ξεκίνησε η προετοιμασία για το ματς με τον Ολυμπιακό που θα γίνει την Κυριακή στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο Πετράκης θα κάνει τακτική και θα ψάξει τους έντεκα από το υπάρχον ρόστερ. 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι τώρα, ο ΠΑΣ δεν ανακοίνωσε τίποτα για Κόντε. Εκτός από την Μπανίγιας και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής επισημοποίησε την αποχώρησή του από τον ΠΑΣ, τονίζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έχει στην καρδιά του τον ΠΑΣ και την πόλη και κάποια στιγμή θα επιστρέψει στην ομάδα.


ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΜΠΟΛΟΥ

Το κεφάλαιο Κόντε έκλεισε για τον ΠΑΣ, αλλά έχει ενδιαφέρον η ιστορία του. Ας γυρίσουμε λίγο στο καλοκαίρι του 2016 που αντάμωσαν οι δρόμοι του ΠΑΣ με τον Πέδρο Κόντε. Από γραφείο μάνατζερ προτάθηκε ο Ισπανός επιθετικός που είχε μείνει ελεύθερος από την ισπανική ομάδα Μέριδα που αγωνιζόταν στη Γ’ Κατηγορία. Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, μία εβδομάδα πριν από το πρώτο ματς με την Όντ, ο ΠΑΣ ανακοίνωσε την απόκτηση των Μαμπουλού και Κόντε. 

Στην κοινή γνώμη των Ιωαννίνων, περισσότερο έκανε αίσθηση η μεταγραφή του Μαμπουλού, παρά του Κόντε. Γιατί ο Γάλλος έπαιξε στη Σατορού και τελευταία για δύο χρόνια στην Μπαστιά, γνωστές ομάδες, ενώ ο Ισπανός ήταν στη Μέριδα, ομάδα άγνωστη για τον περισσότερο κόσμο στα Γιάννινα. Που να ήξεραν πόσο μεγάλος παίκτης ήρθε στα Γιάννινα και πόσες φορές θα τους ανέβαζε μετέπειτα στα κάγκελα του σταδίου με τα καταπληκτικά γκολ που θα έβαζε. Τότε όμως ήταν άγνωστος γι’ αυτούς, χωρίς το μεγάλο βιογραφικό, που πάντα εξιτάρει το ενδιαφέρον του κόσμου. 

Η πορεία των δύο παικτών στον ΠΑΣ ήταν εντελώς διαφορετική και δυσανάλογη με τις πρώτες εντυπώσεις. Ο Μαμπουλού δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στην ομάδα, παρουσίασε διάφορα προβλήματα και πέρσι τον Ιανουάριο αποχώρησε. Ο Κόντε ήταν τελικά ο μεγάλος θησαυρός και το μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα. Αυτή ήταν η σούπερ μεταγραφή. Και ο Πέδρο στις πρώτες δηλώσεις προειδοποίησε τι θα συμβεί: «Ελπίζω τα γκολ που θα πετύχω να βοηθήσουν την ομάδα μου να πάει ακόμα καλύτερα τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο», όπως είχε δηλώσει στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΣΙΚΟΣ

Στο πρώτο ματς με την Οντ στις 14/7/2016 που έγινε στα Γιάννινα Ο Πετράκης τον χρησιμοποίησε αλλαγή στο 77’ στη θέση του Φερφελή. Σε αυτό το παιχνίδι έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου». Στο επαναληπτικό παιχνίδι στη Νορβηγία ο Πετράκης τον είχε στην αποστολή αλλά είδε το παιχνίδι από την εξέδρα, καθώς ήταν εκτός 18άδας. Ακολούθησε το δεύτερο παιχνίδι με την Άλκααρ. Στο πρώτο ματς στην Ολλανδία ο Κόντε κάθισε στον πάγκο με τους Σκόνδρα, Δώνη, Μαμπουλού, Κούτρη, Κολιοφούκα. Στο επαναληπτικό παιχνίδι με την Άλκααρ τον ξεκίνησε στην ενδεκάδα και μάλιστα σημείωσε και το γκολ με το οποίο είχε προηγηθεί ο ΠΑΣ 1-0. Ήταν το πρώτο γκολ με τον ΠΑΣ και το πρώτο ευρωπαϊκό της καριέρας του. Από τότε δεν ξαναβγήκε από βασικός. Κάπως έτσι ξεκίνησε η καριέρα στον ΠΑΣ του Πέδρο Κόντε. Αρχικά σαν μια μεταγραφή της σειράς, που στην πορεία αποδείχθηκε χρυσάφι.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΔΡΟ ΚΟΝΤΕ

Ο Πέδρο Κόντε γεννήθηκε στις 26/7/1988 σε μια μικρή πόλη 4500 κατοίκων, τη Βιγιαφράγκα, που είναι κοντά στην Κόρδοβα. Έπαιξε σε αρκετές ομάδες της Ισπανίας και εκτός συνόρων βγήκε για πρώτη φορά τώρα στα Γιάννινα. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας οι γονείς του. Σε επιπλοποιείο ο πατέρας του, δουλειές στα χωράφια η μητέρα του. Από μικρό παιδάκι ο Κόντε είχε μια μπάλα δίπλα του. Ο θείος του, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή, ήταν αυτός που τον έκανε να αγαπήσει το ποδόσφαιρο. Όταν αγωνιζόταν στη Μέριδα, η αποστολή επέστρεφε από εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μούρθια, η οποία μάλιστα κατέκτησε ως πρώτη την άνοδο στη Σεγκούντα Ντιβιζόν. Η Μέριδα νίκησε 1-0 με γκολ του Πέδρο Κόντε. Κατά την επιστροφή στη βάση, στις 5.30 τα χαράματα, ο οδηγός αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και το πούλμαν εξετράπη της πορείας του. Ο Κόντε δεν έπαθε τίποτα, αλλά έξι μέλη της αποστολής, τρεις παίκτες και τρεις του προπονητικού επιτελείου, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Αυτή ήταν η πιο εφιαλτική στιγμή που έζησε και ο λόγος να αναθεωρήσει για τη ζωή. Έκτοτε δίνει σημασία σε πράγματα που κάποιοι θεωρούν απλά και αναμενόμενα».