Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Προκρίθηκε ο ΠΑΣ, αλλά πρέπει να συνέλθει

Οι παίκτες του ΠΑΣ χαιρετούν τους φιλάθλους που τους συμπαραστάθηκαν και στο σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου


Αγχωτική πρόκριση στους «16» για τον ΠΑΣ με ισοπαλία 1-1 που πήρε στο ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Μέχρι το 94’ που ο Αρετόπουλος σφύριξε τη λήξη του αγώνα ο Άρης πίεζε για το γκολ της νίκης. Οι κίτρινοι προηγήθηκαν στο 60’ με κεφαλιά του Μιλούνοβιτς σε εκτέλεση φάουλ του Μπαργκάν και ο ΠΑΣ ισοφάρισε στο 72’ με πλασέ του Σολτάνι μετά από καλή ασίστ του Μπέριου σε εκτέλεση φάουλ. Σημαντικό ντεζαβαντάζ για τον ΠΑΣ ήταν η αποβολή στο 36’ του Καρανίκα με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Αρετόπουλο σε μια αψιμαχία με τον Σόουζα από αυτές που συχνά βλέπουμε στα γήπεδα και τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα. Προφανώς ο ρέφερι παρασύρθηκε είτε από τον 4ο διαιτητή είτε από τον επόπτη, γιατί δεν είδε τη φάση καθώς στο ίδιο λεπτό το ματς ήταν σε εξέλιξη χάνοντας ο Κόντε μια μεγάλη ευκαιρία. Επίσης ο κακός αγωνιστικός χώρος ήταν άλλη μια παράμετρο του αγώνα.

Ωστόσο ο ΠΑΣ θα πρέπει να συνέλθει γιατί και στη Θεσσαλονίκη στο μεγαλύτερο διάστημα έκανε κακή εμφάνιση. Συνήλθε από τα μέσα του β’ ημιχρόνου και μετά, καθώς βοήθησαν οι αλλαγές των Σολτάνι και Γιάκου. Από το 60’ και μετά φάνηκε σαν ΠΑΣ, πάτησε μπάλα, κυνήγησε φάσεις και έδειξε ότι είναι ομάδα Σούπερ Λίγκας. Στο α’ ημίχρονο ήταν τραγικός. Ο Άρης είχε καλύτερη παρουσία στο γήπεδο και ήταν απειλητικός. Μπορεί η πρόκριση να επικαλύπτει τα πάντα, αλλά και σήμερα ο ΠΑΣ προβλημάτισε, ειδικά με την άσχημη εμφάνιση του α’ ημιχρόνου. Η αγωνιστική κάμψη που έχει ο "Άγιαξ" τον τελευταίο καιρό, φάνηκε και στη Θεσσαλονίκη, όσα ελαφρυντικά και αν υπάρχουν. Ας ελπίσουμε να είναι καλύτερος στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής στη Λάρισα, όπου εκτός του Καρανίκα είναι τιμωρημένος με κάρτες και ο Λίλα.


Η μεγαλύτερη ευκαιρία που έχασε ο ΠΑΣ ήταν με τον Κόντε στο 35’ όταν σε λάθος γύρισμα της μπάλας του Μαραγκού βρέθηκε μόνος τον τερματοφύλακα. Τον οποίο πέρασε, αλλά άνοιξε πολύ τη μπάλα και δεν μπόρεσε να την στείλει στα δίχτυα.

Ο Άρης στο α’ μέρος είχε δύο καλές ευκαιρίες στο 16’ με κεφαλιά του Μιλούνοβιτς προ κενής εστίας που πέρασε πάνω από τα δοκάρια και στο 22’ πάλι με κεφαλιά του Κάσσου που αστόχησε από κοντά.

Ο διαιτητής Αρετόπουλος κακώς απέβαλε τον Καρανίκα και προς το τέλος έδωσε κάποια σφυρίγματα υπέρ του Άρη που δεν έπρεπε. Εκτός από την αποβολή του Καρανίκα, δέχτηκαν κίτρινες κάρτες (οι οποίες δεν μετρούν στο πρωτάθλημα αλλά μόνο στο Κύπελλο) οι Γαρουφαλιάς (19’), Μπέριος(26’), Τζημόπουλος (59’), Σολτάνι (70’), Αποστολόπουλος (87’), Γιαννίκογλου (92’). Από τον Άρη κιτρινίστηκε μόνο ο Σόουζα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αρετόπουλος του συνδέσμου Τρικάλων με βοηθούς τους Δίπλαρη (Καρδίτσας), Σάββα (Σερρών). Στο 30’ απέβαλε κακώς με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Καρανίκα ενώ με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Σόουζα (35’) -  Γαρουφαλιάς (19’), Μπέριος(26’), Τζημόπουλος (59’), Σολτάνι (70’), Αποστολόπουλος (87’), Γιαννίκογλου (92’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΡΗΣ: Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Σόουζα, Μαραγκός (83’Καπνίδης), Τσουμάνης, Νίκιτς, Παυλίδης, Μπαργκάν (75’ Πλατέλας), Κάσσος, Λώττας (46’ Στεφάνοβιτς), Μιλούνοβιτς.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Μπέριος, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης, Μανθάτης (67’ Σολτάνι), Βιδάλ (42’ Ναδάλες), Χαλκιαδάκης (71’ Γιάκος), Κόντε.