Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Πετράκης: Ο Κόντε είναι ο καλύτερος φορ που υπάρχει στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου με τον υπεύθυνο επικοινωνίας Κώστα Πεδιαδιτάκη


Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε τα εξής: «Καταρχήν είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπάρχουν πολλοί λόγοι που μας κάνουν να είμαστε χαρούμενοι. Καταρχάς ήταν άδικος ο αποκλεισμός μας στο κύπελλο. Από εκεί και πέρα, είχαμε να κερδίσουμε από 28 Οκτωβρίου στην έδρα μας, παρότι δικαιούμασταν σε άλλα ματς τη νίκη, ενώ είχαμε 32 χρόνια να κερδίσουμε τη συγκεκριμένη ομάδα στην έδρα μας. Τη θέλαμε πολύ τη νίκη σήμερα. Σαν αποτίμηση του ματς, παρότι ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες στην αρχή, τακτικά το ελέγξαμε στη συνέχεια. Κερδίσαμε δίκαια σήμερα. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας και στον κόσμο μας που μας βοήθησε».

Για τη δήλωση Ουζουνίδη ότι ο Κόντε ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά και όχι όλος ο ΠΑΣ: 
«Έχω ξαναπεί ότι ο Κόντε σαν πακέτο είναι ο καλύτερος φορ στην Ελλάδα δεν του λείπει τίποτα, είναι τεράστια η βοήθειά του. Εμείς έχουμε τον Κόντε, αλλά έχουμε και άλλους 10 και όσους μπαίνουν αλλαγή για να αναδειχτεί η αξία του. Σέβομαι όσα είπε ο κ. Ουζουνίδης, αλλά δε συμφωνώ. Όλοι οι παίκτες έδωσαν την ψυχή τους. Ο Μπετρά βοήθησε πολύ να αξιοποιήσουμε τον Πέδρο. Όλοι έκαναν κατάθεση ψυχής σήμερα».

Για το αν μπορεί να είναι στόχος η 5η θέση: 
«Πριν μια εβδομάδα λέγαμε και ακούγαμε, μήπως πάνε στραβά τα πράγματα και κινδυνεύσουμε και αρχίζουμε τώρα λέμε για Ευρώπη. Δεν μίλησα ποτέ για τέτοιο στόχο. Αν είμαστε όπως πρέπει, θα πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε στο τέλος. Να έχουμε νοοτροπία και πίστη. Αυτά πρέπει να είναι οδηγός μας για να επιστρέφουμε στον καλό δρόμο, όταν τον χάνουμε».

Για την αποτελεσματικότητα σήμερα στην κόντρα επίθεση: 
«Με γεγονός θα σας απαντήσω. Στην Λάρισα επί 90 λεπτά δεν δεχτήκαμε ευκαιρία, κερδίζαμε 2-1 στην κανονική διάρκεια, είχαμε κατοχή μπάλας και κάναμε σπουδαία πράγματα. Εξαρτάται από τον αντίπαλο τι σύστημα θα υπηρετήσουμε. Άλλο σχηματισμό σήμερα, άλλον αύριο, άλλον είχαμε με την Λάρισα. Είμαστε καιρό μαζί στην ομάδα με τα παιδιά, αν είμαστε συγκεντρωμένοι όλα τα συστήματα μπορούμε να τα υπηρετήσουμε».

Για τον Χέλγκβιστ που αποκτήθηκε και αν είχε ζητήσει δεκάρι: 
«Έχουμε 3 δημιουργικά χαφ,  Γιάκο, Βιδάλ και Χαλκιαδάκη, δεν ζήτησα ποτέ και 4ο. Θέλαμε τα 2 παιδιά που πήραμε. Μακάρι να είναι καλές οι επιλογές. Παίζει ρόλο πως θα προσαρμοστεί και θα ενσωματωθεί ο παίκτης, χρειάζεται και λίγο τύχη. Πάντα τον Δεκέμβριο υπάρχει δυσκολία στις μεταγραφές. Η πράξη έχει δείξει ότι η πίστη γι’ αυτούς που έχω στο ρόστερ δεν σταματάει. Προσπαθούμε κάθε φορά για το καλύτερο και οικονομικά. Δεν είναι πάντα εύκολο να πετυχαίνουμε».

Για τα χαρακτηριστικά του νέου επιθετικού και αν θα επιτρέψουν αλλαγές στον τρόπο επίθεσης: 
«Αφήστε να το δούμε βήμα-βήμα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε προβλέψεις».