Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-1 τον ΠΑΣ με οφσάϊντ το πρώτο γκολ

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-1 τον ΠΑΣ στο στάδιο "Ζωσιμάδες"


Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής του αγώνα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» καθώς κέρδισε 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα και έτσι παραμένει στην πρώτη θέση.
Το ματς ουσιαστικά «καθάρισε» για τον «Δικέφαλο» στο α’ ημίχρονο, όπου είχε πλήρη κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε έναν ΠΑΣ που δεν είχε καλά πατήματα.  Ωστόσο ο δρόμος για τα δίχτυα άνοιξε για τον ΠΑΟΚ με ένα πεντακάθαρο γκολ οφσάϊντ, ορατό από κάθε σημείο του γηπέδου και απορούμε πως ο επόπτης Καλφόγλου δεν είδε τον Πέλκα ακάλυπτο, όπως το είδε όλο το γήπεδο. Έτσι στο 9’ έγινε το 0-1 με το γκολ του Πέλκα. Ο ΠΑΣ άργησε να αντιδράσει, επηρεασμένος και από το γρήγορο γκολ που δέχτηκε. Ο ΠΑΟΚ έχοντας πλήρη έλεγχο στη μεσαία γραμμή συνέχισε να είναι απειλητικός, αλλά ο Βελλίδης που ήταν σε μεγάλη μέρα του άναψε το κόκκινο φως. Όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έμεινε εκτεθειμένος σε κάποιες καίριες φάσεις και έτσι στο 39’ έγινε το 0-2 με γκολ του Πρίγιοβιτς. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του ΠΑΟΚ έγινε το 0-3 στις καθυστερήσεις πάλι από τον Πρίγιοβιτς.

Με ένα τέτοιο βαρύ φορτίο στους ώμους του, ο ΠΑΣ είχε πολύ δύσκολο έργο στην επανάληψη. Ο ΠΑΟΚ έχοντας το προβάδισμα, προσπάθησε να διατηρήσει το υπέρ του αποτέλεσμα, δείχνοντας πτώση στην απόδοσή του. Ο ΠΑΣ στην επανάληψη έγινε καλύτερος, πολλές φορές έφτασε στην περιοχή του Πασχαλάκη και στο 71’ ο Κόντε σημείωσε γκολ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μανθάτη. Μάλιστα ο γκολκίπερ του Δικέφαλου μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του μετά από πολλά παιχνίδια που διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Ο ΠΑΣ πίεσε για δεύτερο γκολ που θα τον έβαζε πάλι στο παιχνίδι, αλλά από ένα σημείο και μετά πάλι ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και έφυγε νικητής από τα Γιάννινα. Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας και την εύνοια της διαιτησίας, έκαναν ίσως ένα από τα καλύτερα εκτός έδρας παιχνίδια και εκτός από τα 3 γκολ είχαν 3-4 καλές ευκαιρίες που έσωσε για τους γηπεδούχους ο Βελλίδης.

Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο γήπεδο, πιο δυνατός και περισσότερο αποφασιστικός από τον ΠΑΣ. Βάσει της αγωνιστικής εικόνας κέρδισε δίκαια, αφού ήταν ανώτερος από τους γηπεδούχους. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η διαιτησία ήταν υπέρ των Θεσσαλονικέων. Και το πρώτο γκολ μπήκε από καθαρή θέση οφσάϊντ και ο Κουτσιαύτης έδωσε σφυρίγματα υπέρ του Δικέφαλου που δεν δικαιούνταν.

Στο γήπεδο ήταν πάνω από 1500 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αφού εκτός από τη θύρα 7 που τους δόθηκαν εισιτήρια, κατέλαβαν και ένα μέρος από τη μεγάλη κερκίδα, αναγκάζοντας τους φίλους του ΠΑΣ να χάσουν τις θέσεις τους και να πάνε σε άλλα σημεία του γηπέδου για να δουν το ματς. Πρωτόγνωρα περιστατικά για τα Γιάννινα, καθώς ο ΠΑΣ ένιωθε σαν να παίζει εκτός έδρας!

