Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Νίκη για.... πρόωρη Ανάσταση θέλει σήμερα ο ΠΑΣ


Ο κανονιέρης του ΠΑΣ Πέδρο Κόντε θα είναι στην πρώτη γραμμή του πυρός

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πρόωρη Ανάσταση θέλει να κάνει σήμερα ο ΠΑΣ, με νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής που θα γίνει σήμερα στις 19.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες».
Η μετάδοση θα γίνει από το συνδρομητικό κανάλι NOVAsports 2. Την προηγούμενη φορά το ματς δεν έγινε, λόγω της γνωστής απαγόρευσης των αγώνων από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Για το λόγο αυτό το παιχνίδι θα γίνει σήμερα, όπου ο ΠΑΣ, αν πάρει τη νίκη θα μειώσει στους 3 βαθμούς τη διαφορά από την 5η θέση, έχοντας και πάλι το δικαίωμα στην ελπίδα και άσβεστο το όνειρο της Ευρώπης, καίτοι τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα δεν του επέτρεψαν να κάνει νωρίτερα την υπέρβαση. Και τώρα, έτσι όπως είναι η κατάσταση, οι ελπίδες είναι περιορισμένες, αλλά από τη στιγμή που μαθηματικά υπάρχουν ελπίδες για τον παραπάνω στόχο, θα το παλέψουν και ό,τι προκύψει. Αν δεν προκύψει η 5η θέση και το πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα θα είναι επιτυχία για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Συνεπώς η σημερινή αναμέτρηση εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει σκαλοπάτι για ψηλότερες βλέψεις και γι’ αυτό, παρά τις σημαντικές απουσίες που υπάρχουν, θα γίνει μάχη για τη νίκη. 

Ο ΠΑΣ μπορεί να έχει και το αβαντάζ της έδρας, που παίζει σημαντικό ρόλο σε τέτοια παιχνίδια, αλλά θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στον δυνατό τον τελευταίο καιρό Απόλλωνα που κάνει προσπάθειες για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα. Ο Πετράκης ανέλυσε το ματς με τον Παναιτωλικό, επαναλαμβάνοντας αυτά που είπε και στις δηλώσεις του, ότι χάθηκε τζάμπα ένα ματς από μια ομάδα που είχε λίγες φάσεις και δεν ήταν καλύτερη από τον ΠΑΣ. Με αφορμή αυτό ζήτησε από τους παίκτες του να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί και ιδιαίτερα προσεκτικοί στη σημερινή αναμέτρηση, ειδικά στις αντεπιθέσεις του Απόλλωνα με τον ικανό στο σκοράρισμα Αλμπάνη. Θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Μπέριος, Γαρουφαλιάς (είναι και τραυματίας), Αποστολόπουλος και οι τραυματίες Σολτάνι, Ντόλοβατς, Μπετρά. Επιστρέφει ο Καρανίκας που εξέτισε την ποινή του. 

Ο Κρητικός τεχνικός θα προτιμήσει και σήμερα ένα σύστημα 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο, όπως έγινε και στο ντέρμπι του Αγρινίου. Αναμένεται να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, στην άμυνα τους Καρανίκα, Μπουκουβάλα, Μιχαήλ, Τζημόπουλο, στο κέντρο τους Λίλα, Βιδάλ, Μανθάτη, Χαλκιαδάκη και στην επίθεση τους Κόντε και Γιάκο. Για τους φιλάθλους υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ και από τις 12 η ώρα το μεσημέρι θα είναι ανοιχτά τα εκδοτήρια του σταδίου.

ΜΕ 20 ΠΑΙΚΤΕΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Την αποστολή για τον εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε από προχθές, μετά το τέλος της προπόνησης ο τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης, Γιώργος Παράσχος. Από αυτή απουσιάζουν ο τραυματίας Τσόβιτς που έχει πρόβλημα στο χέρι και ο τιμωρημένος Κοντοές. Στην 20άδα συμπεριέλαβε τους Χουάντερσον, Ταΐρη, Κύργια, Ναδάλες, Παπάζογλου, Στάθη, Κούρο, Μπαρτολίνι, Τσουκαλά, Κονέ, Ζησόπουλο, Μενδρινό, Ανιέτε, Χουάρερζ, Ντεβέσα, Στόουκς, Σιατραβάνη, Αλμπάνη, Ελμπάζ και Καστιγέχος. Επειδή ο Απόλλων τα πήγε πολύ καλά στο ματς της περασμένης Κυριακής, όπου συνέτριψε άνετα τη Λάρισα με σκορ 3-0, να παρατάξει και σήμερα το ίδιο σχήμα στα Γιάννινα, διεκδικώντας θετικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Γιάννης Παπαδόπουλος του συνδέσμου Θεσσαλονίκης με βοηθούς τους Λάζαρο Δημητριάδη (Μακεδονίας), Γεώργιο Κελαζόγλου (Χαλκιδικής). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) και παρατηρητής ο Ιωάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας). Είναι το πρώτο ματς του ΠΑΣ που θα διευθύνει φέτος ο εν λόγω ρέφερι. Πέρσι είχε διευθύνει τα παιχνίδια ΠΑΣ – Ξάνθη 1-0 για το Κύπελλο και ΠΑΣ – Λεβαδειακός 0-0 για το πρωτάθλημα. Τη φετινή σεζόν έχει διευθύνει 7 παιχνίδια Σούπερ Λίγκας και 2 παιχνίδια Κυπέλλου.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Η σημερινή αναμέτρηση στο στάδιο «Ζωσιμάδες» θα είναι η 17η στην ιστορία. Στις προηγούμενες 16 αναμετρήσεις σε Α’, Β’ Εθνική και κύπελλο καταγράφονται  10 νίκες του ΠΑΣ, 4 ισοπαλίες και 2 νίκες των φιλοξενούμενων. Το ματς του α’ γύρου έγινε στη Ριζούπολη στις 5/11/2017 όπου ο Απόλλωνας κέρδισε με σκορ 4-3. Τα γκολ του Απόλλωνα Μπαρτολίνι, Τζημόπουλος (αυτογκόλ), Ανιέτε, Αλμπάνης και του ΠΑΣ Μαυροπάνος και Κόντε (2). Το αξιοσημείωτο είναι ότι και τα τρία γκολ του ΠΑΣ μπήκαν με κεφαλιές.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Οι αρχηγοί του ΠΑΣ Αλέξης Μιχαήλ, Θέμης Τζημόπουλος, Άντι Λίλα με κοινή τους δήλωση στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ καλούν τον κόσμο να στηρίξουν την ομάδα στο σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα στο στάδιο "Ζωσιμάδες". "Ο κόσμος να δώσει ώθηση και δύναμη στους ποδοσφαιριστές για τη νίκη και την πιθανή έξοδο στην Ευρώπη" αναφέρουν χαρακτηριστικά.
-Αντιπροσωπεία του συνδέσμου φιλάθλων ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ επισκέφθηκε την παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκείου Ιωαννίνων και μοίρασε δώρα σε παιδιά που νοσηλεύονται εκεί.