Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Μοντέζ και η ιστορία της φανέλας με το νούμερο 8

Τη φανέλα με το νούμερο 8 δεν αποχωρίζονταν ποτέ ο θρυλικός Χουάν Μοντέζ. Στο στιγμιότυπο πανηγυρίζει με τους Αλβαρέζ και Βογιατζή

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πολλές φορές ο Χουάν Μοντέζ μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης έχει εκφράσει την αγάπη του για τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Κάποια στιγμή βλέποντας τις νέες φανέλες της ομάδας έγραψε: «Θα έδινα μέχρι και το ένα μου πόδι για να ξαναφορέσω αυτή τη φανέλα με το νούμερο 8». Πάντα φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 8. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα του έστειλε τη φανέλα με το νούμερο 8 φέροντας και το όνομά του.

Ο «Τσίτσε» μη χάνοντας ευκαιρία τη φόρεσε στην Αργεντινή και την πρόβαρε στο facebook. Η ΠΑΕ με αφορμή αυτό σχολίασε τα εξής: Μας συγκίνησε η ανάρτηση που έκανε ο Chiche Montez στην οποία υπάρχει η καινούργια φανέλα της ομάδας μας, αλλά και ένα μήνυμα… χωρίς προηγούμενο. Γράφει με λατινικούς χαρακτήρες και όπως θυμάται τα ελληνικά: «Για να φορέσω σήμερα το ‘οκτών’ αυτής της φανέλας θα έδινα μέχρι και το ένα πόδι μου».

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…

Ο Τσίτσε πρόβαλε στην Αργεντινή τη νέα φανέλα με το νούμερο 8 που του έστειλε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα


Ο Τσίτσε Μοντέζ ήταν μέλος της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα που απέκτησε το προσωνύμιο Άγιαξ της Ηπείρου τη δεκαετία του ’70. Ο Αργεντινός αγωνιζόταν με το νούμερο 8, ενώ θεωρείτο και ήταν από τους καλύτερους χαφ του πρωταθλήματος. Φυσικά ήταν εξέχων μέλος της «λάτιν παροικίας» της ομάδας των Ιωαννίνων, μαζί με τους Λίσα, Παστερνάκη, Γκλασμάνη, Αλβαρέζ και Κοντογιωργάκη.
Πέρασαν χρόνια από τότε, ο Μοντέζ όποτε βρει ευκαιρία έρχεται στα Γιάνννινα –μένει στην Αργεντινή τώρα-, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως λατρεύει κυριολεκτικά, αλλά και νοσταλγεί την ομάδα και μέσω της οποίας λατρεύτηκε και ο ίδιος από τον κόσμο του ΠΑΣ-και όχι μόνο.

Εμείς το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να να του στείλουμε τη φανέλα με το νούμερο 8..


Υ.Γ. Chiche μην κόψεις το πόδι, θα σου χρειαστεί.. Ελπίζουμε να σε δούμε και από κοντά σύντομα φίλε μας..».