Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Αν είναι σε καλή μέρα μπορεί και το διπλό ο "Άγιαξ"

Παρόμοιες εικόνες μπορούν να επαναληφθούν και στη Ριζούπολη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στην Αθήνα και σε γνώριμα λημέρια ταξιδεύει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπου αύριο Κυριακή στις 5.15 το απόγευμα θα παίξει με τον Απόλλωνα στο γήπεδο της Ριζούπολης για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας. Το ματς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα μεταδοθεί απευθείας από το συνδρομητικό κανάλι NOVAsports 2. O Απόλλων μετά τη νίκη επί της Ξάνθης (2-0) και την ισοπαλία (1-1) στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, θέλει τη νίκη επί του ΠΑΣ για να αναπνεύσει βαθμολογικά και να απομακρυνθεί από την καυτή ζώνη του υποβιβασμού, αφού είναι 1 βαθμό πάνω από αυτή. Συνεπώς καίγεται στην κυριολεξία για βαθμούς ψάχνοντας σε κάθε ματς σανίδα σωτηρίας, πόσο μάλλον στο αυριανό παιχνίδι που είναι στην έδρα του.

Από την άλλη πλευρά ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θέλει τη νίκη για να ανεβεί ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Επειδή μετά την διακοπή του πρωταθλήματος ακολουθούν δύο εντός έδρας παιχνίδια με Παναιτωλικό, Ξάνθη, αν κερδίσει αύριο στη Ριζούπολη και πάρει τα άλλα δύο ματς στην έδρα του, μπορεί να μπει ακόμα και στην πεντάδα που είναι ο επιθυμητός στόχος. Συνεπώς ταξιδεύουν σήμερα με σφιγμένες γροθιές στην Αθήνα και αποφασισμένοι να παρουσιάσουν στη Ριζούπολη τον καλύτερο εαυτό τους για να διεκδικήσουν τους 3 βαθμούς. 

Η αποστολή των Γιαννιωτών ασφαλώς δεν είναι εύκολη και αυτό το ξέρουν όλοι πολύ καλά, έχοντας απέναντί του έναν Απόλλωνα διψασμένο για βαθμούς που γυαλίζει το μάτι του. Επειδή όμως και οι παίκτες του Πετράκη είναι μπαρουτοκαπνισμένοι, τα τελευταία χρόνια πέρασαν από πολλές τέτοιες καταστάσεις, δεν έχουν κανένα απολύτως φόβο και άγχος. Όπως σχολίαζαν όλη την εβδομάδα, θα τα δώσουν όλα για θετικό αποτέλεσμα και αν αποδώσουν στο γήπεδο αυτά που μπορούν και είναι στις αγωνιστικές προδιαγραφές της ομάδας τους, μπορεί να φύγουν νικητές από το «Γ. Καμάρας». Άλλωστε το άγχος θα βαραίνει τους γηπεδούχους που είναι βαθμολογικά με την πλάτη στον τοίχο και όχι τους Ηπειρώτες, που ακόμα και αν τους έρθει ένα στραβό αποτέλεσμα, δεν θα υπάρξει καμία σοβαρή επίπτωση.

Τις τελευταίες μέρες ο Γιάννης Πετράκης έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες στους παίκτες του πως θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα και σε ποια σημεία θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο για να έχουν καλύτερη αγωνιστική εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Σήμερα το πρωί θα γίνει η τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αθήνα. Ο Κρητικός τεχνικός έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες πλην των ανέτοιμων Περιστερίδη και Ροντρίγκες.


ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Είναι πολύ πιθανό αύριο στη Ριζούπολη ο Γιάννης Πετράκης να ξεκινήσει τον αγώνα με την ίδια ενδεκάδα που αντιμετώπισε τελευταία τον Λεβαδειακό (εκτός) και την Κέρκυρα (εντός). Σε μια διάταξη 3-5-2 να ξεκινήσει έχοντας γκολκίπερ τον Βελλίδη, στην άμυνα τους Τζημόπουλο, Μαυροπάνο, Μιχαήλ, δεξιά μπακ χαφ τον Μπουκουβάλα και αριστερό τον Ναδάλες, αμυντικό χαφ τον Γαρουφαλιά, στο κέντρο τους Γιάκο, Λίλα και στην επίθεση Χαλκιαδάκη και Κόντε. Στην αποστολή αναμένεται να είναι και οι Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Σολτάνι, Μανθάτης, Καρανίκας, Κοζορώνης, Νικολιάς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΖΗΛΟΣ

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Τζήλος συνδέσμου Λάρισας με βοηθούς τους Δίπλαρη (Καρδίτσας), Σινιοράκη (Χανίων). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) και παρατηρητής ο Δημήτριος Μπερσής (Αρκαδίας).  Ο Τζήλος πέρσι ήταν ρέφερι στα παιχνίδια ΠΑΣ – Παναθηναϊκός 1-1 και Ολυμπιακός – ΠΑΣ 5-0. Επίσης τη σεζόν 2015-16 ήταν διαιτητής στα παιχνίδια: Βέροια – ΠΑΣ 1-1, Πανιώνιος – ΠΑΣ 2-0, ΠΑΣ – Πανιώνιος 1-1.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΚΟΝΤΟΕΣ

Σήμερα θα ολοκληρωθεί και η προετοιμασία του Απόλλωνα με προπόνηση στη Ριζούπολη υπό την επίβλεψη του Ζόραν Βούλιτς. Εκτός αποστολής θα μείνει o τιμωρημένος Κοντοές και τη θέση του θα πάρει ο Γιώργος Ντάσιος, ενώ εκτός ενδέχεται να μείνει και ο Μπάμπιαρζ, ο οποίος εξακολουθεί να έχει κάποιες ενοχλήσεις. Ο προπονητής του Απόλλωνα είναι πιθανό να ξεκινήσει βασικό τον Ανιέτε, αντί του Μενδρινού, καθώς βοήθησε αρκετά στο να κατακτηθεί η ισοπαλία στο Αγρίνιο.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Έχει ενδιαφέρον  και η προϊστορία καθώς στην Α’ Εθνική σε 13 αναμετρήσεις στη Ριζούπολη ο Απόλλων έχει 6 νίκες, 1 ο ΠΑΣ και 6 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής σε σύνολο 4 αγώνων καταγράφονται δύο νίκες του Απόλλωνα , 1 ισοπαλία και 1 νίκη του «Άγιαξ». Συνολικά δηλαδή σε Α’ και Β’ Εθνική σε 17 παιχνίδια η προϊστορία καταγράφει 8 νίκες του Απόλλωνα, 7 ισοπαλίες και 2 νίκες του ΠΑΣ.

ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκρινε «α) ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ως προς τη χειραγώγηση του συγκεκριμένου αγώνα από την ΠΑΕ Γιάννινα, β) ότι είναι άνευ αντικειμένου η εξέταση του συγκεκριμένου αγώνα για την ΠΑΕ Πανθρακικός.». Έτσι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Η εξέταση του αγώνα έγινε μετά από έγγραφο της ΟΥΕΦΑ λόγω της στοιχηματικής συμπεριφοράς. Κατά δεκάδες στέλνει παιχνίδια προς διερεύνηση η ΟΥΕΦΑ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες άλλων χωρών. Όλες σχεδόν πηγαίνουν στο αρχείο αφού οι ενδείξεις περίεργης στοιχηματικής συμπεριφοράς δεν μπορούν να τεκμηριώσουν κατηγορία για χειραγώγηση ενός αγώνα. Με τις υποθέσεις αυτές ασχολείται και η Τακτική Δικαιοσύνη, αφού η ΕΠΟ στέλνει τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και από εκεί στις αρμόδιες εισαγγελίες για περαιτέρω έρευνα, χωρίς να υπάρξουν μέχρι τώρα ουσιαστικά αποτελέσματα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ


-Οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα που θα πάνε μεμονωμένα στη Ριζούπολη για να παρακολουθήσουν  το παιχνίδι θα καθίσουν στη θύρα 6 και τα εισιτήριά τους θα τα προμηθευτούν από τα εκδοτήρια της θύρας 3. Τα εισιτήρια στη θύρα των Γιαννιωτών στοιχίζουν 12 ευρώ το κάθε ένα.

-Μετά το ματς με τον Απόλλωνα ο Άντι Λίλα θα αναχωρήσει για Τίρανα καθώς η Εθνική Αλβανίας θα δώσει στις 13 Νοεμβρίου φιλικό παιχνίδι στην Τουρκία. Για τη Νέα Ζηλανδία θα αναχωρήσει και ο Θέμης Τζημόπουλος.

-Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος το επόμενο ματς για τον ΠΑΣ της 11ης αγωνιστικής είναι με τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου και ώρα 17.15 στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

-Στον διαγωνισμό Bestgoal το τέρμα που σημείωσε ο Γιάκος επί της Κέρκυρας κατέλαβε την 3η θέση. Πρώτο ήταν του Μαουρίτσιο του ΠΑΟΚ στο ματς με τη Λαμία.

-Η Ξάνθη στο ματς που θα δώσει στα Γιάννινα την 12η αγωνιστική θα παίξει χωρίς τον Μπαξεβανίδη, γιατί συμπλήρωσε κάρτες και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή στο ματς με τον ΠΑΣ.