Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ο τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ από μια άλλη σκοπιά




Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Κώστας Βρακάς απονέμει το Κύπελλο στον αρχηγό του Θρίαμβου Κώστα Διαμαντόπουλο. Δεξιά ο τεχνικός διευθυντής Πέτρος Τζίμας και ο προπονητής Αλέκος Τάτσης (ΦΩΤΟ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Θρίαμβος Σερβιανών, που είναι και πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα Α’ ερασιτεχνικής, στέφθηκε Κυπελλούχος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου, καθώς κέρδισε 1-0 τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά, στον χθεσινό τελικό που έγινε παρουσία 1800 περίπου θεατών στο εθνικό στάδιο «Ζωσιμάδες». Παρά τον κακό καιρό, έγινε καλό και δυνατό παιχνίδι με ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ο Θρίαμβος στάθηκε καλύτερα και κέρδισε δίκαια. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 5’ με σουτ του Παράσχη μετά από πάσα του Διαμαντόπουλου. 

Στο 28’ τα Σερβιανά σημείωσαν και 2ο γκολ με κεφαλιά του Πάκου που ακυρώθηκε ως οφσάιντ με υπόδειξη του επόπτη Αντωνίου. Και σε άλλες περιπτώσεις οι νικητές φάνηκαν απειλητικοί, ενώ ο  Αγροτικός Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 2’ να ανοίξει αυτός πρώτος το σκορ, όταν ο Σερένο από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ και στο 45’ έχασε νέα ευκαιρία για να ισοφαρίσει το σκορ όταν πλασέ του Νούση πρόλαβε και απέκρουσε ο Τζίμας.  Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο διαιτητής Θάνος (συνδέσμου Γρεβενών) απέβαλε με 2η κίτρινη κάρτα τον Καραβά του Αγροτικού Αστέρα.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (Αλέκος Τάτσης): Κυρικλίδης, Βραχνός, Τζίμας, Γιάκος (80’ Σκούφης), Παράσχης (85’ Αλεξίου), Τσιαφίτσας (88’ Κομπίλας), Διαμαντόπουλος, Ηλίας, Μπάλας, Πάκος, Ριστάνης (64’ Μουζακίτης).
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Θανάσης Χαρίσης): Ζότα Τ., Καραβάς, Τάσος (46’ Ντρίκος), Ζότα Ρ., Πανίδης, Ζότα Α. (90’ Μπαρίμης), Μακρής, Πατσούρας, Γκόνης (68’ Παππάς), Σερένο, Νούσης (83’ Ντε Σόουζα).



ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Ο φετινός τελικός είχε τον περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά, όσον αφορά τουλάχιστον τα τελευταία 10 με 15 χρόνια. Παρά τον άσχημο καιρό και τη βροχή που έπεφτε, πάνω από 1500 φίλαθλοι βρέθηκαν στις εξέδρες του σταδίου «Ζωσιμάδες». Έντονη ήταν η παρουσία των οπαδών και των δύο ομάδων, αφού μετακινήθηκαν φίλαθλοι από τα Σερβιανά αλλά και από τον Παρακάλαμο. Κοντά στον Αγροτικό Αστέρα ήταν και ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης.

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ

Ο Θρίαμβος συμμετείχε για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ και το κατέκτησε. Όλα δείχνουν ότι θα κατακτήσει και τον τίτλο του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, που δίνει το εισιτήριο ανόδου στη Γ’ Εθνική. Ότι πιο σημαντικό και πολύτιμο θα μπορούσε να πετύχει μια ομάδα, θα το πετύχει φέτος ο Θρίαμβος. Δηλαδή νταμπλ και άνοδο στη Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του. Είναι στιγμές που θα τις θυμούνται πολλά χρόνια στα Σερβιανά και η φετινή σεζόν θα γραφεί σε ξεχωριστές σελίδες της ιστορίας.

ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Χθες ο Θρίαμβος Σερβιανών κατέθεσε στην ΕΠΟ δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος και θα μπει στην κλήρωση που θα γίνει αύριο το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ. Το Κύπελλο Ερασιτεχνών θα ξεκινήσει με νοκ άουτ αγώνες σε ομίλους. Στον 3ο όμιλο θα είναι οι Κυπελλούχες ομάδες των ΕΠΣ Αιτ/νίας (Αμφίλοχος), Γρεβενών (Πυρσός), Ηπείρου (Θρίαμβος Σερβιανών), Θεσπρωτίας (Θεσπρωτός), Καστοριάς (Ηρακλής Πολυκάρπης), Κέρκυρας (ΟΦ Αγίας Μαρίνας) και Πρέβεζας/Λευκάδας (Τηλυκράτης). 

ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Με το που ο διαιτητής Δημήτρης Θάνος σφύριξε τη λήξη του αγώνα παίκτες, παράγοντες και προπονητής (Αλέκος Τάτσης) του Θρίαμβου Σερβιανών έγιναν ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της ιστορίας τους. Το κύπελλο σήκωσε στην ειδική εξέδρα ο αρχηγός Κώστας Διαμαντόπουλος, για να ακολουθήσει ένα πανδαιμόνιο πανηγυρισμών στα αποδυτήρια, όπου πήγε και το τύμπανο των φιλάθλων. Οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν και στα Σερβιανά που πήγε το Κύπελλο για να το χαρεί ο κόσμος. Ακολούθησε το βράδυ γλέντι με σαμπάνιες και όλα τα επακόλουθα.

ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Καλή ήταν η παρουσία τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο του Αγροτικού Αστέρα. Το πάλεψε δυνατά στον τελικό, αλλά έχασε με ένα γκολ διαφορά από τον πρωτοπόρο Θρίαμβο. Και η συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου, είναι σημαντικό γεγονός. Στο τέλος ο προπονητής Θανάσης Χαρίσης, έμπειρος από διαχείριση τέτοιων καταστάσεων συνεχάρη τους παίκτες του για την προσπάθεια που έκαναν, δηλώνοντας ότι είναι περήφανος γι’ αυτούς. Και η συμμετοχή στον τελικό για πρώτη φορά, ήταν μια σημαντική εμπειρία.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Να δώσουμε πάλι συνέχεια και να επισημάνουμε τις ωραίες εικόνες που είδαμε στο τελετουργικό της απονομής του Κυπέλλου. Ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης απένειμε τιμητική πλακέτα στον προπονητή του Θρίαμβου Αλέκο Τάτση και ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης απένειμε την πλακέτα στον προπονητή του Αγροτικού Αστέρα Θανάση Χαρίση. Τους παίκτες και προπονητές συνεχάρησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Βασίλης Γοργόλης και ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σιαράβας. Πρώτα πήραν τα μετάλλιά τους οι ηττημένοι υπό το θερμό χειροκρότημα των νικητών, ενώ όταν πήραν  το Κύπελλο οι παίκτες των Σερβιανών, χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παίκτες του Αγροτικού Αστέρα. Θαυμάσια η διοργάνωση, θαυμάσιο και το κλίμα του αγώνα, όπως και η συμπεριφορά του κόσμου. Τέτοιες εικόνες και στιγμές έχουμε υποχρέωση να προβάλλουμε και να χειροκροτούμε. Είναι μια όαση στο γκρίζο τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπράβο σε όλους και του χρόνου να ζήσουμε ακόμα καλύτερες στιγμές.


Β.Γ.