Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Δ. Κολλημένος: Το Καρπενήσι καλύπτει τα πάντα για ομάδες και αθλητές


Δεξιά ο Δημήτρης Κολλημένος με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Κάθε καλοκαίρι το Καρπενήσι αποτελεί σημείο αναφοράς στα ρεπορτάζ πολλών ομάδων, καθώς πολλές κάνουν εκεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Φέτος βρέθηκαν εκεί οι ΠΑΣ, Λάρισα, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός, ΟΦΗ. Δηλαδή η μισή περίπου σούπερ λίγκα. Προηγούμενα χρόνια, έκαναν προετοιμασία στην Ευρυτανία και άλλες ομάδες, όπως Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Ηρακλής. Συν άλλες ομάδες από Β’ και Γ’ Εθνική, η εθνική ανδρών μπάσκετ, ξένες αποστολές, αλλά και αθλητές στίβου. Δεν είναι και λίγο πράγμα, σε μια πόλη 8000 κατοίκων, να φιλοξενούνται ταυτόχρονο 6 ομάδες της Σούπερ Λίγκας και μεταξύ τους να δίνουν φιλικά παιχνίδια. Σε καμία άλλη περιοχή της χώρας δεν συμβαίνει αυτό.

Είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα το Καρπενήσι και πως ζει κάθε καλοκαίρι το γεγονός αυτό, μέσα από τη συνέντευξη που μας έδωσε ο αθλητικός συντάκτης Δημήτρης Κολλημένος, που με τον αδελφό του Παναγιώτη, ενημερώνουν την αξιόλογη ιστοσελίδα evrytaniasport.blogspot.gr και εξυπηρετούν πολλά μέσα ενημέρωσης από διάφορα μέρη για την προετοιμασία των ομάδων.


Δημήτρη θα λέγαμε ότι στο Καρπενήσι χτυπά αυτές τις μέρες η καρδιά της Σούπερ Λίγκας.

«Συμβαίνει για πρώτη φορά, να είναι ταυτόχρονα έξι ομάδες στην πόλη μας και να κάνουν προετοιμασία. Κάθε χρόνο έρχονται ομάδες, αλλά έξι την ίδια εποχή, το βιώνουμε φέτος. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Το Καρπενήσι έχει τα πάντα. Πολύ ωραίες εγκαταστάσεις, εξαιρετικό κολυμβητήριο, ξενοδοχειακή υποδομή, ιδανικό κλίμα και καταπληκτικά τοπία».

Τι λένε οι κάτοικοι της πόλης, που το Καρπενήσι αποτελεί κάθε καλοκαίρι σημείο αναφοράς;

«Ασφαλώς ο κόσμος και η τοπική κοινωνία το βλέπουν θετικά. Είναι μεγάλη διαφήμιση για το Καρπενήσι, να το προτιμούν ομάδες της Σούπερ Λίγκας, των μικρότερων κατηγοριών, να έρχονται εθνικές ομάδες, Ολυμπιονίκες και αθλητές μεγάλου βεληνεκούς. Τον δε χειμώνα που είναι σε εξέλιξη το πρωτάθλημα, οι ομάδες που προετοιμάζονται στο Καρπενήσι, έχουν τη συμπάθεια των εδώ φιλάθλων».

Άλλες γνωστές ομάδες που πέρασαν από το Καρπενήσι;

«Έχει έρθει η εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ, οι ομάδες μπάσκετ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και άλλες. Επίσης πέρσι ήρθε για προετοιμασία στην πόλη μας και ομάδα ποδοσφαίρου από την Αίγυπτο, η Wadi Degla. Τώρα που μιλάμε, προετοιμάζεται στην πόλη μας και η Εθνική Ελλάδος βόλεϊ γυναικών. Έρχονται επίσης μεγάλα ονόματα του στίβου, του πόλο και όλων των αθλημάτων. Μετά τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας περιμένουμε ομάδες από τη Β' Εθνική. Ήρθε η Παναχαϊκή, ενώ αναμένουμε και τη Φλαμουρτάρι Αλβανίας».

Αυτό σημαίνει Δημήτρη, ότι ο αθλητικός τουρισμός είναι ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

Τα καλοκαίρια είναι οι προετοιμασίες των ομάδων. Έχουμε δραστηριότητα και τον χειμώνα με σημείο αναφοράς το σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο. Με λίγα λόγια το Καρπενήσι, είναι ιδανική περιοχή, όχι μόνο για την προετοιμασία των αθλητών και των ομάδων, αλλά και για επίσκεψη τουριστών στα τόσα αξιοθέατα που έχουμε. Οι επισκέπτες της Ευρυτανίας, πάντα φεύγουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Θα πρέπει οι φορείς του τόπου, οι επαγγελματίες αλλά και οι πολίτες, όχι μόνο να διαφυλάξουν το προϊόν του τουρισμού, αλλά να το κάνουν κάθε χρόνο και καλύτερο».

Επειδή το θέμα μας είναι ο αθλητισμός και η προετοιμασία των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, έχεις να προσθέσεις κάτι άλλο γι’ αυτό;

«Οι συνθήκες και οι υποδομές του Καρπενησίου, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα και από τα αθλητικά κέντρα του εξωτερικού, που κάνουν προετοιμασία οι μεγάλες ομάδες της χώρας μας. Περιμένουμε να έρθουν στο Καρπενήσι ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, που δεν έκαναν ποτέ προετοιμασία εδώ. Πιστεύω ότι θα ικανοποιηθούν απόλυτα και θα προτιμήσουν εκ νέου το Καρπενήσι, έστω για ένα τμήμα της προετοιμασίας τους».

Πόσες ομάδες ποδοσφαίρου έρχονται κάθε χρόνο στο Καρπενήσι;

«Γύρω στις 15 με 20 από όλες τις κατηγορίες. Έχουν έρθει ακόμα και ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου, που έχουν κάποια οικονομική επιφάνεια».

Είστε και εσείς, ως αθλητικογράφοι, στις επάλξεις κάθε καλοκαίρι.

«Παρακολουθούμε τα πάντα και καλύπτουμε το ρεπορτάζ από την άφιξη των ομάδων, τις προπονήσεις, τα φιλικά, μέχρι την αναχώρησή τους. Εξυπηρετούμε και πολλούς συναδέλφους και μέσα ενημέρωσης. Εμείς θέλουμε να περνάνε καλά οι ομάδες, να είναι ευχαριστημένες και να προβάλλεται ο τόπος μας».