Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Η "Μικτή Ιωαννίνων" κάνει όνειρα Ευρώπης!




Οι παίκτες της ΕΠΣΗΠ πανηγυρίζουν το 3ο γκολ επί της Λάρισας. Διακρίνονται από αριστερά οι Κλιτσινάρης, Χριστακόπουλος, Μαρμούτας, Λισγάρας, Παππάς, Διαμαντόπουλος, Τσουμάνης, Νούγιας.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η ομάδα της ΕΠΣΗΠ με τη νίκη 3-1 επί της Λάρισας πέρασε στην ημιτελική φάση του «UEFA Regions' Cup».
Η ημιτελική φάση θα γίνει σε δύο ομίλους των 3 ομάδων που θα παίξουν από μία μόνο φορά μεταξύ τους. Οι νικητές των ομίλων θα παίξουν στον τελικό και η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει στην Ελλάδα στην Ευρώπη. Στον 1ο όμιλο είναι οι νικητές των προχθεσινών αγώνων, ήτοι η ΕΠΣ Μακεδονίας, ΕΠΣ Θράκης και η ΕΠΣ Ξάνθης που με εύνοια της κλήρωσης πέρασε άνευ αγώνος. Στον 2ο όμιλο είναι οι νικητές των προχθεσινών αγώνων, ήτοι ΕΠΣ Ηπείρου, ΕΠΣ Εύβοιας και μία από τις ηττηθείσες ομάδες των ΕΠΣ Λάρισας και Κεφαλληνίας/Ιθάκης που θα επιλεγεί με κλήρωση. 

Το «UEFA Regions' Cup» είναι μια διεθνής διοργάνωση για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που γίνεται κάθε δύο χρόνια υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Ως θεσμός ξεκίνησε το 1996 και αντικατέστησε τον παλιό θεσμό Κύπελλο Ερασιτεχνών Ευρώπης. Στους αγώνες παίρνουν μέρος ποδοσφαιριστές ηλικίας 19-40 ετών και χωρίς να έχουν γίνει ποτέ επαγγελματίες στη διάρκεια της καριέρας τους. Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, θα παίξει σε όμιλο με ομάδες περιφερειών από Σουηδία, Σκόπια και Έϊρε. 



Η εμφάνιση της Μικτής Ιωαννίνων στο ματς της περασμένης Τετάρτης, ειδικά στο β’ ημίχρονο ήταν αρκετά καλή, με ελπίδες να πάει καλά και στα δύο παιχνίδια του ομίλου για να διασφαλίσει την πρώτη θέση και τη συμμετοχή στον τελικό. Το «UEFA Regions' Cup» δίνει την ευκαιρία σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να δείξουν την αξία τους αλλά να παίξουν και σε ευρωπαϊκά γήπεδα, γεγονός που θα το θυμούνται για όλη τους τη ζωή. 

Την ομάδα θα κοουτσάρει μέχρι το τέλος της διαδρομής ο Ανέστης Ζώης, ενώ υπεύθυνοι από πλευράς ΕΠΣΗΠ για το διοικητικό κομμάτι είναι οι Πάνος Γκόλιας και Σωτήρης Τριανταφυλλίδης. Κρίμα, που το παιχνίδι με τη Λάρισα δεν είχε πολύ κόσμο Ήταν αρκετά καλό και άξιζε τον κόπο να το παρακολουθήσει κάποιος με ενδιαφέρον. Ίσως δεν βοήθησε και το γεγονός, ότι έγινε στις 3 η ώρα το μεσημέρι, σε εργάσιμη ημέρα, που δυσκολεύει όχι μόνο τον κόσμο να πάει στο γήπεδο, αλλά και τους ποδοσφαιριστές. 

Άξιο αναφοράς είναι ότι η Λάρισα είχε στην αποστολή της μόνο 15 ποδοσφαιριστές. Και μιλάμε για μια μεγάλη Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Ίσως να υπήρξαν εμπόδια από τα σωματεία για να μη υπάρξουν τραυματισμοί, ή δεν βοήθησε και το εργάσιμο της ημέρας. Τη Θεσσαλική ομάδα κοουτσάρισε ο Αλέξης Κυζιρίδης που είχε αγωνισθεί επί εποχής Κούγια ένα φεγγάρι και στον ΠΑΣ Γιάννινα. Υπενθυμίζουμε ότι στον θεσμό αυτό συμμετέχουν ερασιτέχνες παίκτες ηλικίας 19-40 ετών που δεν υπήρξαν ποτέ επαγγελματίες. Γίνεται κάθε 2 χρόνια με την επιστασία της ΟΥΕΦΑ που καλύπτει τα έξοδα στο εξωτερικό σε συνεργασία με τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των χωρών.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Σύμφωνα με το άρθρο 6 της προκήρυξης στο «UEFA Regions' Cup» η συμμετοχή των παικτών περιορίζεται ως εξής: 
1. Οι ποδοσφαιριστές που θα απαρτίζουν την ομάδα της Ένωσης θα πρέπει να προέρχονται από τρία (3) τουλάχιστον διαφορετικά Σωματεία.
2. Συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές που δεν υπήρξαν ποτέ επαγγελματίες.
3. Οι ποδοσφαιριστές μπορεί να είναι οποιασδήποτε υπηκοότητας, αλλά θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Ομοσπονδίας και να εμφανίζονται ως ενεργοί για δυο τουλάχιστον έτη χωρίς διακοπή στην ίδια Ένωση, (π.χ. την 1η Αυγούστου 2018, ποδοσφαιριστής που είναι εγγεγραμμένος από την 1η Αυγούστου 2016, ή πριν, έχει δικαίωμα συμμετοχής).
4. Οι ποδοσφαιριστές με βάσει την πρώτη εμφάνισή τους στην διοργάνωση θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας τους και να είναι κάτω των 40 ετών.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τετάρτη 28 Μαρτίου

1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΕΠΣ Μακεδονίας – ΕΠΣ Κοζάνης 4-1
ΕΠΣ Δράμας – ΕΠΣ Θράκης 1-2
2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΕΠΣ Εύβοιας – ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης 2-0
ΕΠΣ Ηπείρου – ΕΠΣ Λάρισας 3-1
Με κλήρωση προκρίθηκε άνευ αγώνος η ΕΠΣ Ξάνθης

ΟΙ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΣΗΠ

Στην αρχική επιλογή συμπεριλαμβάνονται 40 παίκτες από ομάδες της περιοχής, από τους οποίους θα κάνει τις επιλογές της 18άδας ο Ανέστης Ζώης. Οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου και ενημερώθηκε για το «UEFA Regions' Cup» είναι: Νικόλαος Γκορτζής (Α. Ε. Χουλιαράδων), Παντελής Δραγάτης (Τιτάνα Λογγάδων), Μιχαήλ Θάνος (Α. Ε. Μικρασιατών), Φίλιππος Μαρμούτας (Δόξας Κρανούλας), Βασίλειος Τσακανίκας (Προοδευτικής Περάματος), Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος (Θρίαμβου Σερβιανών), Μιχαήλ Μωραίτης (Α. Ε. Πραμάντων), Αλέξανδρος Γεωργούλης (Α. Ε. Χουλιαράδων), Νικόλαος Πανίδης (Αγροτικού Αστέρα), Παύλος Γεωλδάσης (Θύελλας Ελεούσας), Ιωάννης Τσουλιάης (Δόξας Κρανούλας), Ελευθέριος Λισγάρας (Δόξας Κρανούλας), Κων/νος Δρόσος (Α. Ο. Ανατολής), Παναγιώτης Βραχνός (Θρίαμβου Σερβιανών), Κων/νος Νεφρός (Θύελλα Κατσικάς), Αλέξανδρος Ασωνίτης (Θύελλας Κατσικάς), Μιλτιάδης Γκαρτζονίκας (Α.Ο. Ανατολής), Αθανάσιος Κλιτσινάρης (Α. Ο. Ανατολής), Βασίλειος Μπλέτσας (Θύελλας Ελεούσας), Ευάγγελος Τσαραώσης (Δελβινακίου), Ανδρέας Πατσούρας (Αγροτικού Αστέρα), Κων/νος Δημόπουλος (Πίνδου Κόνιτσας), Δημήτριος Γιάκος (Θρίαμβου Σερβιανών), Νικόλαος Σπαλιάρας (Κένταυρου Μουσιωτίτσας), Χρυσοβαλάντης Ζήσης (Προοδευτικής Περάματος), Κων/νος Κατσίφας (Α. Ο. Ανατολής), Νικόλαος Ανανιάδης (Α. Ε. Μικρασιατών), Ανδρόνικος Τσουμάνης (Α. Ε. Χουλιαράδων), Ευάγγελος Παππάς (Θύελλας Κατσικάς), Κων/νος Κομπίλας (Θρίαμβου Σερβιανών), Μάριος Γερογιάννης (Α. Ε. Πραμάντων), Χρήστος Μακρής (Αγροτικού Αστέρα), Σωκράτης Νούγιας (Δόξας Κρανούλας), Χρήστος Κολιός (Α.Ο. Ζωοδόχου), Αθανάσιος Σταχούλης (Μετσόβου), Γεώργιος Χριστακόπουλος (Α. Ο. Ανατολής), Βάιος Τσιαφίτσας (Θρίαμβου Σερβιανών), Δημήτριος Βελτσίστας (Θύελλας Ελεούσας), Κων/νος Θανάσης (Α.Ο. Ανατολής), Ανεστ, Τσιλοτάϊ (Ροδοτοπίου).