Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Στο "μικροσκόπιο" η πορεία της Δόξας με ενδιαφέροντα στοιχεία


Πέτυχε τον στόχο της παραμονής η Δόξα Κρανούλας

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πέρσι το καλοκαίρι, όταν έγινε ο σχεδιασμός στη Δόξα Κρανούλας για την αγωνιστική σεζόν 2017-18, είχε καθοριστεί ως βασικός στόχος η ομάδα να διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία και να μη κάνει μεταγραφικά ανοίγματα, αλλά να έχει στο δυναμικό της παιδιά από τα Γιάννινα και τις γύρω περιοχές.
Και κυρίως φιλόδοξους παίκτες, που μπορεί να μη εκπλήρωσαν το όνειρο να παίξουν στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά να δείξουν την αξία τους στη Γ’ Εθνική με τη φανέλα της Δόξας. 

Τώρα που ολοκληρώθηκε η αγωνιστική σεζόν, όπου η Δόξα δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος διασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία, δικαίως μπορούν να λένε οι άνθρωποι της ομάδας, ότι στόχος επετεύχθη! Βέβαια με το υλικό που είχε η Δόξα, θα μπορούσε να πάει και καλύτερα, αλλά μη ξεχνά κανείς, ότι με την άνοδο στη Γ’ Εθνική άλλαξε ριζικά το ρόστερ και όταν υπάρχουν τόσες πολλές αλλαγές παικτών, είναι δύσκολο μια ομάδα να ρολάρει άμεσα και μάλιστα σε ένα πρωτάθλημα που είχε λιγοστούς αγώνες. Αν παραμείνει ο ίδιος κορμός, μπορεί τη νέα σεζόν η Δόξα να πάει ακόμα καλύτερα. 

Μετά το τέλος του τελευταία αγώνα με τη Λευκίμμη Κέρκυρας, ο προπονητής Βασίλης Σιαφάκας τόνισε μεταξύ άλλων:  «Είχα την τύχη να έχω ό,τι καλύτερο από τα Γιάννινα, κάναμε καλό σύνολο. Δεν μας πίστευαν στην αρχή, εμείς και το συμβούλιο όμως το πιστεύαμε, όπως και οι οικογένειές μας που μας στήριξαν. Φέραμε κόσμο στο γήπεδο και αλλάξαμε το αρνητικό κλίμα. Η χρονιά ήταν πετυχημένη, ευχαριστώ τους παίκτες, τον Γ. Λώλη τον γυμναστή μας. Δεν βγάλαμε μυϊκούς τραυματισμούς κι αυτό τα λέει όλα, ενώ πήραμε ματς στα τελευταία λεπτά. Ευχαριστώ τον γυμναστή τερματοφυλάκων, τον Χρήστο Μάστακα, που είχε στην καλύτερη κατάσταση τους τερματοφύλακες. Ευχαριστώ τον Τάκη Κλείτσα, που με την εμπειρία του με συμβούλευε και τον άκουγα. Με την ηρεμία του μας βοήθησε». Για όσους του έκαναν κακόπιστη κριτική τόνισε: «Ακούγονται για εμένα πολλά. Δεν με νοιάζει να πουν αν είμαι καλός ή κακός προπονητής, αλλά κάποιοι δεν έχουν παίξει ποδόσφαιρο και κατηγορούν τους υπόλοιπους. Τους πίκρανα που πέτυχα. Οι προπονητές κρίνονται από τα αποτελέσματα. Δοκάρι και μέσα είναι καλός, δοκάρι και έξω πρέπει να φύγει. Όλη τη χρονιά έλεγαν διάφορα για ‘μενα. Δυστυχώς για κάποιους η μπάλα για ‘μένα πήγε δοκάρι και μέσα». 

Η Δόξα κατέκτησε την 7η θέση με 37 βαθμούς και 24-22 τέρματα. Είχε μια ισορροπημένη πορεία με 10 νίκες, 7 ισοπαλίες και 7 ήττες. 
Με το τέλος του πρωταθλήματος να παρουσιάσουμε και την ταυτότητα της τοπικής ομάδας.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πρόεδρος της Δόξας είναι ο Δημήτρης Κασσής. Υπήρξε παλιότερα ποδοσφαιριστής και επί σειρά ετών παράγοντας, με χαμηλούς τόνους και ιδιαίτερα αξιοπρεπής άνθρωπος. Τα υπόλοιπα μέλη είναι: Αντιπρόεδρος Χρήστος Ντίμης, γενικός γραμματέας Χρήστος Μπέκας, ταμίας Γιάννης Μπέκας, έφορος δημοσίων σχέσεων Βασίλης Μπαρέτας, γενικός διευθυντής Τάσος Μύταρης, τεχνικός διευθυντής Γιάννης Δεβελέγκας.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας για 2η συνεχόμενη σεζόν ήταν ο Βασίλης Σιαφάκας που τα κατάφερε περίφημα. Ήταν παλιός ποδοσφαιριστής της Δόξας και βοηθός προπονητή του Ανέστη Ζώη.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Αρχηγός είναι ο τερματοφύλακας Δημήτρης Αρχοντάκης, που παίζει  από το 2007 στη Δόξα. 

ΣΚΟΡΕΡ: Από 4 γκολ σημείωσαν οι Νάσιος  και Παρχαρίδης, από 2 γκολ οι Γκέγκα, Ζδράβος, Νάκος και από 1 γκολ οι Γκόλιας, Παπαγεωργίου, Μαρμούτας, Νιτσιάκος, Σκανδάλης, Τσουμάνης, Παππάς Κ., Χριστακόπουλος.

ΡΟΣΤΕΡ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Τσουμάνης 23, Αρχοντάκης 22, Μιχάλης 22, Ζδράβος 22, Παρχαρίδης 22, Τσουλιάης 21, Νάσιος 20, Μαρμούτας 20, Τσιέπας 19, Νούγιας 19, Πάσχος 15, Γκέγκα 12, Γκόλιας 10, Φίλιος 9, Νιτσιάκος 9, Σκανδάλης 9, Χριστακόπουλος 9, Νάκος 8, Ρίζος 7, Ριστάνης 7, Παράσχης Βασίλης 6, Παπαγεωργίου 6, Καραφλιάς 5, Λισγάρας 5, Παππάς 4, Σαββίδης 3, Βλάχος 2, Μπούτζας 2, Μουζακίτης 2, Παράσχης Βαγγέλης 2, Διαμάντης 1.