Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Γ. Πετράκης: Τον τελευταίο καιρό μας λείπει η ρέντα

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου



Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης δήλωσε τα εξής: «Είμαστε όλοι ιδιαίτερα στενοχωρημένοι. Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, που ήταν το δεύτερο συνεχόμενο στην έδρα μας. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Μπήκαμε στο παιχνίδι με το πάθος και την ένταση που εγώ θέλω ως προπονητής.
Η Ξάνθη μας έφερε κάποιες πάσες από τα πλάγια χωρίς να κάνει ευκαιρία. Στη συνέχεια ισορροπήσαμε και ελέγξαμε το παιχνίδι. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε απέναντι σε μια δύσκολη και οργανωμένη ομάδα και στην ουσία ελέγχαμε το παιχνίδι. 

Δεν θυμάμαι κάποια φάση, εκτός από ένα σουτ έξω από την περιοχή που να μας απείλησε η Ξάνθη. Σε μια κακή συσπείρωση στο τέλος και σε κακή ατομική άμυνα που παίξαμε μας ισοφάρισε στη μοναδική ευκαιρία που έκανε στο β’ ημίχρονο. Στη δεδομένη χρονική στιγμή πληρώνουμε εύκολα πράγματα που δεν μας αξίζουν, αλλά και αυτό είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Η προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες, ιδιαίτερα μετά το 25λεπτο που αλλάξαμε σχηματισμό ήταν πολύ σπουδαία.  Βάλαμε ένα πάρα πολύ ωραίο γκολ, όπως ωραίο ήταν και το γκολ της Ξάνθης που έχει να κάνει και με την ποιότητα του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Έπρεπε το παιχνίδι αυτό να το κρατήσουμε και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Αυτή η περίοδος που περνάμε, πιστεύω ότι δεν έχουμε τη ρέντα που δικαιούμαστε. Αυτό αλλάζει μόνο με ένα τρόπο, δηλαδή σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή και να δουλεύουμε κάθε μέρα πιο πολύ. Αυτό και θα κάνουμε".

Για το αν η αλλαγή του Γιάκου συνετέλεσε στο να χάσει ο ΠΑΣ τον έλεγχο του κέντρου ο κ. Πετράκης απάντησε: "Δεν μας απείλησε η Ξάνθη. Νομίζω ότι οι παίκτες που μπήκανε σαν αλλαγές, δεν ήταν έτοιμοι στις συνθήκες του παιχνιδιού, εκτός από τον Γαρουφαλιά που μπήκε στο πνεύμα. Ο Μπρούνο ήταν δύο εβδομάδες σε απραξία λόγω τραυματισμού, Ο Βαλάντης ήταν λίγο το διάστημα και δεν μπήκε στο πνεύμα του παιχνιδιού. Ότι κάνουμε, το κάνουμε για καλό και εκ των υστέρων η ίδια η πράξη δείχνει, αν αυτό που κάναμε μας βοηθά ή όχι. Δεν νομίζω ότι από αυτό επηρεάστηκε το παιχνίδι".

Σε άλλη ερώτηση ότι η ομάδα δεν δείχνει τον χαρακτήρα προηγούμενων αγώνων, όπως και στο ματς με τον Παναιτωλικό ανέφερε: "Και με τον Παναιτωλικό κάναμε στο τέλος ευκαιρίες και κάποιες φάσεις όπου η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Εμένα με ενδιαφέρει η στάση. Και νομίζω η στάση των παιδιών σήμερα ήταν καλή. Δεχτήκαμε ένα γκολ από την αξία ενός παίκτη που έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία, αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας, είναι και ο αντίπαλος. Μέσα από την εικόνα του παιχνιδιού δεν θυμάμαι άλλη φάση της Ξάνθης, εκτός και αν κάνω λάθος. Δεν μπορεί τη μια αγωνιστική να έχουμε χαρακτήρα και μετά να τον χάνουμε. Είναι αυτό που είπα, ότι χωρίς να δημιουργούνται ιδιαίτερες προϋποθέσεις στην περιοχή μας, το τελευταίο διάστημα τρώμε κάποια κρύα γκολ. Δηλαδή απρόσμενα γκολ, ας το πω έτσι. Αλλά και αυτό είναι μέσα στη ζωή και στη δουλειά μας. Ο μόνος τρόπος να αλλάξει αυτό είναι η σκληρή δουλειά".