Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Τι είπε ο Γιώργος Χριστοβασίλης στη συνέντευξη Τύπου

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης και ο στενός συνεργάτης του Δημήτρης Νιαρχάκος στη συνέντευξη Τύπου


Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης όπου αναφέρθηκε σε τρέχοντα θέματα της ομάδας και κυρίως στα όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΣ. Η συνέντευξη που συντόνισε ο διευθυντής επικοινωνίας Κώστας Πεδιαδιτάκης ξεκίνησε με ερωτήσεις δημοσιογράφων και ο κ. Χριστοβασίλης μεταξύ άλλων τόνισε:


ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΠΑΟΚ: «Διαθέσαμε 700 εισιτήρια για τη θύρα 7 στον ΠΑΟΚ. Αλλά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας VIVA αγοράστηκαν εισιτήρια για άλλες θύρες από φιλάθλους του ΠΑΟΚ, ενώ και στα Γιάννινα έρχονταν και έπαιρναν άγνωστοι άνθρωποι. Από το βράδυ της Τρίτης σταμάτησε η διάθεση εισιτηρίων ηλεκτρονικά, ενώ βάλαμε να πωλούνται τα εισιτήρια πακέτο με το ματς του Παναθηναϊκού για τον λόγο αυτό. Την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΠΑΟΚ στο Μακεδονία Παλλάς για το τι θα κάνουμε με το θέμα αυτό και πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Βλέπαμε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και από την Παρασκευή αρχίσαμε να ζητούμε και αστυνομικές ταυτότητες για το αν είναι κάτοικοι Ιωαννίνων. Το πρωί του Σαββάτου ζήτησα συνάντηση με τον αστυνομική διευθυντή, ο οποίος μας καθησύχασε ότι δεν θα πλησιάσει κανείς χωρίς εισιτήριο. Αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι. Βάλαμε 1000 άτομα στην θύρα 7 μήπως εκτονωθεί η κατάσταση. Είπαμε στον διαιτητή και τον παρατηρητή ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είχαμε εμείς άλλη δικαιοδοσία για να μη γίνει το παιχνίδι. Η αστυνομία εγγυήθηκε για την τέλεση του αγώνα. Η δικαιοδοσία της ΠΑΕ είναι μέχρις ενός σημείου. Η αστυνομία είπε προκειμένου να μη γίνουν ζημιές στην πόλη είναι καλύτερα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να μπούνε στο γήπεδο. Εμείς από εδώ και πέρα να είμαστε προσεκτικοί και να μη δίνουμε εισιτήρια σε αντίπαλες ομάδες».

-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ: «Αν φεύγαμε εμείς από τον αγώνα θα είχαμε αφαίρεση βαθμών, μέχρι και υποβιβασμό της ομάδας. Δεν ξέρω ακριβώς να σας απαντήσω τι ακριβώς προβλέπει ο κανονισμός αλλά θα ήταν μεγάλη καταστροφή για τον ΠΑΣ». Αργότερα διευκρινίστηκε ότι αν ο ΠΑΣ δεν κατέβαινε να αγωνιστεί θα είχε μηδενισμό, αφαίρεση 3 βαθμών, 700.000 ευρώ πρόστιμο και χρηματική αποζημίωση για τη NOVA βάσει συμβολαίου.

-ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ: «Θα δούμε πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε και να τους αποκαταστήσουμε. Θα υπάρξουν κάποιες αποφάσεις που θα τις ανακοινώσουμε σύντομα».

-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Ο ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗ: «Αυτό δεν είναι στη δική μας αρμοδιότητα και ούτε μπορούσαμε εμείς σαν ΠΑΕ να κάνουμε κάτι άλλο. Του χρόνου θα βάλουμε ποιο φτηνό εισιτήριο για να γεμίζουμε εμείς το γήπεδο.».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΓΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΣ: «Δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτόν τον κύριο. Καλά θα κάνει να ασχοληθεί με την δική του ομάδα. Εμείς δεν είμαστε θυγατρική ομάδα κανενός. Πουλήσαμε και πουλάμε παίκτες σε όλες τις ομάδες. Τίποτα δεν ισχύει από όσα λέει. Του αρέσει να μιλά έτσι και το μόνο που επιζητά είναι να κάνει διάλογο».

-ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ «ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΗΘΙΚΑ Ο ΠΑΣ» ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ: «Όχι μόνο δεν τελείωσε ο ΠΑΣ αλλά είναι σε καλό δρόμο. Απορώ γιατί δεν τον ρωτήσατε ποτέ να μας πει ποιο είναι το ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο που άφησε».

-ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: «Και εγώ αν ήμουν στη θέση των φιλάθλων θα αισθανόμουν το ίδιο. Αλλά θα πρέπει να γεμίσουμε το γήπεδο όπως παλιά. Υπάρχει οικονομική κρίση, αλλά προς την κατεύθυνση αυτή θα κάνουμε ότι μπορούμε».

-ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: «Οι μεταγραφές γίνονται σε συνεννόηση με τον προπονητή. Ζήτησε αριστερό μπακ και επιθετικό. Πήραμε τον Τσικάρσκι και χτες πριν κλείσουν οι μεταγραφές των ελεύθερων, πήραμε και έναν Σουηδό επιθετικό».

-ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΕ: «Το συμβόλαιό του λήγει το 2019. Αλλά έχει ρήτρα αι όποια ομάδα του πλανήτη πληρώσει αυτά τα χρήματα της ρήτρας μπορεί να τον πάρει. Θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε με πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του. Αλλά όπως με τον Τσουκαλά και τον Ντε Βινσέντι, έτσι και με αυτόν υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο που μπορεί να φύγει νωρίτερα».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΤΣΑΒΕΖ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ: Με τον Τσάβες συμφωνήσαμε να ανανεώσει 2 χρόνια το συμβόλαιο με αποδοχές 250.000 ευρώ τον χρόνο. Πήγε και μας έκανε προσφυγή την τελευταία μέρα. Εμείς βάλαμε έγκαιρα τα χρήματα, αλλά επειδή έκλεισαν οι τράπεζες φάνηκε ότι η κατάθεση έγινε στις 2 Ιανουαρίου ενώ τα χρήματα μπήκαν στις 31 Δεκεμβρίου. Ο Πασχαλάκης για ένα υπόλοιπο 2000 ευρώ έκανε προσφυγή και αυτό δεν τον τιμά».

-ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ: «Το 2015 τα χρέη στην εφορία ήταν 8 εκατομμύρια ευρώ και τώρα είναι 3,9 εκατομμύρια. Επωμιστήκαμε και τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων.Δεν θέλω να πω περισσότερα, γιατί το θέμα με τα χρέη είναι στα δικαστήρια. Το 90% των εσόδων μας πήγαιναν για την εξόφληση των χρεών στην εφορία».

Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗ


Μετά τις απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Χριστοβασίλης έκανε και μια δική του τοποθέτηση: «Όταν ανέλαβα το 2008 έβαλα τέσσερις στόχους. Να σταματήσει η ομάδα να είναι ασανσέρ και να είναι συνεχώς στη Σούπερ Λίγκα και το πετύχαμε. Το 2012 είχα πει ότι σε 4 χρόνια θα βγούμε στην Ευρώπη και αυτό έγινε.  Τρίτος στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα και αυτό γίνεται και τέταρτος στόχος είναι να κάνουμε δικό μας προπονητικό κέντρο και γήπεδο. Για το τελευταίο έχουμε θετική εισήγηση από το Υπουργείο και αναμένουμε. Όταν ολοκληρωθούν αυτοί οι στόχοι θα αποσυρθώ, γιατί δέχτηκα πόλεμο. Όλοι ξέρουν να λένε για τα έσοδα, αλλά δεν ξέρουν για τα έξοδα και πόσο έχει πονέσει η δική μου τσέπη».

Πριν από τη συνέντευξη ο πρόεδρος του ΠΑΣ είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία οργανωμένων φιλάθλων. 

Σε απάντηση των δηλώσεων Χριστοβασίλη, ο Αλέξης Κούγιας έκανε προσωπική δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΛ ΚΛΙΚ ΕΔΩ