Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Ανανέωση και φρεσκάρισμα θέλει ο ΠΑΣ το καλοκαίρι


Χρειάζεται ενισχύσεις για το καλοκαίρι ο ΠΑΣ για να έρθουν και πάλι οι επιτυχίες

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Οι όποιες ελπίδες υπήρχαν για την κατάληψη της 5ης θέσης από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα έχουν εξανεμισθεί, εξαιτίας της προχθεσινής ήττας με σκορ 1-0 από τον Απόλλωνα στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Μια ήττα που συνοδεύτηκε με κακή εμφάνιση, ειδικά στο α’ ημίχρονο, με συνέπεια στο τέλος να προκληθούν αποδοκιμασίες από μερίδα φιλάθλων. Χθες η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της, ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο για την πίκρα που του προκάλεσε η κακή εικόνα της ομάδας, λίγες μέρες πριν από τη Λαμπρή, αλλά θα περάσει αρκετός καιρός για να ξεχαστεί αυτό το παιχνίδι. 

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρονται τα εξής: «Με αυτή την ανακοίνωση αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε αρχικά όλους εσάς που βρεθήκατε στο γήπεδο, για να παρακολουθήσετε τον αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και που μέχρι τέλους δίνατε δύναμη στην ομάδα, αλλά κυρίως επειδή θέλουμε να ζητήσουμε σε όλους εσάς συγγνώμη για την εικόνα που παρουσιάσαμε στον αγωνιστικό χώρο, σε μία τόσο σημαντική αναμέτρηση για την έκβαση του πρωταθλήματος. Από εδώ και πέρα χρέος μας, αλλά και αυτό που θα κάνουμε είναι να κερδίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη φετινή χρονιά και παράλληλα να ξεκινήσουμε δυναμικά το σχεδιασμό και τις πράξεις για την επόμενη. Σας θέλουμε δίπλα μας με τη στήριξη σας και εμείς θα κάνουμε το χρέος μας απέναντι στην ομάδα και στον κόσμο της».

Στο μεταξύ άνοιξε και θέμα Πετράκη για πρώτη φορά φέτος, καθώς μετά το προχθεσινό ματς ρωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει ο ίδιος για τη νέα σεζόν και αν σκέπτεται να μείνει στην ομάδα, χωρίς να επαναληφθεί το περσινό σίριαλ που πέρασαν μερικές εβδομάδες για να υπάρξει συμφωνία. Ο Κρητικός τεχνικός απέφυγε να δώσει κάποια δεσμευτική απάντηση, άφησε το θέμα ανοιχτό, φροντίζοντας μόνο να πει ότι η περσινή καθυστέρηση στην επίτευξη της συμφωνίας οφείλονταν σε δικούς του λόγους. Αναλυτικότερα τόνισε: «Πάντα η συμφωνία μας γινόταν μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Απλώς, πέρυσι καθυστερήσαμε 15 μέρες, αλλά για προσωπικούς μου λόγους, όχι της ομάδας. Πάντα συμφωνούσαμε μετά το πρωτάθλημα με τον πρόεδρο. Και οι μεταγραφές είχαν έρθει και τη χρονιά που παίξαμε στην Ευρώπη μετά τα ματς αυτά. Ξαναλέω, ή πιστεύουμε ή όχι στην ομάδα, εγώ την πιστεύω. Μέσα στη δουλειά μας και οι δύσκολες στιγμές». 

Ο ΠΑΣ θέλει ακόμα 3 βαθμούς στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια για να κλειδώσει και μαθηματικά την παραμονή, για να μη μπει σε τέτοια σενάρια και θα προσπαθήσει να πλασαριστεί σε βαθμολογική θέση που θα είναι από τη μέση και πάνω, δηλαδή στις θέσεις 6-8. Θα παίξει εκτός έδρας με Ξάνθη, Λαμία και εντός με Λάρισα και Ολυμπιακό. Επειδή μια μερίδα φιλάθλων κάνει έντονη κριτική στην ομάδα και μετά το προχθεσινό ματς υπήρξαν από τις εξέδρες φωνές αποδοκιμασίας, ο Πετράκης φρόντισε να στηρίξει τους παίκτες λέγοντας τα εξής: «Έχουμε πολλά παιδιά που θέλουμε να τα βοηθήσουμε και να μας βοηθήσουν. Καλλιεργήθηκαν οι προσδοκίες από τα προηγούμενα χρόνια από τα ίδια σχεδόν παιδιά. Θέλουν το χρόνο τους.  Γράφτηκε κάποια στιγμή ότι σκοράρει μόνο ο Κόντε. Είναι ένα μέρος της αλήθειας, αλλά τους παίκτες είτε τους στηρίζουμε, είτε τους ακυρώνουμε. Εγώ τα παιδιά τα πιστεύω. Με βάση την εικόνα μας στο πρωτάθλημα γενικότερα έπρεπε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Υπάρχει αιτία, αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε τώρα τα πράγματα». Στον ΠΑΣ θα προσπαθήσουν να ηρεμήσουν τις ημέρες του Πάσχα που δεν υπάρχουν αγώνες, προσπαθώντας στο τέλος να κλείσουν την αυλαία με χαμόγελα, δίνοντας και πάλι χαρά στον κόσμο.


ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ο Πετράκης θα δώσει άδεια μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα και μετά θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς με την Ξάνθη. Άφησε ανοιχτό το θέμα, κάποιοι παίκτες που τον τελευταίο καιρό δεν τα πηγαίνουν καλά και να μείνουν στον πάγκο και να παίξουν νέα παιδιά που είναι και το μέλλον της ομάδας. Μάλιστα στην αποστολή ήταν και ο 17χρονος διεθνής αμυντικός με την Εθνική Παίδων Κωνσταντίνος Γώγος. «Θα το εκτιμήσω με βάση και την ετοιμότητα των παιδιών και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει» είχε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των Ιωαννίνων. Και επίσης, επειδή λήγουν συμβόλαια πολλών παικτών, θα αρχίσει και ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Να κλείσει βασικά το θέμα Πετράκη, να γίνει ξεκαθάρισμα ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν, για να γίνει ένας καλός προγραμματισμός ώστε ο ΠΑΣ να έχει καλύτερη πορεία στη νέα σεζόν. Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΣ δείχνει μια κουρασμένη ομάδα, τα κενά των ποιοτικών παικτών που αποχώρησαν, δεν καλύφθηκαν και θα πρέπει να πέσει «σκούπα» για να φύγουν κάποιοι παίκτες που δεν μπορούν κάτι άλλο να προσφέρουν και να ανανεωθούν με άλλους ποιοτικότερους. Είναι μια φυσιολογική φθορά που υπέστη η ομάδα και θέλει ανανέωση.

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΠΕΔΡΟ ΚΟΝΤΕ

Έχουν φουντώσει και στα Γιάννινα οι φήμες ότι ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει τον Κόντε καταβάλλοντας το ποσό των 900.000 ευρώ που προβλέπεται για να «σπάσει» το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ που λήγει κανονικά στις 30/6/2019. Η επικείμενη μεταγραφή Κόντε στον Δικέφαλο έγινε θέμα και σε μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας. Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα «migrantesdelbalon.com», ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε το «ναι» για τον επιθετικό του ΠΑΣ και ο «δικέφαλος» ετοιμάζεται να πληρώσει τις 900.000 ευρώ της ρήτρας του! Προ των πυλών του ΠΑΟΚ φέρνουν τον Πέδρο Κόντε οι Ισπανοί! Η εν λόγω ιστοσελίδα, επικαλούμενη αποκλειστικές πηγές της, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ανάψει το πράσινο φως για τον 29χρονο επιθετικό του ΠΑΣ Γιάννινα και ο «δικέφαλος του Βορρά» φέρεται έτοιμος να πληρώσει τις 900.000 ευρώ της ρήτρας του! Θυμίζουμε, ο Κόντε έχει πετύχει φέτος, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, 19 γκολ με τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου», προκαλώντας το (έντονο) ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΟΚ, που φαίνεται, πια, να έχει προβάδισμα για τη μεταγραφή του.

ΑΠΕΙΛΗ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΣΑΒΕΖ

Σαν να μη έφταναν για τον ΠΑΣ τα αγωνιστικά προβλήματα, χθες ήρθε στην επιφάνεια ανακοίνωση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, ότι ο ΠΑΣ απειλείται με αφαίρεση 3 βαθμών αν δεν εξοφλήσει το ποσό των 88.169.23 ευρώ, το οποίο επιδικάστηκε μετά την προσφυγή που κατέθεσε ο Κριστιάν Τσάβεζ. Από τον ΠΑΣ λένε ότι το θέμα έχει τακτοποιηθεί και δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «Το Διαιτητικό Δικαστήριο κατά την τελευταία του συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση. Αναφορικά με την υπόθεση του αιτούντος Κρίστιαν Γκάμπριελ ΤΣΑΒΕΣ, επαγγελματία ποδοσφαιριστή, και της καθ’ ης η αίτηση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΣ Γιάννινα: Δέχεται την από 16-2-.2018 αίτηση του αιτούντος Κρίστιαν Γκάμπριελ ΤΣΑΒΕΣ, επαγγελματία ποδοσφαιριστή. 
Ενεργοποιεί σε βάρος της καθ’ ης ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, κατά τα διαλαμβανόμενα στο ιστορικό της παρούσας αιτίες και ποσά, την επιβληθείσα με την 10/2018 απόφαση του παρόντος Διαιτητικού Δικαστηρίου (όπως διορθώθηκε το διατακτικό της με την 13/2018 απόφασή του) ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας».