Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η ημέρα που ο Θεός έβαλε το χέρι του


Ο "Ηπειρωτικός Αγών" στο φύλλο της Τρίτης 30/3/1993 περιγράφει το συνταρακτικό γεγονός

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ήταν Σάββατο 27 Μαρτίου 1993, όπου κοντά στο μεσημέρι, περίπου στις 11.30 η ώρα, από δυνατό αέρα κατέρρευσε το σκέπαστρο που υπήρχε από παλιά στη μικρή εξέδρα του σταδίου «Ζωσιμάδες».
Δυνατός ανεμοστρόβιλος ξήλωσε το σκέπαστρο και το πέταξε στην οδό Μιχαηλίδη. Εκείνη την ώρα διέρχονταν πεζοί και αυτοκίνητα τα οποία παγιδεύτηκαν μέσα στα χαλάσματα, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα και τραυματισμούς. 

Η πόλη έδειχνε σαν βομβαρδισμένη σε εκείνη την περιοχή, από το άλσος και πάνω, καθώς όλο το σκέπαστρο είχε απλωθεί στο δρόμο της οδού Μιχαηλίδη. Όπως γράφει ο «Ηπειρωτικός Αγών» στο φύλλο της Τρίτης 30/3/1993 σε ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γυφτόπουλου, που ήταν και πρώτο θέμα στην εφημερίδα, καταστράφηκαν 17 σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ έσπασαν και τζάμια γειτονικών οικοδομών. Κάποια άλλα αυτοκίνητα ήταν εν κινήσει αλλά ευτυχώς οι οδηγοί βγήκαν σώοι παρά το σοκ που υπέστησαν. Εκείνη τη μέρα ζημιές από τον δυνατό αέρα έγιναν και σε άλλα μέρη της Ηπείρου. Αλλά η πτώση του σκεπάστρου ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Ευτυχώς ο Θεός έβαλε το χέρι του και δεν είχαμε θύματα, όπως γράψαμε τότε και στο σχετικό ολοσέλιδο ρεπορτάζ. 

Τα μπάζα και τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα αποσύρθηκαν μετά την αυτοψία των μηχανικών για τα αίτια της πρώτης. Εκείνο το Σάββατο, παρά την πτώση του σκεπάστρου έγινε κανονικά το απόγευμα ο αγώνας του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Α. Ο. Βελισσαρίου – ΠΑΣ Πρέβεζα, αλλά την επόμενη ημέρα (Κυριακή 28 Μαρτίου) αναβλήθηκε ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα – Αναγέννηση Γιαννιτσών. Μετά το περιστατικό αυτό, η μικρή κερκίδα ήταν αρκετά χρόνια χωρίς σκέπαστρο, ώσπου έγινε αυτό που είναι τώρα. Παράλληλα έγινε και το σκέπαστρο στη μεγάλη εξέδρα. Το ευτύχημα σ’ αυτή την ιστορία είναι ότι η πτώση του σκεπάστρου δεν έγινε σε ώρα αγώνα, γιατί τότε θα είχαμε τραγωδία. Ο Θεός είχε βάλει το χέρι του.