Από τον ΠΑΣ κορυφαίος ήταν ο Μάρκος Βελλίδης που έκανε μεγάλο παιχνίδι. Δεν ευθύνεται για τα 3 γκολ ενώ έκανε μεγάλες επεμβάσεις γλιτώνοντας την εστία του από παραβιάσεις. Καλά σημεία έδειξε ο Τσικάρσκι. Από εκεί και μετά, ο Κόντε προσπάθησε αλλά δεν πήρε μπαλιές, ο Γιάκος έκανε φιλότιμες προσπάθειες αλλά γενικά ο ΠΑΣ δεν έδειξε πολλά πράγματα και η εικόνα του δεν ξεπέρασε τη μετριότητα.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος και το δώρο του επόπτη Καλφάκη με το γκολ οφσάιντ, έχει κορυφαίους τους Πέλκα, Πρίγιοβιτς, Βαρέλα, Μάτος.

Ο ΠΑΣ θα πρέπει τώρα να κοιτάξει το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Λάρισα για το Κύπελλο Ελλάδος.

ΤΑ ΓΚΟΛ

9’: Σέντρα από τον Μακ, Ο Πρίγιοβιτς παίρνει την κεφαλιά και ο Πέλκας από θέση οφσάιντ ανοίγει το σκορ. Ήταν εμφανώς πιο μπροστά από τους αμυντικούς των γηπεδούχων και απορούμε πως δεν είδε τέτοια παράβαση ο επόπτης Καλφάκης.

39’: Κάμπος και Βαρέλα αλλάζουν ωραία την μπάλα, ο πρώτος κάνει το γύρισμα για τον Πρίγιοβιτς, εκείνος με τακουνάκι δεν νικάει τον Βελλίδη, η μπάλα χτυπά στο αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά ο φορ του ΠΑΟΚ σκοράρει.

45+1’: Ο Μακ κάνει το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα κοντράρει και με προβολή ο Πρίγιοβιτς σκοράρει για το 0-3.

71’: Ωραία σέντρα από τον Μανθάτη, ο Κόντε παίρνει καρφωτή κεφαλιά και μειώνει σε 1-3.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

1': Σέντρα από τον Μακ, ο Πρίγιοβιτς πετιέται στην πορεία της μπάλας, κάνει το πλασέ και αστοχεί.

18': Ο Κάμπος μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, σουτάρει στην κλειστή γωνία του Βελλίδη και εκείνος αποκρούει παραχωρώντας κόρνερ. Αυτό περνά ανεκμετάλλευτο.

29': Ο Πρίγιοβιτς βγαίνει μόνος του με τον Βελλίδη, πλασάρει και ο πρώτος αποκρούει, ενώ στη συνέχεια διώχνει εντυπωσιακά προ του Σέρβου.

31': Κόρνερ από τον Βιδάλ, ο Κόντε παίρνει την κεφαλιά και ο Πασχαλάκης μπλοκάρει εύκολα.

55': Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ. Εκτελεί ο Πέλκας με πάσα, ο Βιεϊρίνια κάνει μακρινό σουτ και ο Βελλίδης αποκρούει.

57': Κόρνερ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκτελεί ο Μανθάτης στο πρώτο δοκάρι, ο Σολτάνι κάνει κάτι σαν κεφαλιά και αστοχεί.

67': Ο Μαουρίσιο κάνει ωραία πάσα, ο Πρίγιοβιτς βγαίνει μόνος του με τον Βελλίδη, αλλά ο τελευταίος τον νικά.

84': Σουτάρει ο Τσικάρσκι από μέσα αριστερά, αποκρούει ο Πασχαλάκης.

89': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Πρίγιοβιτς και Μπίσεσβαρ κάνουν το 1-2, ο δεύτερος πλασάρει και ο Βελλίδης αποκρούει.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Κουτσιαύτης (Άρτας) με βοηθούς τους Αλεξέα (Μεσσηνίας), Καλφάκη (Χανίων). Τα είπαμε παραπάνω για τη διαιτησία. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Γαρουφαλιάς (37’), Τσικάρσκι (78’), Μπουκουβάλας (81’) – Κρέσπο (37’), Βιεϊρίνια (91’), Μπίσεσβαρ (93’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Τζημόπουλος (69’ Τσικάρσκι), Μπέριος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Μπουκουβάλας, Λίλα (16’ λ.τρ. Μανθάτης), Γιάκος, Γαρουφαλιάς, Βιδάλ (46’ Σολτάνι), Κόντε.


ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάχοβ, Κάμπος (65’ Αζεβέντο), Πέλκας (86’ Μπίσεσβαρ), Μακ (79’ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.